(Brickinfo Media / Shutterstock.com)

Het gaat niet erg snel met het vaccineren van de Thaise bevolking. Er komt dan ook steeds meer kritiek. Niet alleen vanuit de bevolking maar ook vanuit het bedrijfsleven. De Federation of Thai Industries (FTI) verwacht dat de productiesector 100 miljard verlies leidt door de derde golf besmettingen.

Tot op heden hebben ongeveer 240.000 Thai, op een bevolking van 69 miljoen, de aanbevolen twee doses vaccin gekregen. Dat is nauwelijks 4%, aldus gegevens van het Centre for Covid-19 Situation Administration.

Om wat aan de kritiek tegemoet te komen heeft premier Prayut Chan-o-cha een nauwe samenwerking met de private sector beloofd om zo de uitrol van vaccins te versnellen. Het doel blijft om tegen het einde van het jaar 50 miljoen Thai gevaccineerd te hebben, zegt regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri.

Gisteren vergaderde Prayut met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Hij accepteerde in dank hun aanbod de regering te helpen door vier teams, bestaande uit diverse bedrijven. Die gaan helpen bij de vaccinatiecampagne en gaan ook meer vaccins kopen om zo hun eigen werknemers te vaccineren.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 4 votes.
Please wait...

15 reacties op “Prayut reageert op kritiek over trage Covid vaccinatie: ‘Ik kan het niet alleen’”

 1. Rob V. zegt op

  Waar gat het schip onder kapitein Prayuth heen? Gisteren vernamen we nog van de particuliere ziekenhuizen dat deze 0,0 medewerking van de regering/ambenaren krijgen en van het kastje naar de muur gestuurd worden. Het lukt de ziekenhuizen niet de benodigde papieren te krijgen van de overheid om extra vaccins in te kopen. En vandaag horen we dat deze ziekenhuizen helemaal geen extra vaccins zelf in hoeven te kopen want de regering heeft dit alles prima in orde… Hmmm…

  En ondertussen vechten de ministers en dergelijke onderling wat af, Anutin geeft Prayuth de schuld van alles wat te kort schiet. Prayuth is weer eens boos en laat weten dat de ministers en dergelijke die over hem roddelen en beschuldigen ontslagen zullen worden. Een beetje een soap opera, alleen dan eentje waar sommigen met hun leven voor betalen… Een trieste bedoeling als je het mij vraagt.

  Zie o.a.:
  https://www.thaienquirer.com/26993/course-changed-government-says-private-sector-has-no-need-to-order-vaccines/

  • Michel zegt op

   Komen klagen en zagen zal het probleem van vaccinatie in Thailand niet oplossen hoor.
   Denk je nu echt dat het in Europa er veel beter aan toe gaat? Er is een enorm tekort aan vaccins zowel in Thailand als in ons geboorteland. Rustig blijven ademen zou ik zeggen, je komt wel aan de beurt voor een prikje 😉

   • marcello zegt op

    Michel, het gaat om de manier van handelen, de Thaise Regering doet veel te weinig aan de Covid situatie in hun land. En ze geven veel te makkelijk de farangs (toeristen) de schuld.
    Zo gauw mogelijk de eigen bevolking vacineren is belangrijk.

   • Eric zegt op

    Moderator: Discussie graag bij Thailand houden.

 2. peter zegt op

  Je blijft je bescheuren om de mierennesten in beweging.
  Thailand ging vrij rustig in corona tijd, totdat er een uitbraak was in BK.
  Myanmar mensen als bron ingevoerd. Deze hebben dus nooit een quarantine periode gehad, zoals dat wel verplicht wordt gesteld voor farangs. Pure corruptie dus en derhalve stegen de problemen.

  Mocht pas gelee nog lezen over een Thaise vrouw, wist dat ze corona had, maar met vliegtuig een reis ondernam naar, dacht ik Khonkaen. Daar kwam de status op de eoa manier boven drijven.
  Tja verhaal was wat dubieus, vond ik, maar werd wel zo gesteld.
  Weet niet hoeveel mede passagiers, maar deze kunnen dus nu ook vrezen, dat corona een deel van hun leven uit gaat maken.

  Elk land vecht nu letterlijk voor vaccines, krijgen we nog een oorlog daarom?
  Thailand kan vaccines, zoals de Astra, maken en doet het niet?! Wat zit daar weer achter?
  Of moet het vaccine dan ook eerst naar Amerika om gevuld te worden in speciale installaties, net zoals hier in Europa.
  Dat terwijl we dit kunnen in Europa, maar NIET doen, omdat het de keus is van de fabrikant !! Bewust gaat het vaccine naar Amerika om daar in potjes te worden gedaan en dan pas weer terug? Zal wel aan mij liggen, maar snap dat niet. of wel? Hogere verkoopsprijs?
  OK, Astra staat toch in een slecht daglicht, qua werking en levering. Nederland gaat zijn aangekochte 11 miljoen doses Astra weer leveren aan achter gestelde landen.

