(thanis / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft gisteren laten weten dat hij voor de terugkeer van buitenlandse toeristen is. Vooral om zo de lokale bevolking te steunen die nu zonder inkomsten zitten.

Volgens hem kan er begonnen worden met kleine aantallen toeristen, die onder strenge regels naar Thailand mogen. Dit om zo te testen of het land de groep toeristen voldoende kan controleren en om de zorgen van de bevolking weg te nemen. Veel Thai zijn bang dat als de toeristen worden toegelaten er nieuwe besmettingen worden geïmporteerd.

“De bezoekers worden gevolgd. Er komen formulieren die ze moeten invullen. Vluchten moeten traceerbaar zijn. Wanneer ze hun bestemming bereiken moet hun verblijfplaats worden bevestigd en moeten ze eerst van anderen geïsoleerd worden.”, aldus de premier.

Prayut noemde de terugkeer van toeristen essentieel voor het land: “Wanneer we niets doen en afwachten, wordt het economisch verval erger. Er zal dan veel werkeloosheid ontstaan. De regering kan dan niet iedereen helpen. Ik hoop dat de lokale bevolking de toeristen weer verwelkomt. Wees er van overtuigd dat wanneer er besmettingen worden ontdekt, we in staat zijn die te beheersen.”

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

41 reacties op “Premier Prayut staat achter terugkeer van toeristen”

 1. Alex buitenhuis zegt op

  Hoop dat ik in december kan komen mis het land heel veel.

 2. Eric zegt op

  Al weken wordt dagelijks dezelfde onzin geserveerd.
  Geen mens zal deze voorwaarden aanvaarden.
  Maar de bkk clowns willen dit niet inzien

 3. Jozef zegt op

  Dit is een afleidings manoevre om de gemoederen in Bkk te sussen.
  In wezen verandert er niets.
  Kleine aantallen, quarantine in te dure hotels, en een hoop papierwerk.
  Prettige vakantie.

  Beter allemaal eens doorbijten en Thailand een jaartje links laten liggen.

  • Vakman zegt op

   Hoezo Thailand links laten liggen als we de waarheid achter de maatregelen niet te horen krijgen? Ik bagatelliseer Covid niet en wil het ook niet over de herkomst ervan hebben, maar wetten aanpassen om te kunnen handhaven op het naleven van deze maatregelen en men zich daar zelf als wetgever niet aan houden heet machtsmisbruik. En dat gebeurt nu op grote schaal.

   Het Nederlandse koningspaar mag zich verantwoorden, omdat ze in privésfeer op de foto staan met een persoon, waarbij ze de 1,5 meter afstand geschonden hebben. En tegelijk zit de Minachter van Veiligheid en Justitie er niet mee dat op zijn bruiloft de hele familie lekker dicht bij elkaar op de foto gaat….leg dat eens uit. Dat heet niet alleen machtsmisbruik, maar ook provocatie.

   De toeristische sector is wereldwijd een groot slachtoffer en zeg daarmee de vrijetijdsbesteding. Wat wel wordt gepromoot is thuiswerken, want blijkbaar is 2020 het jaar waarin de mensheid overgaat naar virtual reality. Was de bedoeling tenminste; dat mensen niet doorzien dat dat erachter zit. Nagenoeg de hele beroepsbevolking heeft een computer en internet, dus zou ook digitaal een bijdrage kunnen leveren aan het BNP. Zieke mensen kosten alleen geld; die dragen niet bij aan het BNP.

   Zo zie ik het en ik ben daarin vast niet de enige. Echter ga ik niet leven in virtual reality, want ook VR bestond niet zonder reality. Dat heet ‘back engineering’.

   Komen ze nog wel achter.

 4. winlouis zegt op

  Er zal VEEL werkloosheid ontstaan.!? Is dat NU dan nog niet het geval.? Volgens zijn uitleg, komt het door de bevolking dat er nog geen toeristen welkom zijn.! Hij zou beter eens de bevolking hun mening laten geven, wat ZIJ er van vinden voor toeristen terug toe te laten.!

 5. ruud zegt op

  Ze hebben eerst iedereen angst aangejaagd en nu is er blijkbaar geen probleem?
  Ik neem aan, dat de overheid op zwart zaad zit, ze hebben enorme projecten opgestart en nu zijn er geen inkomsten meer om ervoor te betalen.

