Een opvallende uitspraak van juntaleider en premier, Prayut Chan-o-cha. Hij verklaarde gisteren voor het eerst dat hij wel twee jaar langer aan de macht wil blijven om de volgens hem noodzakelijke nationale hervormingen te voltooien.

Wel realiseerde hij zich dat er veel kritiek zal komen als dit het geval zal zijn. “Maar als het volk het wil, zal ik aan de macht blijven”, zo liet hij weten.

Zijn opmerkelijke mededeling kwam nadat een aantal leden van de nationale hervormingsraad lieten weten er voorstander van te zijn om de algemene verkiezingen pas te houden als alle hervormingen zijn doorgevoerd. Dit plan zou middels een nationaal referendum aan het Thaise volk moeten worden voorgelegd.

Prayut laat weten dat dit initiatief niet door de regering en de betrokken overheidsinstanties zou worden opgestart om mogelijke beschuldigingen van belangenverstrengeling te voorkomen.

Paiboon Nititawan, een NRC-lid wil daarom dat de ontwerp-grondwet wordt herzien. Zijn partij wil dat er een nationaal referendum wordt gehouden om te bepalen of eerst de hervormingen binnen twee jaar voltooid worden en pas daarna de verkiezingen worden gehouden.

Prayut zei dat zijn regering daar buiten staat. De kiezer mag bepalen of de junta moet blijven tot de hervormingen zijn afgerond. Prayut wil wel langer regeren maar alleen als blijkt uit een referendum dat het volk dit wil.

Bron: The Nation – http://goo.gl/CBkkU9


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Prayut: “Ik zal langer aanblijven als het volk dat wil””

 1. Piet zegt op

  De man zal nog veel te verduren krijgen ,maar doet op dit moment veel goede handelingen, er zijn al veel hoge “pieten”de klos en corruptie word tenminste nog zo goed mogelijk aangepakt.
  Vergis je niet het leger zal hier altijd de baas zijn al is het niet op de voorgrond.
  Valt mij op dat vele kortzichtige mensen alhier comentaar hebben op het gebeuren nu,maar wat is er nu echt mis dan? gebrek aan democratie? nou nee
  Beter nu of minder slecht ? aan u de keus,maar als farang nx te melden; wat een schitterend land!!!
  Was NL maar half zo standvastig in veel zaken ……..mischien zou ik terug keren 🙁

  • Frans Nico zegt op

   De uitlating van Prayut is tiperend voor een man die zijn macht niet wil afstaan. Een macht verkregen met de loop van een geweer. Goedemorgen Thailand, wordt wakker…

   • Jos zegt op

    Moderator: Reageer op het artikel en niet op elkaar.

 2. Leo Th. zegt op

  Deze uitspraak komt bij mij totaal niet als ‘opvallend’ over, eerder als verwacht. Bijna iedere leider die van de macht heeft geproefd, raakt er verslaafd aan en wil/kan daar geen afstand van doen. Prayut duldt geen enkele kritiek op zijn beleid, dus wil ik tegen Piet zeggen dat er van een democratie geen sprake is. Dat jij een fan van deze man bent is jouw zaak maar het slaat nergens op dat je een ieder die op dit blog commentaar levert en jouw mening schijnbaar niet deelt als kortzichtig bestempelt.

 3. theoS zegt op

  De man is een generaal, dus een soldaat, die door een coup aan de macht is gekomen en nog steeds steunt op het leger die hem maar al te gewillig bijstaat. Ik zie zeer veel overeenkomsten met de, toendertijd, coup van Pa Prem, ook een generaal. Deze coup heb ik ook meegemaakt en hij bleef 8 jr aan de macht, ook voor hervormingen. Hij adviseert ook Prayuth in zijn doen en laten. Was een sleutel figuur in het er uitschoppen van Thaksin Shinawatra, met goedkeuring van je weet wel wie die hij ook adviseert.

 4. theoS zegt op

  Kijk naar de shirts die Prayuth draagt en kijk naar de shirts die Pa Prem draagt. Dit is zgn.Thaise kleding die Prem toen, tijdens zijn coup jaren, de Thais wou verplichten om te dragen. Heeft een hekel aan farangs. Luistert Prayuth naar hem kunnen wij onze borst wel natmaken. Deze 2 zijn nauw verbonden met elkaar en met de CEO.

 5. louvada zegt op

  Die man heeft inderdaad al een en ander op punt gesteld.De corruptie wordt aangepakt maar lang nog niet genoeg. Er wordt nog te weinig aandacht besteed aan de te hoge taks op sommige producten die van het
  buitenland worden ingevoerd en zeker datgene wat men hier toch niet kan produceren. De wetgeving aangaande verbod verkoop van alcoholhoudende producten dient worden aangepakt, wie in de dag alcohol wil drinken koopt die s’avonds de dag ervoor en heeft dus geen enkele zin. Op de stranden moeten opnieuw mogelijkheden komen tot verhuur van ligstoelen enz. maar dan door verhuur van pachten door het bestuur van de stad, gemeente zelf en zo de vroegere stoelen maffia geen enkele kans meer geven. Het zal terug meer werkgelegenheid creëren waarop toezicht en extra centjes in de gemeentekas brengen. Indien niet zal het toerisme nog verder klappen krijgen en uitwijken naar andere landen. De wegen naar het zuiden dienen op sommige plaatsen dringend aangepakt, een echte snelweg met op en afritten, vangrails zoals in Europa is een absolute must. Een snelheidstrein van Bangkok naar Phuket indien de staat het niet aankan, kunnen er privé bedrijven opgericht worden enz. enz. er is dus nog veel werk aan de winkel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website