(Athawit Ketsak / Shutterstock.com)

Uit twee opiniepeilingen (Suan Dusit Poll en de Nida Poll) die zijn gehouden na de aankondiging van premier Prayut dat het land over 120 dagen volledig kan opengaan voor toeristen, blijkt dat een meerderheid van de bevolking het daar niet mee eens is. Het is niet haalbaar en onwenselijk, aldus de respondenten.

De respondenten maken zich vooral zorgen over nieuwe virusvarianten en dat de groepsimmuniteit niet bereikt kan worden door dat de vaccinaties te lang duren.

De bevolking is ook niet bereid enig risico te nemen, zoals een hogere besmetting zodat de heropening over 120 dagen kan plaatsvinden. Het enige voordeel wat men ziet aan de heropening is stimulering van de economie.

In de Nida Poll van het National Institute of Development Administration zei 73 procent van de 1.311 respondenten het oneens te zijn met Prayut’s aankondiging. Van hen was 53 het volledig oneens met als verklaring dat het land niet dient te riskeren buitenlanders toe te laten nu de pandemie nog niet onder controle is gebracht. De heropening dient uitgesteld te worden totdat de meeste mensen in het land zijn ingeënt.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Poll: Thaise bevolking wil het land niet over 120 dagen heropenen voor buitenlandse toeristen”

 1. Dennis zegt op

  In Bangkok zijn veel bouwplaatsen (af)gesloten. Officieel geen lockdown, maar praktisch wel. Dit weekend echter veel files op de weg naar Korat en de Isaan.

  Wat kunnen we dus binnenkort verwachten? Een toename van covid-besmettingen in de rest van Thailand. Er wordt de mensen die terugreizen uit Bangkok nauwelijks een strobreed in de weggelegd. Vandaag weer een nieuw record aan besmettingen, na eerst 2000 besmettingen zijn de dagelijkse cijfers nu 4000+. In de afgelopen twee maanden (direct na Songkran) is Thailand er niet in geslaagd om de besmettingen terug te dringen. Dat belooft weinig goeds voor de komende tijd. De enige uitweg lijkt nu vaccinatie. Dat zal nog wel even duren. Of dat voor half oktober lukt, is de vraag. Of dat dit jaar nog lukt evenzo.

  De poll, voor zover representatief, toont m.i. wel aan dat de Thais niet door hebben wat er economisch op hun afkomt. Dat is namelijk een tsunami aan problemen; werknemers uit de toeristische sector hebben geen inkomen, bedrijven in die sector zijn of gaan failliet. 2000 Taxichauffeurs uit Bangkok hebben hun auto teruggebracht, omdat zij niet langer de huur van de taxi kunnen betalen (want geen klanten).

  Het is voor Thailand geen optie om het land nog veel langer gesloten te houden.

  • Erik L zegt op

   Bij mij in het dorp (district Chiang Mai) willen mensen zich niet laten inenten omdat de media vooral publiceren over mogelijke slachtoffers door het vaccin. Een goede informatievoorziening lijkt mij ook essentieel voor de mensen in het platteland om een goed afgewogen beslissing te kunnen nemen over al dan niet vaccineren

  • Peter Dekkers zegt op

   Prima geschreven stukje wat wel overeenkomt met hoe ik er over denk.Prayut gaat zelf ook wel beseffen dat jarenlang alles dichthouden desastreus is en zijn land de economische afgrond in stort.Vandaar zijn Oktober plannetje voor opening.Er werd in het begin las ik diverse malen nogal laconiek gedaan over het wegblijven van de toeristen maar volgens mijn zijn de gevolgen steeds meer merkbaar op steeds meer plaatsen.
   Mocht er al sprake zijn van een opening wanneer dan ook ,dan ben ik nieuwsgierig hoe men dit aan wil pakken.(met in mijn achterhoofd de Phuket Sandbox opening)
   Er rust hoe dan ook een immense taak op de schouders van Prayut en zijn volgelingen.Benieuwd of ze er capabel voor zijn ?