  Maar nog steeds eerst isolatie, dus erg druk zal het niet worden.
  En lange vluchten over lange afstand zullen ook niet erg populair zijn.
  Een vlucht van 12 uur met een mondkapje voor en daarvoor en daarna op het vliegveld ook?

 6. Guido zegt op

  Hoop doet leven zong Will Tura.

 7. sjon boer zegt op

  Ja hier ben ik het mee eens onder toezicht en handhaven van de regels moet het mogelijk zijn om toeristen weer toe te laten. Dit ook om de bevolking te steunen en zo geen armoede te krijgen mvg Sjon

 8. Jan zegt op

  Wie gaat er van de 3 weken vakantie 2 weken in quarantaine?

  • herman buts zegt op

   correcte opmerking ,niemand die op verlof gaat voor 3 of 4 weken gaat, gaat eerst 2 weken in quarantaine en dan praten we nog niet over de kostprijs van de quarantaine ( tussen de 50.000 a 100.00bht per persoon) en over het feit dat als je als koppel gaat je apart in quarantaine gaat en dus 2 keer de kosten moet betalen. Als je dan je rekening maakt ga je beter naar de caraiben of de malediven

 9. Diny maas zegt op

  Geloof er niks van dat de Thai ons liever niet hebt ivm eventuele besmettingen. Als dat zo is hoef ik er niet eens heen. Wil wel naar een land waar ik welkom bent. En al die voorzorgsmaatregelen zit ik ook niet op te wachten, dan sla ik maar een jaar over, en misschien wel meer jaren. Zonde, we komen er al 17 jaar overwinteren. Zal het missen eerlijk gezegd.

  • Koos zegt op

   Helaas zit er wel iets van waarheid in dat de mensen bang zijn voor toeristen.
   Iedere dag word er gemeld dat er thaien, buitenlanders arriveren met positive test op covid 19
   Een overheid die na 3 maanden zonder interne besmettingen gewoon de noodtoestand weer verlengt.
   Het is dan logisch dat de mensen bang blijven en de overheid niet vertrouwen.
   Waar ik woon zijn er ook die uit phuket terug gekomen zijn en niet terug gaan.
   Ook al zouden ze er weer kunnen werken maar ze zijn bang voor virus en weer evt strenge maatregelen die dan volgen.
   Ook thaise toeristen gaan phuket de rug toekeren als er weer buitenlanders toegelaten worden.
   Helaas lijkt het er op dat we moeten wachten op een vaccin voordat het leven weer een beetje normaal word.

   • janbeute zegt op

    Als permanent hier het ganze jaar wonende, merk ik totaal en dan ook totaal niks van dat Thaise mensen bang zijn voor buitenlanders zoals ik.
    Men is eerder blij daar de farang, waaronder ik dus ook dagelijks bijdraagt aan de lokale economie.
    Voormij is er niks veranderd sinds de aanvang van de Covid, met uitzondering uiteraard van de regels die ook voor iedere Thai gelden.

    Jan Beute.

    • ruud zegt op

     Zo heb ik het niet helemaal ervaren.
     Er was weinig angst, maar niet geen angst.
     Ik heb die angst echter met logica weg kunnen nemen. (soms begrijpt men Farang logica)
     Ik heb ze verteld dat ik al jaren het land niet ben uitgeweest, dus dat ALS ik Corona zou hebben, ik zelf toch eerst door een Thai besmet zou moeten zijn.

    • Fred zegt op

     Je was toch ook al in Thailand Jan toen die Minister van Volksgezondheid aangaf dat die buitenlanders oa.vuil waren en geen mondkapjes droegen.
     Heb het effect daarvan meermalen gezien in bv. het AEK Udonthani waar Thaise bevolking niet in de lift stapten omdat er een buitenlander in stond. Hoe zo niet bang????
     En ja men is ook blij dat de farang dagelijks bijdraagt aan de economie.(want ze zien hem al jaren).
     Zolang er nog buitenlanders dreigen te komen uit code rood of oranje gebieden blijft de angst aanwezig.

 10. Louis Tinner zegt op

  Ja ze vergeten wel even te melden dat je 2 weken in quarantine moet op je eigen kosten en de goedkope opties zijn niet meer beschikbaar. Fijne vakantie :).

