Het Phuket Tourism Sandbox programma zal op 1 juli van start gaan maar de voorwaarden zijn alweer aangepast. Eerst was er sprake van een verplicht verblijf op het eiland van 7 dagen maar dat wordt 14 dagen.

Buitenlandse toeristen die volledig gevaccineerd zijn, mogen volgend maand naar Phuket als zij uit een land komen met matig of weinig besmettingen. De toeristen moeten een vaccinatiecertificaat uit hun eigen land kunnen overleggen en de vaccins die ze hebben gekregen, moeten volgens de Thaise wet zijn geregistreerd of zijn goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

Ze mogen veertien dagen niet van het eiland af, moeten zich regelmatig melden bij de gezondheidsautoriteiten en zich houden aan de bestaande regels zoals het dragen van een mondmasker en afstandsregels. De toeristen mogen alleen hotels boeken die een Safety Health & Administration Plus certificaat hebben. Kinderen tussen 6 en 18 jaar van gevaccineerde ouders worden bij aankomst op de luchthaven getest.

De eilandbevolking van 467.000 personen moet voor 70 procent gevaccineerd zijn, maar dat lijkt geen probleem omdat men nu al op 60 procent zit.

Het plan voor de Sandbox is voorgesteld aan de regering door de Tourism Authority of Thailand (TAT) en het ministerie van Sport en Toerisme. Gisteren heeft het Centre for Economic Situation Administration onder voorzitterschap van premier Prayut daarvoor het groene licht gegeven. Zoals nu bekend komen op 7 juli de eerste Israëlische toeristen en op 9 juli komen er toeristen uit de VS naar Phuket.

De ervaringen worden na twee maanden geëvalueerd. zijn deze positief dan zal er in september ook een Sandbox regeling voor Krabi en Koh Samui komen. En vanaf 1 oktober voor Bangkok, Cha-Am, Hua Hin, Chiang Mai, Pattaya en Buri Ram.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.83/5. From 6 votes.
Please wait...

20 reacties op “Premier Prayut geeft groen licht voor Phuket Tourism Sandbox programma per 1 juli”

 1. Hans Bos zegt op

  Ik krijg geen antwoord op de volgende vraag: een echtpaar is volledig gevaccineerd, maar hun twee kinderen van 7 en 10 jaar niet. Zij moeten bij aankomst getest worden. Het jongste kind blijkt (asymptomatisch) Covid onder de leden te hebben. Moet dan alleen dat kind in quarantaine, of de hele familie? Welke ouder neemt dat risico? En wie betaalt het verblijf in het ASQ?

  • Ja Hans, dit gaat slechts een handjevol toeristen opleveren. Het is wel een escape voor expats die naar Thailand willen voor lang verblijf en geen zin hebben om 14 dagen te worden opgesloten in een dure hotelkamer in Bangkok.

   • Marcel zegt op

    Dacht je echt dat dit een goedkoper optie is?
    Dan vergis je je behoorlijk
    14 dagen in Phuket SHA Hotel a 1500 bah komt al neer op 21000 baht
    Je moet wel zelf je maaltijden kopen niet…?
    Je moet ook 2-3 x je PCR test betalen a 3000 baht
    Je moet ook naar Phuket en evt terug naar Bangkok

    Dus al met al ben je gewoon duurder uit dan een ASQ Hotel van 30.000 INCL tests + 3 maaltijden
    Maar wel in je kamer
    Nou die 7 dagen optie was nog wel te doen…maar 14 dagen????…………NO WAY

    • Waar haal je die 2-3x PCR test vandaan? Graag een bron. En verder als jij 14 dagen opgesloten wilt zitten, ga je gang.

  • Don zegt op

   Beste Hans,

   Geen antwoord krijgen op je vraag is omdat je geschetste situatie niet relevant is.
   Onder zulke voorwaarden gaat men niet op vakantie met je kinderen (jij doorlopen bij de emigratie en je kinderen getest worden met risico’s vandien i.e. van quarantaine).
   Je stelt je kinderen niet bloot aan deze idioterie; dan ga je naar een ander land op vakantie.

   Don

 2. Gerard zegt op

  Goedemorgen
  Maar bv Buriram als dit 1 Oktober ook op deze manier open gaat : houdt dat in dat je alleen in de Stad Buriram moet verblijven 14 dagen ( of in de provincie Buriram overal mag verblijven ? )

  Bedankt voor de info

  • Ron zegt op

   Gerard , de Thai passen de voorwaarden zo’n beetje wekelijks aan en 1 Okt is nog 4 maanden . Heeft het enige nut om daar nu dan een vraag over te stellen cq te beantwoorden ?