  Israel is lekker bezig , meer dan 60% van Israëlische bevolking ingeënt, allemaal met Pfizer.
  Vraag mij af hoe dit kan, ze betalen meer en derhalve aanvoer?
  Let wel, alleen Israëliërs, joden, worden ingeënt. NIET de aldaar wonende Palestijnen.

  Welkom Thailand bij de rats race van vaccines. Bij het gekonkel en het strijden om vaccines.
  Vele landen zijn u allang voor gegaan.
  Wat dat betreft volg niet de Nederlandse handeling, want dat is ook een ramp.

 3. Herbert zegt op

  69 miljoen Thai dan is 10% 6.9 miljoen en 1% is 690.000 duizend oftewel 0.3 % is volledig gevaccineerd. Dit een met een hoofdrekensommetje gedaan

 4. peter zegt op

  Na, wat zei ik je ! Thailand net zo gek als ieder ander.
  https://www.thaienquirer.com/26993/course-changed-government-says-private-sector-has-no-need-to-order-vaccines/

 5. Cirnelis zegt op

  ‘Tot op heden hebben ongeveer 240.000 Thai, op een bevolking van 69 miljoen, de aanbevolen twee doses vaccin gekregen. Dat is nauwelijks 4%, aldus gegevens van het Centre for Covid-19 Situation Administration.’

  Rekenen kunnen ze ook niet: 240.000 is nog geen 0,35% van 69 miljoen – of moet ik terug naar de schoolbanken?

 6. Herbert zegt op

  1% is 690.000 van 69.000.000 en 240.000 is 0.3 % die volledig gevaccineerd zijn

 7. John zegt op

  Moderator: Ik begrijp je frustratie, maar toch graag de discussie bij Thailand houden.

 8. ruud zegt op

  Een vreemde opmerking: “Ik kan het niet alleen.”

  Hij heeft een wijdverbreid fijnmazig netwerk van ziekenhuizen doktersposten tot zijn beschikking.
  Het enige wat hij moet doen is vaccins leveren.
  En die zijn ongetwijfeld leverbaar, als je betaalt.

  • Cornelis zegt op

   …..en hij heeft kortgeleden ook alle bevoegdheden m.b.t. Covid weggehaald bij de betreffende ministers en is nu de enige ‘beslisser’.

 9. Sijstermans Paul zegt op

  Wishful thinking > het aantal gevaccineerde is geen 4% maar 0,34%
  gevaccineerde 240.000 op het aantal inwoners van 69.000.000

 10. teun zegt op

  Prayuth cs zijn inmiddels al gevaccineerd. Als het voor hem en zijn vrienden gaat dan kan hij het wel alleen. En wie gaat AstraZeneca in juni as produceren?

  Kortom. Het zal de hoge heren een zorg zijn.

 11. chris zegt op

  Misschien zijn we het vergeten maar Thailand was het tweede land ter wereld (na China) waar het corona-virus opdook, nl. in Januari 2020.
  Vanaf dat moment hadden de volksgezondheidsautoriteiten in Thailand kunnen gaan nadenken of het zinvol zou zijn om de bevolking tegen Covid-19 in te enten en de ontwikkelingen ( de verspreiding, de karaktertrekken, de productie van een vaccin) vervolgens nauwkeurig te volgen. Ik maak me sterk dat men dan al niet medio 2020 serieus was gaan kijken waar een goed vaccin wordt gemaakt en waar het te koop is, in 100 miljoen stuks, naast de bureaucratische papierwinkel over goedkeuring e.d. Een beetje maar zoals men in dit land de ware ‘vijanden’ als de leiders van de studentenprotesten volgt. Maar niks hoor.
  Men deed er alles aan om de omvang van de pandemie te bagatelliseren, covid-positieven af te schilderen als viezerikken of ongehoorzamen en een vorm van tracking op te zetten omdat het maar om enkele gevallen ging en zeker niet om de goede mensen in dit land. En daar heb je natuurlijk geen vaccin voor nodig.
  Waar het allemaal toe geleid heeft, weten we nu: een nieuwe golf, besmettingen die bijna allemaal terug te leiden zijn tot gedrag van de elite, maatregelen die nergens anders ter wereld worden genomen (zoals veldhospitalen voor asymptomtiasche mensen) en een van de laatsten in de rij voor welk vaccin dan ook. Hetgeen vervolgens leidt tot de situatie die iedereen die zijn eigen agenda heeft (waaronder winst maken) het vaccin zelf gaat inkopen.
  Gelukkig komt de PM na al deze incompetentie tot de terechte conclusie dat hij het niet alleen kan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website