 11. Leo Vos zegt op

  Voor mij als pensionade is dit een oplossing, want ik hield al rekening met een terugkeer in het volgend jaar en ik ben hier(nl) al bijna 6 maanden, terwijl 3 weken de bedoeling was.

  Het zal wel prijzig zijn, want de minister van toerisme wilt in Phuket starten met deze proef. Ik hoop dat ik bij de eerste groep zit.

  Eerst moet de regering dit plan nog bekrachtigen.

  • Rob zegt op

   Inderdaad voor mij is Phuket vanaf 1 oktober ook een optie. Hopelijk staat Nederland op de lijst van landen die Thailand toelaat om het land te bezoeken.

   Groeten,

   Rob

   • R.Kooijmans zegt op

    Waarom zou Nederland er niet bij zitten, met zulke strenge voorzorgsmaatregelen zijn de risico’s minimaal en maakt het niet veel uit waar de toerist vandaan komt, mijn bescheiden mening.
    Voor mij zou het een uitkomst zijn, ik hoef alleen Thailand maar binnen te komen en ga er voorlopig niet meer weg, die extra kosten en ongemak kan ik daarom wel lijden.

  • Mark Steenbergen zegt op

   Het hele proces kan aardig in de papieren lopen. Je zit zo tegen kosten van 300.000 baht aan te kijken. Vluchten zijn duurder, meerdere tests die je moet betalen, erg duur quarantaine hotel waar je dan 23 uur per dag op je kamer moet blijven. Dat is nogal wat. Voor steeds meer pensionados is Thailand straks niet meer het meest aantrekkelijke land. Huizen zijn vaak al net zo duur geworden als in Zuid Europa waar je bovendien geen gedoe hebt met visums en jaarlijks terugkerend papierwerk om nog een jaartje te mogen blijven. Ik ben nu ruim 10 jaar in Thailand. Ik ben er nu maar het is niet meer zo leuk als het was. Veel mensen zijn werkloos. De sfeer is weg. Veel eilanden liggen er verlaten bij. Hotels staan leeg. Hij is vrij triest. De kans is vrij groot dat ik over een jaar hier weg ben als er niks aan deze situatie verandert.

 12. teun zegt op

  En wat vindt onze thaise minister van Gezondheid van dit plan? Vieze falang weer toelaten?
  Die hoeft zich geen zorgen te maken. Het zal zeker niet stormlopen vanuit Europa en VS. Eerst ca 11-12 uur met mondkapje op in vliegtuig. Bij aankomst hoop papierwerk, quarantaine en gedurende je hele verblijf worden gevolgd. Lijkt me echt een ontspannen vakantie.

  • l.lagemaat zegt op

   Volgende maand september is deze minister van het podium verdwenen.

 13. Daniël M. zegt op

  Van de Thai zal het niet afhangen.

  Die 2 weken quarantaine lijkt mij een zeer verstandige beslissing. Ik vind het ook jammer, want ondertussen kunnen mijn Thaise vrouw en ik ook niet naar Thailand…

  Zolang het virus elders ter wereld welig tiert, zal het niet verbeteren.

  Ik heb begrip voor de angst die er in Thailand is.

  De ekonomie lijdt er ook onder. Maar als je moet kiezen tussen geld of je leven, dan is de keuze voor mij snel gemaakt.

  Laat je de toeristen van elders ter wereld zomaar Thailand binnen, dan zal de ekomoie heropleven en hebben de Thai weer inkomsten. Het risiko op besmetting dan zal ongetwijfeld ook toenemen… Maar als zij dan besmet geraken, dan worden die inkomsten plots zieknhuiskosten. Dan gaat het weer naar af…. Ziekteverlof zoals wij die kennen, bestaat daar volgens mij niet.

  Het ergste is dat we het lot niet in eigen handen hebben. Alles hangt af van het gedrag van iedereen…

  Vriendelijke groeten,

  Daniiël M.

  • Als je zo bang bent voor het virus kan je inderdaad beter thuisblijven. Deur op slot, gordijnen dicht en zandzakken voor de deur.

   • Roland jacobs zegt op

    Ik geef je helemaal gelijk Peter !!!!

   • Niek zegt op

    ……en vooral ook niet aan het verkeer deelnemen in Thailand, waarin jaarlijks 25000 dodelijke slachtoffers te betreuren zijn.

