Prayut: ‘Vaccin chaos is niemands schuld’

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags:
15 juni 2021

(Chaiwat Subprasom / Shutterstock.com)

Premier Prayut vind niet dat individuen of overheidsinstanties enig schuld hebben bij de recente annuleringen van vaccinaties. Daarvoor is de berichtgeving te onduidelijk.

“Ik geef niemand de schuld. Er komt veel informatie over het probleem via te veel kanalen”, zei Prayut gisteren in antwoord op vragen van verslaggevers. Gisteren werd duidelijk dat enkele ziekenhuizen in Bangkok zijn gestopt met het vaccineren, wegens een gebrek aan vaccins. De gemeente Bangkok gaf de schuld aan het ministerie van Volksgezondheid, die minder vaccins had geleverd dan toegezegd. Ook in andere delen van het land kwam het nationale vaccinatieprogramma stil te liggen.

Veel Thai uitten op sociale media hun ongenoegen over de vaccinatie chaos.

De premier zei dat hij het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) opnieuw heeft opgedragen de huidige voorraden in evenwicht te brengen met de vraag en de urgentie. “De vaccinatie afspraken met het publiek moeten beter passen op de vraag, zodat minder mensen hun afspraken annuleren of voor niets komen.” Prayut zei dat hij geen noemenswaardige problemen meer verwachtte. “Als dergelijke problemen blijven bestaan, gaan we ze oplossen”.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 1.33/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Prayut: ‘Vaccin chaos is niemands schuld’”

 1. Rob V. zegt op

  Het loopt allemaal niet zo lekker maar daar is uiteraard niemand schuldig aan… okayyyy. Niemand heeft te lang op zijn gat gezeten, niemand heeft de aankoop van vaccins en vaccin productie niet al te best aangepakt. Gewoon overmacht of een misverstand denk ik?

  In verwant nieuws: Een medewerker van een ziekenhuis in Koraat melde dat er bij het prikken en quotum was voor VIPs, waaronder leden van regeringspartij Phalang Pracharat. Volgens de directeur klopt dat niet en is er waarschijnlijk spraken van een misverstand (al die misverstanden, zo vervelend):
  https://prachatai.com/journal/2021/06/93511

  • Geert zegt op

   Vertel me eens wat hij al opgelost heeft in de laatste 7 jaar?

 2. Frank zegt op

  Prayuth: “Als dergelijke problemen blijven bestaan, gaan we ze oplossen”. Kijk, dat is nog eens duidelijke taal. Ik zou toch willen dat ook wij hier in Europa dergelijke leiders hadden.

  • Nou, iets roepen is niet zo moeilijk. Het daadwerkelijk doen is een tweede.

  • klmchiangmai zegt op

   Frank Prayuth roept maar wat.Een saillant :mijn Thaise vriendin die hier in mei in Nederland arriveerde met een MVV kreeg afgelopen week al de uitnodiging voor een vaccinatie via de GGD. Dat noem ik nog eens organiseren.

 3. HeHo zegt op

  Het is natuurlijk Niemand’s schuld. De Times beschreef vanmorgen de situatie als volgt:
  https://www.nytimes.com/2021/06/14/world/thailand-shortage.html?campaign_id=7&emc=edit_mbae_20210615&instance_id=32980&nl=morning-briefing%3A-asia-edition&regi_id=89575074&segment_id=60660&te=1&user_id=1b9261c20d55b9d74c0813f1e6655cde

 4. Eric zegt op

  Het is reeds lang duidelijk dat de hele thaise overheid een bende prutsers zijn.

  De overheids diensten zijn lui en gesloten voor maanden.
  In Phuket is het onmogelijk voor maanden om het rijbewijs te verlengen voor buitenlanders.
  Wat vaccinatie betreft zou het handig zijn moest Belgie voor zijn expats net als Frankrijk vaccins naar Thailand zou sturen.

 5. Lung addie zegt op

  ‘NIEMAND’ is schuldig. Doet me denken aan het verhaal van ‘Iedereen, Iemand en Niemand’.

  Er moest dus voor voldoende vaccins gezorgd worden. Dit was een taak die ‘Iedereen’ kon doen. Maar “Iedereen’ dacht dat ‘Iemand’ het wel zou doen. Maar die deed ook niets want ‘Niemand’ had deze taak opgedragen gekregen. Dus ‘NIEMAND’ is de schuldige.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website