Er is in Thailand veel verontwaardiging ontstaan na beelden van 3 dode mensen op straat in Bangkok. Een dode man in Sukhumvit Soi 20 werd pas na 12 uur weggehaald. Premier Prayut zegt verbijsterd te zijn. Volgens hem is dit niet de schuld van het ministerie van Volksgezondheid maar de verantwoordelijkheid van alle instanties.

Tijdens een videovergadering van het Centre for Economic Situation Administration (CESA) gisteren zei hij: “Dit mag niet meer gebeuren. Als iemand ziek is moeten deze mensen naar een veld- of noodhospital worden gebracht.”

Een 50 jarige parkeerwachter lag 12 uur op straat in Ban Phan Thom in het district Phra Nakhon. De politie kreeg dinsdag om 11 uur een telefoontje over de man die op straat was flauwgevallen. Medische personeel arriveerden later met zuurstof. Ze probeerden tevergeefs de man te reanimeren. De stichting Por Teck Tung haalde het lichaam om 22 uur op en bracht het naar het Vajira ziekenhuis voor autopsie. De man had Covid-19, aldus woordvoerder Piya Tawichai van de politie Bangkok.

Dinsdag rond 18.30 uur werd de politie gebeld voor een tweede lichaam, dat van een 59- jarige man uit Rayong, gevonden op Ratchadamnoen Avenue. Forensisch personeel van het Vajira ziekenhuis arriveerden om 19.15 uur om het lichaam te onderzoeken en de medewerkers van Por Teck Tung brachten de man kort daarna naar het ziekenhuis waar een Covid-19 test werd uitgevoerd. Het resultaat is nog niet bekend.

Het derde lichaam, van een 81 jarige man werd om 19.30 uur ontdekt bij de Wat Suthat Thepphawararam in de Sao Chingcha buurt. Het forensisch team van het Police General Hospital arriveerde om 21 uur om het lichaam op te halen. Tests bevestigden dat hij besmet was met Covid-19.

Bron: Bangkok Post

6 reacties op “Premier Prayut geschokt door lichamen van dode Covid slachtoffers in de straten van Bangkok”

 1. Marc zegt op

  geen beste reclame

 2. Rob zegt op

  Weer typisch een staaltje van Thais organisatie talent, ik vraag me werkelijk af wanneer de bom echt gaat barsten en de bevolking massaal in opstand komt om deze clown nu eens echt af te zetten, en het geld van de duikboten te besteden aan vaccins en getroffen Thai.

 3. FrankyR zegt op

  Spelende voor advocaat van de Duivel…

  Waarom je je haasten. De geachte heren waren al overleden…

  Serieus; het is inderdaad schokkend dat lijken uren op straat blijven liggen. De overheid (niet alleen in Thailand) heeft daar naar mijn mening er een aandeel in.

  Mensen zijn (te) angstig gemaakt. En ja, die mensen die uiteindelijk de lichamen hebben verwijderd zijn óók maar mensen.

  Dat gezegd/geschreven hebbende, ik vind het frappant dat er na ruim 16 maanden nog altijd geen gedegen exit-strategie is.

  Maar dat is slechts mijn mening…

  Mvg,

  FrankyR

 4. marcello zegt op

  Prayut moet massaal zijn eigen bevolking gaan vaccineren, echt een schande dat mensen dood op straat liggen

 5. marino zegt op

  Dode lichamen heb ik reeds meerdere malen gezien ,in de 26 jaar dat ik in Thailand ben. De thai houden nu eenmaal van drama. Gestorven met covid infectie of overleden door covid is een groot verschil. Men panikeert wanneer men een lijk op straat ziet liggen en verwijst direct naar covid. @ jaar geleden mijn zoon zijn vriendin overleed aan een overdosis medicijnen. de hulp diensten kwamen kijken en spraken direct over covid. in plaats van te reanimren ,nee inpakken en weg wezen. Het hele covid drama werkt via de onwetende media sterk in op de bevolking. de stress alleen al veroorzaakt een verzwakking van het immuniteit systeem wat belangrijk is om ziekten te voorkomen. wanneer gaat men ook eens de meerderheid van de covid zieken laten zien die genezen na enkele dagen,maar ja dat is weinig drama en niks nieuws waardig. Men kan zijn lichaam beschermen op een natuurlijke wijze tegen ziekte zoals covid, geen paniek wanneer men geen vaccinatie heeft. ik dank de thaise immunoloog professor pichaet voor zijn kennis en steun.Ik slaap gerust zonder vaccinatie.

 6. Ronny zegt op

  Militairen die een land moeten leiden, trekt op niks. Corruptie langst alle kanten met deze overheid. Men zou de corruptie bij de politie aanpakken hebben ze enkele jaren geleden gezegd. Wat een lachertje, nog nooit zoveel corruptie geweest. Ze worden ondersteund door een minderheid van de bevolking, de geldmaffia. Intussen tijd gaan de gewone armere Thai dood aan onkunde en militair gezag . Ooit was het Thailand veel beter georganiseerd, maar met deze militaire klungelaars komt er geen verbetering in zicht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website