  • endorfun zegt op

   Valar morghulis !
   Ook bange mensen worden ziek, ook bange mensen sterven, misschien zelfs eerder omdat ze door hun schrik verzwakt zijn.
   Ook thuis kun je besmet raken.
   Leef gewoon weer.

 14. John Chiang rai zegt op

  Normaal komt hoogmoed voor den val,hoewel het hier andersom is en men zich de vraag stellen kan ,hoe ver ze nog vallen willen.
  Afgezien van diegenen die met een Thai getrouwd zijn en begrijpelijk hun familie of kinderen bezoeken willen,zal haast geen mens op een normale vakantie op het idee komen om zich verplicht 14 dagen in quarantaine te begeven en zich dan ook nog aan strenge controle’s te onderwerpen.
  Na alle maatregelen,waar het toerisme voor covid-19 reeds mee te maken kreeg,is dit wederom een teken dat deze heer Prayut en zijn regering geen enkel benul heeft waarom een toerist überhaupt hun land bezoekt.

 15. Lydia zegt op

  Iedereen 2 weken ophokplicht in een duur hotel. Dat is al kassa. Dat gaat niemand doen.

  • R.Kooijmans zegt op

   Niemand? Ik in ieder geval wel, en het lijkt mij stug dat ik de enige ben. Het is overigens geen ophokplicht meer, de regels voor dit voorstel zijn verruimd, binnen een bepaald gebied kun je je vrij bewegen, inclusief een flinke strook strand. Dus niet 2 weken je kamer niet uit….en als je van plan bent om langere tijd te blijven en je verdeelt de extra kosten over de hele periode dan is het minder duur dan het lijkt.
   Maar het is niet voor iedereen een oplossing, dat moge duidelijk zijn.

 16. Peter zegt op

  Tja, weer een zielig verhaal van Pipo de clown
  Geen enkele toerist die op zuke voorwaarden zal komen en zijn geld zal uitgeven in Thailand.
  De zin (de regering kan dan niet iedereen helpen) nu doen ze toch ook niets. De situatie is hier waar ik woon echt niet roos kleurig veel zaken zijn dicht en je ziet dat de geld reserves op zijn bij veel mensen. Maar ga zo lekker door, des te meer zal de onrust toenemen en gelukkig dank aan social media en de studenten die zorgen voor de nodige oproer en men zal toch moeten gaan nadenken daar in Bkk want als de bevolking alleen maar magerder wordt en hun alleen maar dikker en een opperhoofd die niet eens in zijn eigen land wil wonen, zal dit genoeg brandstof opleveren tot meer onrust en ongehoorzaamheid. En ben erg benieuwd naar de volgende aankondiging van Pipo om de bevolking te helpen.

 17. Marc Dalle zegt op

  Ik reken er alvast in het 1e jaar nog niet op. En onder deze voorwaarden met quarantaine,, duur verblijf en dure vluchten alsook papierwerk en een ganse reis gevolgd worden van dag tot dag…. neen, na > 50 bezoeken aan Thailand zal het voorlopig hierbij stoppen. Dan nog liever een andere bestemming in Azie als het grmakkelijker ksn,, of anders zelfs thuisblijven. Het uitmelken van (Europese) toeristen en buitenlandse langverblijvers door de overheid is velen al lang een doorn in het oog en zal nu en in het post-corona tijdperk nog een stuk erger worden. Jammer, want Thailand en de Thai liggen mij nauw aan het hart

 18. TonyM zegt op

  De Thaise regering heeft genoeg valuta om de kosten te dekken en geven ook aan dat ze echt niet op toeristen zitten te wachten en maken door Covid regels misbruik van hun macht positie.
  De bevolking zit erbij en kijkt ernaar.De studenten zijn de enige die enig verzet proberen te tonen maar de grote meerderheid die klaagd binnensmonds en blijven gewoon rustig.
  Thailand gaat inderdaad zware tijden tegemoet want eens komt de bodem vd schatkist in zicht…..
  Er zijn genoeg andere leuke bestemmingen voor de vakantie vierders en als ze die eenmaal hebben ontdekt zal Thailand gaan smeken dat ze terug mogen komen , maar helaas de tijd zal het leren.
  TonyM

  • endorfun zegt op

   Toeristen gaan waar het goed is, en waar ze welkom zijn. Niet waar ze worden gevolgd, en voor alle moeten verantwoording afleggen, dat kan men in de eigen gevangenissen ook.
   Toerisme is vrijheid, en niet opsluiting.
   De Wereld is groot genoeg. En eens de toeristen naar ergens anders gaan, en merken dat het daar ook goed, beter is, blijven ze misschien naar daar gaan. En hetzelfde geld kan je maar éénmaal uitgeven, als men naar een andere bestemming dwingt, dan is dat geld weg, en komt het niet in de Thaise economie.

