(Redactionele bronvermelding: Stor24 / Shutterstock.com)

De afgelopen twee kwartalen zijn de huizenprijzen in Groot-Bangkok flink gestegen. De prijsindex voor woningen gebouwd in 2021 vergeleken met die van hetzelfde kwartaal in het voorgaande jaar staat op 129,7, wat een toename van 1,9 betekent, aldus Wichai Wiratkaphan, waarnemend directeur van de Vastgoed Informatiecentrum van de Rijkswoningbank.

Vooral de prijzen van eengezinswoningen in Bangkok, Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan lieten in het tweede kwartaal een aanzienlijke stijging zien. De prijsindex hiervoor was 129,1, wat een groei van 2,5 aangeeft vergeleken met dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Ook de prijsindex voor herenhuizen toonde in het tweede kwartaal een stijging aan van 0,8 ten opzichte van het vorige jaar, tot 129,9. Volgens Wichai blijven de prijzen van deze herenhuizen toenemen. Voor nieuwe appartementen geldt dat de prijsindex voor het tweede kwartaal uitkomt op 155,1. Dit is een jaarlijkse stijging van 2,2 en een toename van 0,3 vergeleken met het eerste kwartaal. De verwachting is dat deze index verder zal stijgen.

Echter, de prijzen van flatgebouwen in provincies grenzend aan Bangkok, zoals Nonthaburi, Pathum Thani en Samut Prakan, zijn voor het derde kwartaal op rij gedaald sinds het vierde kwartaal van vorig jaar. Dit komt doordat de meeste van deze appartementen sinds 2021 te koop staan. Projectontwikkelaars hebben kortingen geboden om de verkoop te stimuleren.

In het tweede kwartaal stond de prijsindex voor nieuwe flatgebouwen in Bangkok op 158,4, een stijging van 3,1 tegenover vorig jaar. Voor nieuwe flatgebouwen in de drie buurprovincies van Bangkok was de prijsindex 141,1, een jaarlijkse daling van 1,6 en 0,3 lager dan in het eerste kwartaal.

Bron: Thai Public Broadcasting Service 

1 reactie op “Prijzen van huizen en appartementen in Groot-Bangkok afgelopen twee kwartalen gestegen”

  1. Al zegt op

    Interessant en zeker naast dit bericht vwb condos in de BP van afgelopen week:

    Residential market records 29.1% drop in new sales in Q1
    https://www.bangkokpost.com/property/2620715/residential-market-records-29-1-drop-in-new-sales-in-q1


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website