Een hoge politieofficier uit Mae Hong Son wordt er van verdacht een prostitutienetwerk in het Noorden te leiden dat wordt gedoogd door lokale politici en functionarissen. Het politiebureau is een onderzoek begonnen, de verdachte officier en drie andere agenten zijn lopende het onderzoek naar een andere provincie overgeplaatst.

Het schandaal kwam in november aan het licht toen de moeder van een 14-jarig meisje haar dochter herkende op een foto met prostituees.

Politiewoordvoerder Krissana ontkent berichten dat hoge politiefunctionarissen hebben aangedrongen op het stopzetten van het onderzoek. Hij zegt dat het onderzoek door gaat en er bewijs wordt verzameld om een arrestatiebevel tegen de verdachten te kunnen aanvragen.

Bewoners in Phrae waar de officier nu werkt, hebben gevraagd de overplaatsing ongedaan te maken. Ze zijn bang dat hij in hun provincie gewoon verder gaat met zijn illigale werkzaamheden. Het hoofd van de Phrae Provincial Police wil eerst het onderzoek afwachten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Politieofficier uit Mae Hong Son leider van prostitutienetwerk”

 1. Jacques zegt op

  Ik heb het hele verhaal van mijn vrouw gehoord, omdat het uitgebreid op het nieuws is geweest en kennelijk de gemeenschap schokt. Telkens als ik dit soort berichten lees en verneem dan komt het verleden weer naar boven. Zelf heb ik meer dan 40 jaar bij de politie in Nederland gewerkt en o.a., zeven jaar bij zware criminaliteit en vijftien jaar bij de vreemdelingenpolitie, waarbij veel mensenhandel, smokkel en misbruik (straf)zaken de revue passeerden. Gedwongen prostitutie komt overal voor en zeker in Nederland, waarbij meer dan 80 % van de dames van lichte zeden niet uit liefde voor het werk op de Amsterdamse wallen staat. Vaak gedwongen en zeker de oostblok dames, daar kan ik ook wel een boek over schrijven. Hemelschrijnend zijn die zaken en de mannen die hier van gebruik/misbruik maken zijn er net zo schuldig aan. Maar die kijken liever de andere kant uit, of het zal ze een worst wezen waarom die dames daar zitten, zolang zij maar aan hun genot komen. In Thailand hebben we jaren terug, de Russische prostituees zien komen en niet meer zien weggaan, anders dan dat ze overlijden of ziek worden en niet meer bruikbaar zijn voor de vrouwenhandel, sex industrie. Herinnert u zich nog de twee Russische prostituees die op het strand in Pattaya dood werden aangetroffen enige jaren geleden. Wie niet meewerkt met de Russische maffia wordt vermoord of mishandeld, of de familie (kinderen) van de betreffende vrouwen wordt geweld aangedaan. Nergens wordt voor teruggedeinsd. De mensheid in zijn verscheidenheid. De (moderne) slavernij is niet weg te denken en zal altijd een bron van inkomsten zijn voor de gestoorde zielen onder ons die hiervan hun werk hebben gemaakt.
  Die Thaise politie is een groep apart. Ik weet dat er ook goede gemotiveerde politiemensen in Thailand zijn maar er is een flinke groep die corrupt is tot op het bot. In sommige Thaise gebieden waarin er verder geen toezicht is en de politie kan doen wat het wil is het goed mis gezien de berichtgeving. Ook andere hoogwaardigheidsbekleders maken zich schuldig aan prostitutiemisbruik van minderjarigen. Een ieder heeft daartoe zijn eigen motieven maar ook deze personen zijn crimineel bezig en hun positie niet waard.
  Waarom die hoge politiefunctionarissen alleen worden overgeplaatst en niet zoals in Nederland op non actief worden gesteld is mij een raadsel. Of je neemt het serieus of je doet niets, maar halfbakken werk geeft je weer te denken. Ik heb begrepen dat alles door de betrokkenen ontkent wordt en de bewijsvoering zal nog erg lastig worden. De verhalen van het 14 jarige meisje en haar moeder spreken boekdelen maar machthebbers zullen niet stilgaan zitten en proberen alles te ontkrachten dus het zal mij benieuwen hoe dit afloopt. Hopelijk zal gerechtigheid zegevieren maar het gaat er vaak toch heel anders aan toe.