 2. ruud zegt op

  De mensen zijn inderdaad bang, maar toch zie ik in het dorp steeds meer mensen zonder mondkapje lopen, ook als ze een winkel binnen lopen.

  Het is overigens hoofdzakelijk angst voor vreemdelingen en gelukkig val ik niet meer onder vreemdelingen, dus niemand rent weg, als ze mij zien.
  Ik heb ze trouwens ook uit kunnen leggen, dat de enige manier waarop ik een Thai kan besmetten is als een Thai mij eerst besmet heeft – het heeft wel even geduurd, voordat ze dat accepteerden.

 3. Dirk zegt op

  Een belachelijke conclusie: De bevolking wil”. Op een inwonertal van 67 miljoen mensen vraag men 1311 mensen naar hun mening. Dit roept bij mij op, “Wat is er gevraagd, aan wie is het gevraagd, waar is het gevraagd, de leeftijdsopbouw van de ondervraagden etc. Mijn volgende groep voor ondervraging zou in Pattaya , Phukhet en Chang Mai zijn, restauranteigenaren, bar bezitters, hotelpersoneel, straatverkopers etc.
  Mag u raden wat de uitkomst is, zelfs voor lezers met faalangst, na 3 flessen whiskey geeft u nog het goede antwoord.

  • chris zegt op

   Die 1311 mensen zijn echt genoeg als je een representatieve steekproef trekt (bv. uit het aantal mobiele telefoonummers) en de juiste vragen stelt.
   Of dat allemaal gebeurd is, vertelt de posting niet.

  • Niek zegt op

   Mee eens.Ik wantrouw dergelijke onderzoekresultaten ook. Hoe is de vraagstelling geweest, de steekproef genomen en waar enz. Daar wordt nooit verantwoording voor afgelegd, maar wel vette koppen in de media over de onderzoekresultaten.
   Het is vrij eenvoudig om een opiniepeiling te houden met exact tegenovergestelde resultaten.
   Ik vermoed dat de meeste respondenten uit de gegoede middenklasse komen die weinig last hebben van de economische problemen veroorzaakt door de pandemie.

  • Yak zegt op

   Terwijl ik dit nu intik komt er een auto voorbij met speaker en deze roept om om voorzichtig te zijn en contact proberen te vermijden, dit naar aanleiding van meer en meer nieuwe Corona patiënten in Chiang Mai.
   Ben je van buiten Chiang Mai dan kom je de eerste 2 weken niet in de stad. Als inwoner moet je na terugkomen uit het buiten gebied, 2 weken in thuis quarantaine.
   Dus men benadrukt om nu extra voorzichtig te zijn.
   Wat nut heeft het om de poorten open te gooien als het Delta virus zich meer en meer begint te verspreiden, zijn de bars, resto’s en wat al niet meer er mee gediend als zij doen wat jij voorstelt.
   Drink je 3 flessen whiskey op probeer er het beste van te maken, wat naar mijn idee zonder whiskey beter gaat.
   Dirk hou je ogen open en je oor te luister als je in Thailand mocht wonen, het is en blijft hier onzeker met het beleid onder deze regering en als je een Thaise vakantieganger bent, wacht je tijd af, beter gezond terug naar huis als je hier voor een paar weken bent geweest dan gehaast weer heen en terug met een virus onder ge leden.
   Wij zijn hier in CM nu beperkt in onze doen en laten, er moet harder gewerkt worden voor minder, maar wij zijn gelukkig en dat is een grote verdienste in deze bizarre tijd.

