Agenten van de verkeerspolitie in Bangkok die minder dan 80 procent op een nieuw verkeersexamen scoren, mogen geen bekeuringen meer uitschrijven en krijgen bureautaken.

Adjunct-commissaris Sukhun zei gisteren dat van agenten verwacht mag worden dat ze de verkeersregels en -wetten die ze moeten handhaven voldoende kennen. Ze moeten overtredingen kunnen vaststellen en overtreders kunnen uitleggen wat ze verkeerd hebben gedaan. Vaak ontstaan ruzies tussen de verkeerspolitie en degenen die ze aanhouden omdat ze dit juist niet kunnen.

Er zijn duizend meerkeuze vragen opgesteld. Elke eenheid krijgt een andere set van 100 vragen. De vragen gaan over de Land Traffic Act, Land Transport Act, Vehicle Act en nieuwe verkeerswetten. Ongeveer drieduizend verkeersagenten doen begin volgende maand examen. Een agent die de test niet haalt, krijgt een herkansing. Wanneer agenten wederom zakken, kunnen ze overgeplaatst worden.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Politieagenten die zakken voor het verkeersexamen mogen geen bekeuringen uitschrijven”

 1. Herbert zegt op

  Dan plukken ze gewoon toch wat meer Farang van de straat om verbalen te geven want die strubellen niet tegen. In Chiang mai maken ze er gewoon een sport van want het brengt goed geld in het laatje.
  En of de verkeers veiligheid er mee verbeterd neem ik ook niet aan als je als politieagent de verkeersregels niet goed kent wat moet je dan denken van de gewone burger.
  Het blijft hier hopeloos.

 2. Jacques zegt op

  Goede zaak dat dit wordt aangepakt. Er is kennelijk behoefte om dit zo te doen en het staat buiten kijf dat je voldoende (parate) kennis moet hebben om je werk naar behoren uit te voeren. Nu nog het handhavingsmodel goed tussen de oren krijgen, want er wordt nog al wat toegelaten wat niet door de beugel kan. Ik hoop niet dat het pogingen beleid (zoals het nu plaatsvindt) blijft wat het is, want alleen een streven zonder te slagen zal de verkeersveiligheid niet ten goede komen.

 3. Dieter zegt op

  Dan zal er minder geschreven worden maar het handje-contantje voor eigen zak weer toenemen.

 4. janbeute zegt op

  Dat is nou eens goed nieuws voor de Thaise bevolking.
  Want ik vrees dat er velen zullen zakken en dat betekent dan weer minder kans op of helemaal geen bekeuringen meer.

  Jan Beute.

 5. Daniël M. zegt op

  Pfff… Dan doen ze dat maar in het zwart…

  Overplaatsing… pfff… agenten werken in duo’s of groepen… dus volstaat het dat er 1 bij is die geslaagd is om toch maar boetes uit te mogen schrijven…

  Het is niet omdat een agent slaagt, dat hij dan altijd de juiste reden van de bekeuring zal geven. Fouten blijven mogelijk.

  Mijn besluit? Alles blijft zoals het is. Een Thai vindt altijd een oplossing die hem goed uitkomt…

 6. fred zegt op

  Dat is straf. Ze kunnen zelfs met het blote oog vaststellen dat je een uur voordien te snel hebt gereden. Hoeveel te snel wordt er dan niet bijgezegd …..wel dat het 200 Baht kost. Mits wat grapjes volstaat 100 Baht ook.
  Anderzijds …..corruptie is een mes dat langs twee kanten snijdt …..het is al eens lastig maar ook al eens handig.

 7. Richard Wildeman zegt op

  Verkeersongeluk. Jongen van 12 op scooter gedood ,geen helm,geen verzekering en geen rijbewijs.
  na 3 dagen crematie, er komen 70 mede leerlingen op af.
  Waarvan er 38 geen helm dragen en onder de 15 jaar zijn.
  Wat doen ouders? Wat doet de politie?
  Belachelijke zaak. ze leren het nooit .Als morgen iedereen in Thailand helm op moet, dan staat economie meteen stil. Komt er niemand meer op werk of school.
  Richard W


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website