  • chris de boer zegt op

   Voorzover ik in de 10 jaar dat ik hier woon en leef kan overzien (zowel in mijn eigen leefomgeving als kennis van de leefstijl van een belangrijk aantal hiso’s in dit land) zijn macht, geld en (betaalde) sex veel meer met elkaar – en op verschillende manieren – verweven dan in Nederland. Aan de ene kant is er de prostitutie waarbij vrouwen/meisjes uit arme gezinnen (of werkeloze vrouwen) zich – al dan niet vrijwillig – voor sex laten betalen. Aan de andere kant staan de escorts, gigs, filmsterren die zich voor onvoorstelbaar hoge bedragen of voor andere gunsten (als een nieuw contract) per nacht ‘verkopen’.
   Een ander verhaal is de sex tussen bekende, beroemde Thaise personen die niet zelden leidt tot vormen van gedragsbeinvloeding die wij in Nederland chantage zouden noemen. In de gevallen die ik ken krijgen niet alleen mannen macht over vouwen maar ook vrouwen macht over mannen.
   Wellicht genoeg materiaal om eens een aparte posting aan te wijden.

   • Tino Kuis zegt op

    Beste Chris,
    Dat mag allemaal waar zijn maar hier gaat het over een 14-jarig meisje dat min of meer meer gedwongen werd tot prostitutie en wel door machtige figuren. Dat is een gemene misdaad.

    Wat jij hier opschrijft heeft daar weinig mee te maken. Dat gaat over consensuele seks tussen volwassenen wat geheel iets anders is.

 2. teun zegt op

  Overgeplaatst naar andere provincie? Op non-actief stellen zou meer voor de hand liggen. Ik kan me voorstellen, dat Phrae niet blij is met dit “lot uit de loterij”.
  Een idiote maatregel tegenn iemand, die van zoiets verdacht wordt. En kennelijk is verdenking serieus genoeg, want iemand zo’n 400 km verder “stationeren” is geen belonging voor goed functioneren.

 3. T zegt op

  Hoe kan ik dat ik hier niet van sta te kijken, en als het al geen lid van de politie was geweest.
  Dan was het waarschijnlijk een ander prominent lid uit de politiek of uit een andere Thais overheidsorgaan geweest.

 4. Mr Bojangles zegt op

  Het is in Pattaya niet anders. Second Road richting Naklua. Laatste bar aan de linkerkant, waar ze die erg jonge meisjes hebben. Ik vroeg aan 1 van de meisjes om haar legitimatie-bewijs. Ach, dat had ze om een of andere reden niet bij zich. Daarop uiteraard vermeld dat ik niet geloofde dat ze al 18 was en of ze niet bang waren voor politie-controle. Nee hoor, want de baas was zelf een politie-officier…. En dit zal vast de enige bar wel niet zijn.

 5. Corretje zegt op

  Ik ben eens in een groot café verzeiild geraakt in Bangkok waar veel meisjes in schooluniform onder de 15 jaar in schooltijd ( ongeveer 11 uur) zich aanboden aan veel oudere ,vaak Chinese, mannen. (was trouwens geen gezicht)
  De eigenaar van het café was een politieofficier.
  Zo gaat het hier en zo blijft het doorgaan.
  Mijn vrouw zei dat zoiets hier een normale zaak is.
  Ik begrijp dat in Mae Hong Son in deze zaak de moeder van het betreffende meisje de beambte aan de schandpaal wil nagelen.
  De regering heeft zich gehaast door te zeggen als deze schuldig wordt bevonden hij onherroepelijk ontslag krijgt en geen overplaatsing.
  Mijn vrouw zegt dat zal voor de moeder onherroepelijk de dood betekenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website