   • Gerard zegt op

    Ja dit doe ik ivm aankoop van het vliegticket ( ik heb al eenmaal geannuleerd ) en in Oktober zijn er mooie aanbiedingen van Singapore Airlines

  • Stan zegt op

   Wat ik begrepen heb is dat je in de hele provincie mag komen. Alleen zullen de goedgekeurde hotels wel allemaal in de stad staan…

 3. Arie zegt op

  Als Buri ram ook aangewezen wordt vanaf 1 okt. en de verblijfstermijn is dan 7 dagen,dan kan ik wel vrede mee hebben,mits de horeca daar gewoon open is.

 4. Jozef zegt op

  Ja, wat gevreesd werd gebeurt wederom, een aanpassing die het resultaat negatief zal beinvloeden.
  Ok, er zijn minder aantrekkelijke plaatsen op deze wereld om 14 dagen verplicht te blijven, maar niet iedereen is gek op strand en zon.
  De 7 dagen had ik willen doen, 14 lijkt me weer te lang.
  Ik hoop dat we na verloop van tijd het resultaat weten, maar ik vrees dat dit niet hun verwachtte resultaat gaat opleveren.
  Wat gebeurt er als er na een dag of 10 een uitbraak is, Phuket in lockdown en toeristen die niet naar huis kunnen.
  Ik heb het in 2020 mogen ervaren in Nieuw Zealand, 20 dagen extra moeten wachten eer ik weer naar huis kon. !!!

  Afwachten maar weer,
  Jozef

 5. Rob zegt op

  Ik wacht nog wel ff……
  Inmiddels al volledig gevaccineerd, gele boekje etc…
  Weet niet wie of wat ik zou moeten besmetten maar ga niet 14 dagen op Phuket zitten.

 6. Rik zegt op

  De Sandbox is dus een feit, maar in Belgie bij het invullen van de gegevens voor COE (Certificate of Entry) komt men plots op het vak voor het indienen van bewijs van hotel booking voor quarantaine in Bangkok.

  Dus kan men momenteel niet verder, ik hoop dat er binnenkort een vinkje staat met ik ga naar Phuket voor het Sandbox project want nu lukt dit nog niet? Er moet toch een aantal weken voordien een COE aanvraag ingediend worden maar voor 1 Juli lijkt zelfs de aanvraag niet te lukken en verliezen we dus een paar weken, iemand een idee?

  • Dennis zegt op

   Pas na publicate in de “Royal Gazette” is het een feit. Nu is het enkel een voorstel en bovendien moet men wel even de tijd krijgen om de website aan te passen. Hetgeen ongetwijfeld zeer binnenkort zal gebeuren.

 7. Marcia zegt op

  Moet er dan nog steeds een visum en coa aangevraagd worden?

  • Dennis zegt op

   Ja

   (visum zal waarschijnlijk een visumvrijstelling zijn, dus eigenlijk hoeft u geen visum te hebben, enkel de vrijstelling daarvoor 🙂 ).

  • Cornelis zegt op

   Je kunt visumvrij naar Thailand maar je hebt wèl een Certificate of Entry nodig, met de daaraan verbonden eisen,

 8. Karel zegt op

  Heb dit eerst ook in overweging genomen toen er sprake was van 7 dagen. Nu het ook 14 dagen wordt is het niet meer interessant voor mij. Familie woont in BKK, dan kan ik net zo goed daar 2 weken in een hok gaan zitten. Mag je wel niet buiten maar daarna ben j eook meteen thuis

 9. Henkwag zegt op

  Het zal vast aan mij liggen, maar ik vind dat er een enorm, zo niet gigantisch verschil is tussen de 14-daagse opsluiting in een hotel in Bangkok, of een verblijf van 14 dagen in een hotel in Phuket met de mogelijkheid om min of meer vrij te kunnen gaan en staan op het eiland. Phuket heeft de toerist erg veel te bieden, en die 2 weken lijken dan toch erg veel op een “gewone” vakantie, terwijl de quarantaine in Bangkok meer lijkt op een verblijf in een (luxe) gevangenis.

  • Arie 2 zegt op

   Is wel zo, maar of het ook zo gezellig wordt is maar de vraag. Prijzen zijn er verdubbeld. Vliegtickets zijn ook duurder geworden. Ik denk dat veel mensen voor de zekerheid iets dichterbij op vakantie gaan.

   Ik heb eergister trouwens KLM tickets voor de kerstvakantie gekocht. Ik heb iig een plaatsje. Isaan en hopelijk de tweede week op een rustig Phuket. Ik denk dat het dan kan en iedereen ook in thailand gevaccineerd is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website