Premier Prayut houdt niet van halve maatregelen en heeft met artikel 44 van de interim grondwet de macht om zaken naar zijn hand te zetten. Zo moet het maar eens afgelopen zijn met jongeren onder de 20 jaar die alcohol drinken. De Face Club in Zuid-Pattaya weet nu wat het is als Prayut de botte bijl hanteert. Zij hebben een verbod gekregen voor vijf jaar.

Voor wie het niet weet, vanaf 23 juli zijn er een aantal maatregelen genomen door Prayut die onder artikel 44 vallen en die verstrekkende gevolgen hebben. De maatregelen in een notendop:

 • Bars die personen onder de 20 jaar toelaten, verliezen hun vergunning of krijgen een verbod van 5 jaar.
 • De verkoop van alcohol bij scholen, universiteiten en studentenhuizen wordt verboden.
 • Uitgaansgelegenheden die zorgen voor geluidsoverlast moeten dat binnen 30 dagen voorkomen anders worden ze voor 5 jaar gesloten.
 • Ouders van straatracers kunnen een gevangenisstraf krijgen van drie maanden en of 30.000 baht boete.
 • Samenscholingen voor straatraces zijn verboden.
 • Toeschouwers van straatraces zijn strafbaar.
 • Eigenaren van werkplaatsen waar motorfietsen worden opgevoerd zijn strafbaar.

De bar in Zuid-Pattaya is nu het eerste slachtoffer in het zuid-oosten van Thailand. De Face club liet jongelui onder de 20 jaar toe en zij konden er zonder problemen alcohol kopen.

Een gecombineerd team van de lokale overheid, leger en de politie deed woensdagavond meerder invallen in horecagelegenheden. Het ging daarbij vooral om kroegen die voor overlast zorgden en waar omwonende over hadden geklaagd op de website van de gouverneur van de provincie Chon Buri. Bij de inval in de Face Club werden 120 personen aangetroffen, slechts zes waren oud genoeg om legaal alcohol te mogen nuttigen. De meeste hadden geen ID-card bij zich en er waren vijf personen van 14 jaar onder de gasten, zo liet een politiewoordvoerder weten.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/MJeEtg


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Prayut doet alcohol in de ban: De eerste bar in Pattaya moet vijf jaar dicht”

 1. frans zegt op

  een prima zaak. gewoon kort maar krachtig ingrijpen. nederland kan hiervan wat leren. ook de strafmaat tegen deze uitbaters een prima zaak. denk wel dat het weinig zin heeft in de praktijk. jongeren gaan toch wel aan de alcohol en de zaak zal wel onder een andere naam en eigenaar wel weer open gaan. maar het initiatief juich ik toe.

 2. Jules zegt op

  Face bar moet 5 jaar dicht…. Dus de eigenaren openen volgende week Face 2 bar en de business blijft gewoon draaien. Ik kan me niet voorstellen dat Prayut dat niet weet; hij woont toch ook in Thailand?!?

 3. bal bal zegt op

  Heel goed het gaat de goeie kant hoop alleen dan men dit aan houd en ook iedereen zonder helm aan gaat pakken en de stoep rijders en ook die tegen het verkeer inrijden.

 4. ronny sisaket zegt op

  Eindelijk iemand met lef om het gigantisch drankprobleem kordaat aan te pakken.

  ronny

 5. Jack G. zegt op

  Ik ben benieuwd of dit nu doorgezet gaat worden. Vorig jaar zou de premier ook even korte metten maken met de frauderende taxichauffeurs en Tuktukpiloten. Maar of dat nu 100% is opgelost? Ook is er wel eens een bar dicht gegooid in Hua Hin wegens prostitutie maar de rest in Thailand is dacht ik nog gewoon open.

 6. Ruud zegt op

  Een compliment voor de aanpak van de politie, het probleem zal zich alleen verplaatsen.

  Het nadeel is dat deze afgelegen bar alleen door Thaise jongeren werd bezocht, maar dat het wellicht bij buitenstaanders een stempel drukt dat het in heel Pattaya zo zou zijn.

  Maar nog een paar van dit soort barretjes sluiten en het zet ondernemers aan het denken.

  Nu ook nog de echte dranken schenken. Niet andere Thaise whisky in een fles van Sangsom doen en verkopen als Sangsom.

