Het schandaal rond het prostitutienetwerk met minderjarige meisjes in Mae Hong Son breidt zich verder uit. Naast de politieofficier en twee vrouwen die in Mae Hong Son zijn aangehouden, heeft de politie nog meer verdachten op het oog. Het gaat om drie of vier politieagenten en vrouwelijke pooiers. Ook Gouverneur Suebsak Iamwicharn is betrokken bij het netwerk, zegt adjunct-hoofdcommissaris Srivara van de Royal Thai Police.

Volgens Srivara is er voldoende bewijs voor de betrokkenheid van de gouverneur, maar details kan hij niet geven omwille van het onderzoek. De moeder van een minderjarig slachtoffer, die door de bende werd gedwongen tot prostitutie, zegt dat Suebsek een klant was van de bende. Zelf ontkent hij dat.

Suebsak is nog niet aangehouden omdat er inmiddels een disciplinair onderzoek naar hem is gestart dat wordt geleid door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Bij de eerste ondervraging door een panel is hij vier uur lang ondervraagd. Na het verhoor zei Suebsak onschuldig te zijn, maar weigerde verder de media  te woord te staan. Naar verwachting duurt het onderzoek een maand.

De politieofficier, die ervan verdacht wordt meisjes tot prostitutie te hebben aangezet en twee vrouwelijke pooiers zijn inmiddels aangehouden. Drie andere agenten worden ook verdacht, maar volgens Srivara is er niet voldoende bewijs om arrestatiebevelen aan te vragen. Volgens het onderzoekspanel waren de politieagenten klanten van de meisjes.

Het onderzoek richt zich nu op de bewering van de moeder dat haar dochter gedwongen werd drugs te gebruiken en het slachtoffer was van een groepsverkrachting. De moeder heeft ook de DSI gevraagd om getuigenbescherming. Ze zegt door een invloedrijk figuur te zijn benaderd. De advocaat zegt dat deze figuur haar wil ontmoeten op een bepaalde plaats, zij maakt zich nu zorgen over haar veiligheid.

Op de foto: De twee verdachte vrouwelijke pooiers.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Prostitutienetwerk minderjarige meisjes Mae Hong Son: Gouverneur ook verdacht”

  1. Hans Struijlaart zegt op

    Vrijwillige prostitutie in Thailand als je meerderjarig bent is een eigen keuze en algemeen geaccepteerd verschijnsel in Thailand, hoewel volgens de wet verboden. Ik heb daar geen moeite mee en de Thaise politie en regering ook niet.
    Gedwongen prostitutie waarvan minderjarigen het slachtoffer zijn is voor mij een heel andere zaak.
    De ronselaars van deze meisjes en medewerkers mogen van mij lange straffen tegemoet zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website