Het bij toeristen en dagjesmensen immens populaire Maya Bay blijft nog zeker twee jaar gesloten voor het publiek. In juni 2018 ging Maya Bay dicht om de flora en fauna te laten herstellen van de schade die het massatoerisme had aangericht. Het strand trok 5.000 toeristen per dag.

De baai, die slechts 250 bij 15 meter meet, is vooral bekend geworden dankzij de film ‘The Beach‘ met Leonardo DiCaprio.

De lange periode van sluiting is volgens maritiem bioloog Thon van de Kasetsart universiteit, tevens lid van de parkcommissie, ook bedoeld voor de aanleg van enkele faciliteiten zoals een haventje, toiletten, een onderkomen voor toezichthouders en een wandelvlonder.

Wanneer de baai weer voor het publiek opengaat, wordt het aantal dagjesmensen beperkt tot 2.400 in het hoogseizoen. Bezoekers dienen  online een toegangskaartje te kopen, wat tevens als voordeel heeft dat alle toegangsgelden in de staatskas belanden en niet in de zakken van louche figuren.

De andere eilanden en stranden in nationaal park Hat Noppharat Thara-Mu Koh Phi Phi blijven wel open.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Populaire toeristen hotspot Maya Bay blijft nog twee jaar dicht”

 1. Bert zegt op

  Goed plan! Was hard nodig daar, compleet uit de hand gelopen!

 2. l.lagemaat zegt op

  Als men niet tijdig maatregelen neemt om het aantal bezoekers in bepaalde gebieden te minimaliseren dan zullen deze gebieden ook gesloten moeten worden om verdere vervuiling en schade te voorkomen.

  Dat de Thai tweemaal verlies zal lijden, schijnt nog niet door te dringen!

  Geen inkomen meer hebben en achterblijven met een ernstig vervuild, beschadigd milieu.

  Zie wat er gaande is op Koh Larn en Koh Samet!

 3. Similan zegt op

  Te danken aan de massa snorkelchinezen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website