 4. fred zegt op

  ik kan me het eigenlijk niet voorstellen dat de meerderheid van de bevolking dat niet wil, en zeker de touristensector niet. maar ik kan het mis hebben natuurlijk

  • Aart v Klaveren zegt op

   Ik ben het helemaal met je eens, de regering heeft geld genoeg om de bevolking te vaccineren.
   Maar dat moet weer maanden duren.
   In Nederland zij we bijna allemaal ingeënt, zou in principe met een bewijs de grens over moeten kunnen..
   Zelfs al moet ik dan nog getest worden…

   • Bert zegt op

    Heeft niet alleen met geld te maken, ook de beschikbaarheid van de vaccins is een belangrijke factor. In NL heeft het ook 6 maanden geduurd voordat iedereen van 18+ de mogelijkheid heeft gehad om te vaccineren.

 5. Rob zegt op

  Hoe je het ook draait of keert: deze poll geeft de regering wel draagvlak om de grenzen nog langer gesloten te houden. Ik vrees dat ook het komende hoogseizoen een flop gaat worden. Een regelrechte ramp voor de horeca…

  • chris zegt op

   Voor alle duidelijkheid: de grenzen van Thailand zijn helemaal niet gesloten voor buitenlanders. Maar verblijf hier is aan strenge regels gebonden.

   • John Chiang Rai zegt op

    Klopt alleen zullen de meesten deze strenge maatregelen niet in koop nemen voor een verblijf in Thailand. Die paar die deze maatregelen in koop nemen zijn hoofdzakelijk diegenen die voor een familie bezoek komen. Voor de toeristische sector die op buitenlandse toeristen speculeren,zal dit helaas geen zoden aan de dijk zetten.

 6. Rob zegt op

  Ik las laats iets over een aantal gevaccineerden die overleden zouden zijn na vacinatie in Thailand, dit maakt de mensen juist bang, hier in Europa zijn er enkele gevallen bekend en dan stopt men gelijk met het betreffende vaccin, maar ja als je die Chinese troep gebruikt?

  Of meld de regering deze cijfers juist om de mensen bang te maken zodat niemand meer gevaccineerd wil worden en de bevolking het niet in de gaten heeft dat er nauwelijks vaccins zijn?

  Hou je bevolking lekker voor de domme, vertel ze niet te veel en dan maar hopen dat het overwaait.

  • teun zegt op

   Voor alle duidelijkheid: er is geen verband gevonden tussen vaccinatie en overlijden. Iedereen kan op elk moment na vaccinatie een hartaanval etc. krijgen.
   Dus, is de vraag waarom laat Prayuth dit soort ongefundeerd ‘nieuws” toe op TV? Hij zou er verstandig aan doen in dit soort gevallen eerst een autopsie te laten uitvoeren. En pas daarna de nieuwsmelding toestaan.

   Ik denk, dat in de gevallen waar een gevaccineerde (direct of enkele weken) na de vaccinatie overleed er geen autopsie is uitgevoerd.En dus ontstaat er (nodeloze) angst en indianenverhalen.

 7. Ed zegt op

  Goed excuus voor de regering mocht de 120 dagen niet lukken.

 8. steven zegt op

  Beste Rob,

  wat zeg je daar ,slechts enkele gevallen bekend en dan stoppen ze met dat vaccin?????
  Hier worden de statistieken van doden en verwondingen door die vaccin ook niet overal ten toon gesteld,integendeel met alle soorten propaganda duwen ze de mensen naar vaccins .We weten niet eens wat die troep op midden en lange termijn gaat teweeg brengen,want ze noemen het een vaccin,maar in feite is het een gentherapie 1 groot menselijk experiment.de meesten nemen het vaccin en denken ik ben beschermd,terwijl in alle landen nu bewijzen opduiken vdat totaal gevaccineerden besmet raken.Anderen nemen het vaccin en zeggen dan kan ik weer reizen,nog anderen nemen het en zeggen dan ben ik er vanaf.De huidige vaccins zijn goedgekeurd onder een nooddekreet,slechts enkel maanden getest tov van alle eerdere vaccins die er zijn die werden 3jaar getest,en waarom voor een zogezegde pandemie die minder doden eistte dan de griep?En 2020-2021 is er plotseling geen griep meer.Nu de tijd zal het wel uitwijzen ,maar ik hou mijn hart vast voor die vaccins.laat me verkeerd zijn.