   • Daniel VL zegt op

    Ik ben eind februarie weggegaan en dat zal het zijn,heb de verzekeraars aangeschrevenen stel vast dat dit mij 100.000 Bt per maand gaat kosten anderen wensen geen ouderen of zijn te lui om te antwoorden.Visum van twee maand 170 euro visum O zelfde voor een gans jaar.Had geen tijd meer om re-entry te gaan halen. Als ik het nu zie Is Thailand niet covid vrij maar toch beter dan Vlaanderen doorgekomen. Mijn appartement zal nu wel een andere bewoner hebben.

 19. willem zegt op

  Wat ik niet snap.

  Waarom praten ze nu alleen over het toelaten van toeristen?

  Waarom worden jaar visa houders die feitelijk geen toeristen zijn maar wel geheel of grotendeels in Thailand wonen maar door Corona niet naar Thailand mogen komen niet als eerste weer toegelaten? Ik snap dat niet iedereen tegelijk terug komen kan. Dat men begonnen is met een aantal categorien snap ik volledig.

  Maar voordat men verder gaat met toeristen zou m.i. eerst de categorie Non-O en Non OA met jaarverlenging de hoogste prioriteit moeten krijgen.

  Daarmee krijgen ze mensen binnen die niet alleen maar een paar weken blijven, die een echte binding met Thailand hebben, die in Thailand hun leven hebben. Velen met een relatie, bezittingen, gehuurd/eigendom woning/appartement.

  Wie komt er voor deze groep op?

  Ambassadeurs?
  Belangengroepen?

  Het zou gezien de discussie over het voorzichtig openen een zeer verstandige stap zijn met een zeer beperkt risico maar met vooral veel voordelen voor Thailand en de betrokken buitenlanders.

  Incluis mezelf.

  • Cornelis zegt op

   Mee eens, willem. Ook ik verbaas me erover dat die categorie tot nu toe helemaal niet benoemd is. Je zou toch verwachten dat dIe grote groep van langverblijvers hoog op het Thaise lijstje zou staan.

 20. Wijnschenk zegt op

  Helemaal mee eens.
  Vergeten groep.
  Gaat weer om geld denk ik……

 21. Jozef zegt op

  Hey Willem, wat jij niet snapt snap ik wel.
  Zoals je zelf aanhaald is de categorie met de Non-O en NonOA meestal voor een lange periode in Thailand.
  Heb je eigendom of woon je bij de familie van je Thaise partner, dan geef je veel minder uit dan een toerist die een maand vakantie heeft.
  Ik vermoed dat wanneer je er een jaar of langer bent dat je niet dagelijks op restaurant gaat, dat je geen tripjes maakt tenzij met je familie in je eigen auto.
  Begrijp me niet verkeerd, ik beweer niet dat je zuinig bent, maar het is toch een feit dat een longstayer minder uitgeeft dan die toerist die een maand op vakantie is toch.
  Geniet van je verblijf, ik hoop dat ik op een dag ook voor zo’n lange periode in het prachtige Thailand kan zijn.
  Vr grtjs,

  • herman buts zegt op

   Als ik voor langere periode in Thailand verblijf ga ik elke dag uit eten meestal zelfs 2 maal en soms zelfs 3 maal.Mijn vrouw is Thaise en kan lekker koken. Maar als ik mijn rekening maak is uit eten gaan meestal goedkoper dan eten maken. Dus dan is de keuze snel gemaakt; Ik denk dat de doorsnee expat meer bijdraagt aan de locale economie dan jij denkt. Aan die busladingen Chinezen met een packetagedeal is in elk geval voor de locale economie quasi niks verdiend

 22. l.lagemaat zegt op

  Moderator: Graag een bronvermelding


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website