(Brickinfo Media / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken opdracht gegeven om repatriëringsvluchten sneller uit te voeren nadat een Thaise student in Egypte is overleden aan het coronavirus.

Deze vluchten moeten alsnog tienduizenden Thai terugbrengen die vastzitten in het buitenland en wachten op terugkeer. De premier heeft het ministerie ook gevraagd voor hen te zorgen en essentiële voorzieningen te verstrekken.

De Thaise ambassade in Egypte kreeg op 24 juli een bericht over de student, die ernstig ziek was. De ambassade regelde met het Egyptische ministerie van Volksgezondheid dat de Thai werd opgenomen in een ziekenhuis. Vier dagen later kreeg de ambassade te horen dat de student was overleden aan longontsteking.

Buitenland woordvoerder Cherdkiat zegt dat een vriend van de zieke student begin juli al contact had opgenomen met de ambassade en gemeld dat hij coronasymptomen had.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Prayut wil meer repatriëringsvluchten na dood van Thaise student in Egypte”

 1. l.lagemaat zegt op

  Triest voor deze overleden student en zijn familie!

  Repatriëringsvluchten sneller uitvoeren zal logistiek gezien voor veel spanningen gaan zorgen!

  Totaal zijn momenteel 8 hotels aangewezen om mensen verplicht gedurende 2 weken in quarantaine op te vangen.
  Welke vliegmaatschappijen zullen deze tienduizenden Thaise mensen mogen gaan vervoeren?
  Welke ziekenhuizen zijn bij meerdere corona patiënten in staat deze op de IC’s op te vangen?

  • Willem zegt op

   Dat aantal van 8 is niet juist. Het zijn er inmiddels 25 – variend in prijs van 32.000 tb tot 295.000 tb voor 2 weken (bron: website thaise ambassade den haag http://www.thaiembassy.org/hague/th/customize/119625-ASQ-list.html en zie hier de lijst: http://www.hsscovid.com/

   • Cornelis zegt op

    Een Thai hoeft geen gebruik te maken van die ASQ-hotels, maar gaat in beginsel gratis in quarantaine in een door de overheid getroffen voorziening.

 2. janbeute zegt op

  En dan te bedenken dat een paar weken geleden, nog een groep Egyptische airforce mannen gewoon zonder quarantaine ed vrij in Thailand rond konden lopen.
  Met nadien extra meer lokale economische problemen.

  Jan Beute.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website