Prime Minister visits the Bang Sue COVID-19 Vaccination Center at Bang Sue Station, Bangkok (Brickinfo Media / Shutterstock.com)

Premier Prayut Chan-o-cha heeft gisteren laten weten dat het land binnen 120 dagen volledig zal worden heropend, waarbij alle bedrijven hun normale activiteiten kunnen hervatten en buitenlandse bezoekers zonder voorwaarden vrij door het land kunnen reizen.

“Ik heb als doelstelling om Thailand vanaf vandaag, binnen 120 dagen volledig open te kunnen verklaren. Dat kan eventueel sneller als toeristische centra er klaar voor zijn.” Bezoekers aan Thailand kunnen na de volledige heropening zonder beperkingen binnenkomen, voegde hij eraan toe.

Phuket is de eerste bestemming in het land die vanaf 1 juli wordt geopend voor volledig ingeënte toeristen, maar wel met allerlei voorwaarden.

Prayut erkende dat de beslissing om het land over 120 dagen volledig te heropenen risico’s met zich mee zou brengen, maar hij wil bedrijven  helpen om weer op de been te komen na de coronacrisis.

“Als we rekening houden met de economische behoeften van mensen, is het nu tijd voor ons om dat berekende risico te nemen. We kunnen niet wachten om het land te heropenen tot de tijd dat iedereen volledig is gevaccineerd met twee prikken, of tot wanneer de wereld vrij is van het virus”, zei hij.

Zijn streefdoel van 120 dagen zou betekenen dat Thailand media oktober volledig open gaat en dat tegen die tijd ongeveer 50 miljoen Thai ten minste hun eerste Covid-prik hebben gekregen.

Thailand moet dan nog 45,5 miljoen mensen vaccineren – meer dan 10 miljoen per maand – om door Prayut gestelde doel te bereiken.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.90/5. From 10 votes.
Please wait...

29 reacties op “Premier Prayut: ‘Thailand gaat over 120 dagen volledig open’”

 1. Cornelis zegt op

  120 dagen, dus tegen half oktober: dat zou geweldig zijn, natuurlijk. Maar neem me niet kwalijk dat ik nog even wacht met enthousiast worden; het beleid is me daar in de voorbije maanden net iets te vaak 180 graden gedraaid.

  • Dennis zegt op

   Begrijpelijk en er kan heel veel veranderen in 120 dagen, eerder ten nadele dan ten goede (vertraagde leveringen vaccins, oplaaiende besmettingen etc). Maar er is 1 groot verschil met eerdere aankondigingen: deze komt van Prayut zelve. Dus geen ondergeschikte minister of gouverneur. Prayut zelf en een mislukking zou nog meer gezichtsverlies betekenen.

   Laten we hopen dat het per half oktober weer kan. Want Nederland staat nog steeds als “rood” te boek (vandaag komt de geupdate lijst en ik verwacht dat we dan op z’n minst, toepasselijk, “oranje” worden

   • Een andere lichtpuntje is dat hij niet meer zo rigide denkt. Eerst hebben ze ingezet op nul besmettingen. Hij ziet nu ook wel in dat zoiets onmogelijk is en er een soort compromis moet komen tussen risico’s en de economie.
    De wal zal het schip keren….

    • pieter zegt op

     Daar zit de grootste winst Zijn manier van denken is veranderd Het lijkt wel dat hij zo naief was dat als je Thailand maar gesloten houdt van de grote boze buitenwereld het wel goed afloopt.

   • Joop zegt op

    Hallo Dennis, zou je mij kunnen vertellen waar je die lijst hebt gevonden van landen met kleuren codes die in aanmerking kunnen komen voor de sanbox?

    • Dennis zegt op

     Tweet van Richard Barrow om 09:06 Thaise tijd op 17-6-2021

     https://twitter.com/RichardBarrow/status/1405346140124422154/photo/1

 2. Osen1977 zegt op

  Heeft iemand dit voornemen vastgelegd zodat wij dit heerschap aan zijn beloft kunnen houden. Je kunt echt helemaal niks plannen want de plannen bijven voortdurend wijzigen. Hoop het echt van harte dat het straks in oktober weer normaal gaat worden. Denk dat wij er in Europa straks wel klaar voor zijn, maar hoe zal het in Thailand zijn??

