(thanis / Shutterstock.com)

Premier Prayut heeft vandaag bekend gemaakt dat Thailand niet in een nationale lockdown gaat. Wel zal de regering de maatregelen “intensiveren” na de uitbraak van COVID-19 besmettingen in Samut Sakhon.

De afgelopen dagen was er sprake van speculatie dat Thailand op slot zou gaan nadat er sinds zaterdag meer dan 1.000 besmettingen in het land waren gemeld, waarvan de meeste verband houden met een uitbraak onder migrerende werknemers in Samut Sakhon.

In de aanloop naar de briefing van het Centrum voor COVID-19 Situation Administration, zei de premier dat er geen plannen waren om het hele land op slot te doen.

In plaats daarvan zal een nieuw systeem worden ingevoerd om risicogebieden in het hele land aan te geven.

  • Rood [Sterk gecontroleerd] : Hoog infectiepercentage en op meer dan 1 locatie.
  • Oranje [gecontroleerde gebieden] : Gelegen dicht bij de rode zone of meer dan 10 gevallen of toenemend aantal infecties
  • Geel [onder streng toezicht]: minder dan 10 gevallen
  • Groen [onder toezicht] : geen gevallen

Provincies in Rode zone [Sterk gecontroleerd] 

Samut Sakhon – vereist dringende tracering van contacten, gebruik van tracering-apps, beperking van openingstijden van bedrijven, sluiting van niet-essentiële zaken en annulering van evenementen en openbare bijeenkomsten. Controlepunten blijven bestaan.

Provincies in de oranje zone [gecontroleerde gebieden] 

Samut Songkhram, Ratchaburi, Nakhon Pathom & Bangkok – Geen provinciale verplaatsing van migrerende werknemers. Massa-evenementen worden ontmoedigd, maar niet verboden,

Provincies in de gele zone [onder streng toezicht] 

Angthong Ayutthaya, Chachoengsao, Chainat, Chaiyaphum, Kamphaeng Phet, Khon Kaen, Krabi, Nakhon Ratchasima, Nakhon Sawan, Nonthaburi, Pathum Thani, Petchaburi, Phetchabun, Phichit, Nakhon Si Thammarat, Phuket, Prachinburi, Prachuap Khiri, Sarchuap Khiri, Suphanburi, Surat Thani, Udon Thani, Uttaradit – Minder beperkende maatregelen, men wordt geadviseerd om waar mogelijk vanuit huis te werken, maar dat is niet verplicht.

Provincies in groene zone [onder toezicht] 

Alle overige provincies – De normale COVID-19-maatregelen zijn van kracht

Op dit moment zijn er geen berichten over beperkingen van de verkoop van alcohol of de sluiting van bars, pubs of restaurants. Dergelijke beperkingen zijn alleen waarschijnlijk als wordt vastgesteld dat een provincie een ‘rode zone’ is.

Ondertussen is ook aangekondigd dat de CCSA vanaf vandaag haar briefings in het Engels zal hervatten.

forum.thaivisa.com/topic/1198242-no-national-lockdown-in-thailand-prayut/

Rating: 4.40/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website