 9. Philippe zegt op

  Ik lees:
  De bevolking is niet bereid enig risico te nemen … omdat de groepsimmuniteit niet bereikt kan worden door dat de vaccinaties te lang duren” ..
  Moest men dit één jaar geleden geschreven hebben dan was ik volledig akkoord, maar bij mijn weten zijn er sindsdien, buiten een “limited edition”, geen farangs meer naar Thailand gereisd … en niettegenstaande is nu, als ik het zo mag verwoorden “het vuur (covid) serieus aan het aanwakkeren” .. Hoe komt dat ? Waarom verteld men de waarheid niet, ooit komt het toch aan het licht.
  Als de zogezegde cijfers van de respondenten correct / representatief zijn dan vind ik dit persoonlijk heel angstaanjagend want blijkbaar is of wordt “het kwaad” (de farang-toerist) weereens geviseerd .. en automatisch ook één op de vijf (5) Thai die er mijn inziens niet kan om lachten (terecht want begin maar uw familie te onderhouden zonder inkomen …).
  Eigenaardig dat er nooit sprake is, of toch weinig, van al diegene die men ondertussen wel heeft toegelaten uit naburige landen (lees: in dienst heeft genomen), of wordt dit gecatalogeerd als “noodzakelijk kwaad” ?.

  • Jahris zegt op

   Als ik uw bericht goed interpreteer denk ik toch dat u wat overdrijft. ‘Angstaanjagend’? Er blijkt nergens dat er een hetze richting ‘de farang’ aan de gang is, mocht u dat bedoelen. Er staat hierboven o.a.:

   “De respondenten maken zich vooral zorgen over nieuwe virusvarianten en dat de groepsimmuniteit niet bereikt kan worden door dat de vaccinaties te lang duren.”

   Daarmee zijn de Thai gelijk aan zo ongeveer elk volk ter wereld. Angst voor die nieuwe varianten is niet onredelijk want dat is wel wat we nu steeds vaker zien. Onder andere in Europa waar eerder veilig geachte landen weer op de rem trappen, zoals het VK, Portugal en Spanje. En het zijn met name de reizigers tussen landen onderling die dat verspreiden. Het risico wat de door u aangehaalde arme drommels uit de buurlanden vormen is van een andere categorie; zij zijn vaak al langer in Thailand en – hoewel ze hun treurige aandeel in de verspreiding hebben gehad – zijn zij niet diegenen die nieuwe varianten uit alle delen van de wereld met zich meenemen.

   En het vaccineren gaat inderdaad traag, nog een valide argument om voorzichtig te zijn met het opheffen van inreisbeperkingen.

 10. Yak zegt op

  Quarantaine voor aankomsten uit donkerrode provincies
  StadNieuws
  door CityNews
  |
  ma 28 jun 2021 13:00 ICT

  De gouverneur van Chiang Mai, Charoenrit Sanguansat, heeft vanaf vanochtend opdracht gegeven voor twee controleposten in de stad Chiang Mai – op de kruispunten Saraphi en Don Chan – om mensen te inspecteren die de stad binnenkomen vanuit de tien provincies die momenteel in het donkerrood staan. zone (Nakkorn Pathom, Nontaburi, Patum thani, Samut Prakarn, Yala, Narathiwat, Pattani, Songkhla, Samut Sakhon en Bangkok).

  Alle reizigers die Chiang Mai binnenkomen vanuit de 10 donkerrode provincies, moeten bij aankomst een COVID-test ondergaan en de CM-Chana-app scannen. Als ze in Chiang Mai wonen, moeten ze 14 dagen thuisquarantaine. Als ze niet in CM wonen, moeten ze in quarantaine worden geplaatst in door de overheid verstrekte faciliteiten of ASQ-hotels en de kosten betalen.

  De checkpoints blijven staan ​​tot eind juli, of totdat de situatie verandert.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website