  • Henk zegt op

   Ja, maar hoe had je dat dan willen doen, hem aan zijn belofte houden. Hij zegt het toch: “zijn streefdoel van 120 dagen zou betekenen dat Thailand media oktober volledig open gaat en dat tegen die tijd ongeveer 50 miljoen Thai ten minste hun eerste Covid-prik hebben gekregen.” Medio oktober het land open zetten zal het probleem niet zijn, dat is makkelijk gezegd. Hoe de bevolking zal gaan reageren op de situatie als niet het toerisme volledig op gang komt of als de deltavariant huis gaat houden, daar gaat hij niet over. Ook niet dat Thailand geen vaccins voldoende heeft ondanks eigen AZ-productie om 50 miljoen mensen te vaccineren.

   • TheoB zegt op

    Ik denk dat de regering Prayut aan de macht blijft zolang zij de steun heeft van ‘de Duitser’ en de financiële en economische elite.
    Zij is nu juist wél verantwoordelijk voor het (on)voldoende voorradig zijn van vaccins. Als zij net als andere landen een jaar geleden vaccins had ingekocht, in plaats van vaccins door een onervaren bedrijf te laten produceren, had ze nu wel voldoende vaccins gehad.

    Dat ‘volledig open’ over 120 dagen zou wel n’s met een heleboel voorwaarden gepaard kunnen gaan, zoals nu met de ‘Phuket Sandbox’.

    • chris zegt op

     Beste Theo,
     De steun van de financiele en economische elite wel.
     Misschien vergeten dat “De Duitser” een goede vriend is van meneer Thaksin, en door zijn vele jaren in het buitenland geen hecht netwerk heeft (opgebouwd) in Thailand, niet in de elite, niet in het leger??

 3. Dirk zegt op

  Mijn vrouw heeft op 8-6 haar eerste AZ vaccin gehad. Moest normaal op 28-6 haar tweede prik krijgen. Echter zojuist bericht gekregen dat die prik voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Thailand zit zonder vaccins.

  • Eric BKK zegt op

   In principe is het feit alleen dat je vrouw 3 weken na de eerste AZ prik geen tweede kan halen het probleem niet, in Nederland werd op een bepaald moment de periode tussen de eerste en tweede prik ook uitgerekt naar 3 maanden.

   Als de reden waarom de afspraak is afgelast is dat het vaccin niet beschikbaar is (en dat geloof ik direkt) dan is jouw conclusie “Thailand zit zonder vaccins” verontrustender. De productie in die fabriek in Thailand (Siam Biotech, eigendom van de koning) moet gaan lopen. We hebben in Europa, en zelfs in Amerika gezien dat het opschroeven van de produktie capaciteit niet van de ene op de andere dag gaat. Ik hoop dat Thai zichzelf niet overschat hebben maar vrees van wel.

  • chris zegt op

   Thailand zit SELECTIEF zonder vaccins.
   Er zijn er nog steeds, vanmiddag 1 maal AstraZeneca voor mij, geregeld via mijn werkgever, een regeringsgezinde universiteit. In Bangkok zijn er relatief ook meer dan in andere provincies.
   Daarnaast koopt Jan en Alleman (zelfs vastgoed-bedrijven) en vaccineren zo veel mogelijk gezondheidsorganisaties.
   Het overzicht is totaal zoek. Chaos alom. Maar in die chaos zijn er prikken.

 4. G.J. Krol zegt op

  “Ik heb als doelstelling om Thailand vanaf vandaag, binnen 120 dagen volledig open te kunnen verklaren.”
  Uitermate betrouwbaar als in Bangkok 3000 mensen een uitnodiging krijgen voor een vaccinatie terwijl er 500 vaccins beschikbaar zijn.

 5. Hans Bos zegt op

  Prayut vergeet ook andere voorwaarden te noemen, zoals de (overbodige) Covid-verzekering, die niet alleen zeer duur is, maar ook moeilijk/onmogelijk is af te sluiten voor ouderen. Dit is weer een typisch voorbeeld van Thais wishful thinking. En als het niet doorgaat, ligt de schuld bij anderen…

 6. Maes Ludo zegt op

  Dat zou mooi zijn.
  Kan ik (en waarschijnlijk velen onder ons) eindelijk weer, zonder de nodige poespas naar Thailand.
  Eindelijk, na anderhalf jaar in Europa vastgezeten te hebben …
  Na anderhalf jaar onze geliefde niet meer te hebben gezien …

  • Hans Bos zegt op

   Prijs de dag niet voor het avond is. De poespas zal blijven. Je moet gevaccineerd zijn, een COE van de ambassade hebben en een dure Covid-19 verzekering. Prayut bedoelt dat je dan niet meer in quarantaine hoeft…

   • Waar kan ik dat teruglezen in Bangkok Post, Hans?

