Het ministerie van Transport wil vaart zetten achter de aanleg van snelwegen die Bangkok verbinden met het Zuiden van Thailand.

Minister Saksayam van Transport heeft dat nog eens bevestigd. Volgens hem heeft premier Prayut het ministerie de opdracht gegeven snel Thailand’s infrastructuur te ontwikkelen en te zorgen voor een efficiënt wegennet. Gisteren stelde Prayut zich op de hoogte van de ontwikkelingen in Ratchaburi.

Een van de projecten die moet worden opgestart is een verhoogde snelweg met zes rijstroken op de Rama II Road. Een deel daarvan komt in 2022 klaar en in 2024 moet dit project zijn afgerond.

Dit jaar nog begint de aanleg van een 109 kilometer lange snelweg van Nakhon Pathom naar Cha-Am. Die moet in 2025 klaar zijn.

Bron: Bangkok Post

Rating: 4.40/5. From 5 votes.
Please wait...

4 reacties op “Prayut wil versnelde aanpak infrastructuur Thailand”

 1. janbeute zegt op

  En ondertussen rijden velen Thaise inwoners dagelijks hier in Thailand, op weg naar en van hun werk.
  Door het ene na het andere knipgat in het wegdek indien aanwezig.

  Jan Beute.

 2. TheoB zegt op

  Ik zou ze willen adviseren het wegennetwerk van het hele land grondig op de schop te nemen. Zodanig dat het langzaam- en snelverkeer gescheiden wordt, alle U-turns worden vervangen door fly-overs, alle kruisende snelwegen ongelijkvloers worden, alle kruisende provinciale wegen worden voorzien van rotondes, trottoirs egaliseren, verkeersdrempels aanleggen in woonwijken, enz., enz. Daarmee kunnen heel wat mensen die nu werkeloos geworden zijn voor vele jaren aan een inkomen geholpen worden. Verder het korps van de verkeerspolitie flink uitbreiden om de handhaving van de verkeersregels serieus ter hand te nemen. Ik garandeer dat het resultaat een gigantische reductie van het aantal dodelijke verkeersslachtoffers – nu zo’n 24000-25000 per jaar! – zal zijn. Daarmee geef je de indruk dat je het beste voor hebt met álle inwoners, niet alleen de geprivilegieerde bovenlaag.

 3. Pieter Roos zegt op

  Wij wonen in Mueang Khong in de Provincie Nakhon Ratchasima en het is elke keer weer de vraag of we thuis kunnen komen en vooral als het geregend heeft. Ik heb nog niet zo lang geleden een nieuwe auto gekocht maar eigenlijk is het zonde om over deze rimboe weg te rijden. We wachten dan ook al vanaf 2008 wanneer er iets aangedaan gaat worden en dit is niet de enige weg in Thailand waar iets aangedaan moet worden.

 4. Luc Chanuman zegt op

  Zolang men niets doet aan de vele overladen vrachtwagens is het dweilen met de kraan open. Een vernieuwde weg wordt binnen de paar maanden weer kapot gereden. Bovendien zijn gaten in de weg soms moeilijk te zien door schaduwplekken van de zon die door de bomen schijnt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website