Youkonton / Shutterstock.com

Sinds Thailand op 1 november haar deuren heeft geopend voor internationale toeristen zijn in totaal 44.774 buitenlandse bezoekers in Thailand geland, aldus de Thaise regering en daar is premier Prayut erg blij mee.

Naar verwachting zal het aantal buitenlandse bezoekers blijven groeien omdat steeds meer luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten en Europa slots aanvragen om in het land te landen, zegt regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana.

Sinds 1 november hebben 18 luchtvaartmaatschappijen de vluchten van en naar Suvarnabhumi hervat, waardoor het totale aantal vluchten naar de belangrijkste luchtvaarthub van Bangkok op 2.008 komt. Van en naar Phuket voeren 19 luchtvaartmaatschappijen deze maand 793 vluchten uit, wat een stijging van 39% is ten opzichte van oktober.

Van de 44.774 buitenlandse bezoekers hebben 31.666 toeristen gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘Test and Go’-programma, terwijl 10.964 het land binnenkwamen via het sandbox-programma dat in 17 provincies van kracht is. De overige 2.144 bezoekers moesten de vereiste Covid-quarantaineperiode uitzitten. Slechts 52 buitenlandse bezoekers testten bij aankomst positief op Covid-19, of ongeveer 0,12% van alle bezoekers.

Op zaterdag hadden 173.637 bezoekers de Thailand Pass QR-code aangevraagd via de website tp.consular.go.th. In totaal zijn 134.086 aanvragen goedgekeurd. Na de laatste update kunnen aanvragers nu zelf hun Thailand Pass QR-code downloaden, zonder te hoeven wachten op een e-mailbevestiging.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Prayut blij met stijgende toeristenaantallen”

 1. Stan zegt op

  Ik denk niet dat dit allemaal toeristen zijn als in 2 of 3 weken op vakantie. De meeste reizigers naar Thailand zullen terug gaan naar hun partner en/of tweede huis.

 2. Rob zegt op

  Ik las juist op Khaosad dat het juist tegen valt het aantal buitenlandse toeristen.

  • Ja, het kan tegenvallen, maar je kan toch blij zijn met de toeristen die wel komen.

 3. andre van schaik zegt op

  Het kan mee en tegenvallen.
  Door onze familie zitten we midden in de toeristenbusiness.
  Ik kan U vertellen dat het in Hua Hin en Pattaya nog steeds kommer en kwel is. Er moet nog steeds geld bij en dat een dergelijk groot verlies zich slechts gedeeltelijk laat compemseren met de bezorging van Thaise maal;tijden bij Thaise mensen laat zich raden.
  Niets geen hoopgevende stijging van boekingen melden collega’s uit Bangkok bijv.
  De grote bulk van toeristen laat Thailand links liggern.

 4. Adriaan zegt op

  Van de bijna 45 duizend toeristen, testten er 52 positief. En als die gevaccineerd zijn, zullen die niet of nauwelijks ziek worden en hoeven dus niet in een ziekenhuis. En daarvoor eist men een speciale verzekering en een Thailand pass. Wat een onzin. Als ze gewoon toeristen toelieten die gevaccineerd zijn met één PCR test vooraf en een sneltest bij aankomst, zouden er heel wat meer toeristen komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website