    • Hans Bos zegt op

     De Bangkok Post is wel het slechtste medium om iets terug te vinden. Dit in info die op andere media de ronde doet, bijvoorbeeld dat de Sandbox bij nader inzien alleen toegankelijk is voor toeristen, niet voor mensen die bijvoorbeeld via Phuket terug willen keren naar familie of huis in Thailand. Prayut liegt niet, hij vertelt alleen niet de hele waarheid.

     • Hoi Hans, dat is een andere discussie en wordt ook door Bangkok Post gemeld: https://www.bangkokpost.com/business/2133599/rule-flip-flop-deflating-phuket-plan
      Het gaat hier over het feit dat Thailand over 120 dagen opengaat zonder beperkingen, dus geen COE of andere voorwaarden.

  • Frans zegt op

   Een vriend van mij komt morgen aan op Bangkok. Moet wel in quarantaine

 7. Eric BKK zegt op

  Een andere manier van denken. Dit zijn pittige uitspraken, het schept hoop omdat dit betekent dat de premier in ieder geval worstelt met wat te doen. Het buitenhouden van het virus en het aantal geinfecteerden/doden naar “0” brengen, iets dat lange tijd het doel leek, is niet vanzelfsprekend meer.

  Ik las dat vooraanstaande virologen al volop hun zorgen uiten in de media. Mensen van het CDC, het OMT etcetera hebben oogkleppen op: hun wereld bestaat uit het virus en verder niks. Het is makkelijk om te zeggen dat gezondheid boven economie gaat maar kijk maar eens hoe de gezondheidszorg in economisch “minder presterende landen” (mild uitgedrukt) is… Zonder gezonde economie geen gezondheidszorg.

  Ik heb de hele tekst van de toespraak op 4 A4-tjes in het engels vertaald gelezen en ben positief gestemd. ‘t Gaat om de veranderde mindset: ik denk dat Thailand dit hoogseizoen opengaat. Voor 1 december.

 8. Johan(BE) zegt op

  Omdat -met alle respect- de overheid in Thailand niet uitblinkt door haar efficiëntie en betrouwbaarheid, denk ik dan: eerst zien en dan geloven 🙂

 9. BramSiam zegt op

  De andere mindset is zeker hoopgevend. De man houdt niet van gezichtsverlies tenslotte. Als het niet lukt met die 50 mio Thais, dan zal tegen die tijd wellicht voldoende gebleken zijn dat gevaccineerden niet ziek worden, noch de ziekte verspreiden. Dan kan hij dat argument gebruiken om bezoekers toe te laten. Het blijft echter afwachten, want de slinger kan zo weer teruggaan.

  • chris zegt op

   Onderschat de angst voor vreemdelingen niet in Thailand. Covid is in dit land niet vanwege de Thais zelf maar alle kwaad, en dus ook ziekten komt van buitenlanders, van Chinese toeristen tot Birmese illegale werknemers.
   Als er ook maar 1 vreemdeling aan het eind van het jaar besmet is in Thailand, gaat het hele land weer terug naar af.

 10. Giani zegt op

  Velen van ons hopen erop,
  het kan ook bijna niet anders want anders is de volledige toeristenindustrie compleet kappot als er een 2e hoogseizoen wegvalt, de kleine buffers zijn nu al leeg, en veel wordt opgekocht door chinezen.
  Ook vermoed ik dat hijzelf wel ergens belangenvermenging “inkomsten/vrienden” heeft wat druk op de ketel zet.
  Maar goed dat hij die uitspraak maakt enige tijd op voorhand, gezichtsverlies zal hij niet willen lijden, dus zal er wel enige waarheid in zitten, mogelijks met toch nog wat beperkingen of eisen (vaccinatie bvb)

 11. chris zegt op

  Er komen verkiezingen aan……….

 12. Cornelis zegt op

  Vandaag werd het voornemen door de regering bevestigd, zie:
  https://forum.thaivisa.com/topic/1220953-gov-confident-it-can-meet-120-day-reopening-goal/
  Naar mijn bescheiden mening zouden ze er goed aan doen zo snel mogelijk vast te leggen wat dat ‘volledig open’ betekent. Als daar, zoals nu wat betreft Phuket, tot op het laatste moment wijzigingen – lees: verzwaring – van de toelatingseisen kan plaatsvinden, blijfven zowel potentiële bezoekers als de ondernemers een afwachtende houding aannemen.

 13. Ron zegt op

  Toch weer aanvullende voorwaarden:
  https://www.bangkokpost.com/business/2134799/new-conditions-set-for-reopening


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website