 7. Ruud zegt op

  Twan,
  Het vlottersysteem in je ton controleren

 8. David H. zegt op

  Niet alleen het drinken van acohol ,…….maar ook het aanwezig zijn van min 20 jaar, kunnen ze alles mee om ergens te sluiten in Pattaya ……denk maar eens aan de vele freelancers , zullen wel enige -20 bij zitten

  Uittreksel uit origineel artikel:
  http://www.bangkokpost.com/print/632928/

  “Meanwhile, any pubs or nightclubs that allow entry to or sell alcohol to people aged under 20, or operate beyond their legal hours will have their licence revoked, or ordered shut
  for five years.”

 9. Douwe zegt op

  Toen wij jong waren kon je altijd wel ergens terecht met leeftijdgenoten om plezier te maken. Of er in Pattaya dergelijke gelegenheden zijn weet ik niet. Mochten die er echter niet zijn dan vind ik een dergelijke maatregel buiten proporties voor deze bar.

 10. Gringo zegt op

  Aan de inval bij Face Club zit ook nog wel een grappige kant. Omdat de meesten van de jonge klanten geen ID bij zich hadden, werden ze opgebracht. Ruim 100 jongeren werden op 5 politie pick-ups geladen (zie u het voor u, 20 jongeren in de laadbak van een pick-up?) en naar het politiebureau in Banglamung gebracht.

  De bedoeling was om ze daar alsnog te registreren, hun ouders te verwittigen, die ook een reprimande te wachten stond.

  Maar het plan lukte maar een klein beetje. Op het parkeerterrein van het politiebureau renden alle jongeren alle kanten op, behalve naar het bureau. De aanwezige politie kon alleen nog een enkeling in de kraag grijpen. De rest was in een mum verdwenen.

 11. Lungfons zegt op

  120 aanwezigen, zes in orde.
  De andere werden afgevoerd naar het politie kantoor per pictogrammen up wagens en bij aankomst zijn ze bijna,allemaal gaan lopen. Enkele zijn werkelijk administratief aangehouden.
  Bericht terug te vinden in The Nation

 12. teun zegt op

  En wat gaat hij (Prayuth) doen aan drankzaken, 7Elevens etc.?? Ook sluiten????????? Dat gaat toch niet lukken. Een dappere poging, die uiteindelijk niks zal oplossen. Het gaat om de opvoeding/opleiding ……… Toch?

 13. Rick zegt op

  Leuk al die positieve reacties alleen de meeste toeristen komen toch echt naar Thailand om o.a. flink te feesten en daar hoort alcohol bij. Natuurlijk heb je hier altijd mensen die het over de Thaise cultuur hebben tempels droog op een strand liggen maar vraag eens wat die steeds grotere groep Russische toeristen wil die willen drank en feesten en anders gaan ze naar een ander land.Datzelfde geld voor veel jongeren die naar Thailand gaan die willen ook wel mooie dingen zien maar in de avond ook vaak drank en feesten. En hoeveel klanten in een van de duizenden bars in Pattaya zie je met een flesje spa blauw zitten..
  Dus Thailand zal toch niet de kip met de gouden eieren gaan slachten

  Mensen die veel interesse hebben in zaken als cultuur, tempels, natuur laten Thailand de laatste jaren sowieso steeds meer links liggen die gaan nu naar Cambodja,Vietnam,Laos,Myanmar waar er minder massa toerisme is en minder toerisme uit de BRIC landen.

 14. van der Helm zegt op

  zonder helm rijden aanpakken, en dan echt, dat zou een goede zaak zijn, die bar sluitingen helpen denk ik niet, maar als iedere bar dicht gaat die jongeren drank verkoopt moet heel horeca Thailand sluiten .
  Alcohol controleren in het verkeer , ook iets wat goed zou zijn. Drank op en auto of moterbike rijden, motorbike of auto kwijt. Prayut doet het goed.

 15. ruud zegt op

  Het lijkt er erg sterk op, dat Thailand een land wordt, waar alles is verboden, tenzij het uitdrukkelijk is toegestaan.
  Ik denk dat over niet al te lange tijd bars ook wel een uurtje eerder dicht zullen moeten.

 16. BA zegt op

  Zo ongeveer elke bar hier in het universiteitsgebied van Khon Kaen kan zijn deur wel dicht doen als die regel strak gehanteerd word.

  Leeftijden van 18 tot 21 is daar meer regel als uitzondering.

 17. Franky R. zegt op

  Dweilen met de kraan wagenwijd open. Water naar zee dragen…zomaar een paar dingen die in mijn hoofd opkomen bij dit nieuws.

  Overigens, een ‘tricky’ maatregel: “Toeschouwers van straatraces zijn strafbaar”

  Dus op het moment dat ik ergens loop of sta en er scheuren twee of meer jongeren met hun racers, ben ik strafbaar?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website