(kan Sangtong / Shutterstock.com)

De politie in Bangkok heeft zondagavond voor het gebouw van het hooggerechtshof op Sanam Luang een waterkanon tegen demonstranten ingezet om te voorkomen dat ze naar het Royal Household Bureau in het Grand Palace zouden marcheren.

De demonstranten wilden een brief overhandigen met voorstellen voor hervorming van de monarchie. De politie had voor het hooggerechtshof een barricade met stadsbussen en prikkeldraad geplaatst om te voorkomen dat de demonstranten in de buurt van het Royal Household Bureau konden komen.

De politie zette het waterkanon in om de demonstranten op afstand te houden. De demonstranten staakte hun mars en verzamelde zich daarna bij Sanam Luang. Omstreeks 21.00 uur ging iedereen weer naar huis.

De politie had maar liefst 8.850 agenten ingezet die zich op drie plaatsen hadden gestationeerd. De demonstranten waren tevoren gewaarschuwd dat ze niet binnen 150 meter om het Grand Palace mochten komen. Adjunct-commissaris Piya van de gemeentepolitie zegt dat teksten die smadelijk of bedreigend zijn jegens de monarchie, zullen leiden tot vervolging.

Royalisten willen staatsgreep

Een groep royalisten heeft gisteren bekend gemaakt dat de aanhangers van het koningshuis zich vandaag verzamelen bij het Government House en het legerhoofdkwartier. Ze gaan daar een petitie aanbieden aan de premier en de legercommandant waarin staat dat er volgens hun een staatsgreep moet komen om zo de rust in het land te herstellen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.33/5. From 6 votes.
Please wait...

3 reacties op “Politie Bangkok zet waterkanon in tegen demonstranten die naar paleis wilden marcheren”

 1. Ronny zegt op

  De loyalisten willen alweer een staatsgreep. De problemen zullen zo nooit opgelost worden. Zo heeft men ongeveer 5 jaar geleden een legitiem verkozen regering ook laten vallen. Sindsdien is de corruptie nog nooit hoger geweest. Thailand zakt wel degelijk jaar na jaar op de wereldlijst. Men (de overheid) zou beter eens luisteren naar de betogers, en misschien wat onderhandelen over de problemen die worden aangehaald.

 2. Rob V. zegt op

  Het was weer een dag met diverse ‘misverstanden’ zo lieten de autoriteiten weten (water spuiten op de demonstranten was zo’n ‘misverstand’). Thai Enquirer maakte dit filmbeeld verslag:
  https://www.thaienquirer.com/20529/video-recap-the-march-to-the-palace/

  Overigens heeft de de vakbond van Bangkok’s openbaar vervoersdienst aangegeven tegen de inzet van bussen te zijn. Die zijn er voor vervoer van mensen en niet om door de politie te worden ingezet als blokkade, dat kan worden gezien als politieke steun van het vervoersbedrijf aan deze regering zo liet men weten.

  De nieuwe legerkommandant erkende ook dat soldaten zonder uniform maar in gele hesjes gestoken ter plaatsen waren om te observeren en te politie te ondersteunen. Volgens hem was dergelijk ingrijpen nodig want want als de demonstranten met hun brieven aan de poort van het Grand Palace waren gekomen en daar dan per ongeluk of expres schade hadden aangericht? Tot op heden zijn er vanuit het geweldloze pro-democratie kamp nog niet echt noemenswaardige incidenten te noemen (spannendste was enige tijd terug toen in ik geloof Bangna plots de straatlantaarns uit gingen en er geruchten ging dat de politie zou gaan ingrijpen, toen waren er ongeveer 1 a 2 personenen die stenen door de ruit van een politiepost gooide).

  Blijft de vraag of en wanneer de autoriteiten serieus om de tafel willen gaan zitten met de demonstranten. De enige handreiking is de zoveelste commissie (in het verleden praktisch altijd tijdrekken geweest waarbij de adviezen hup in de la verdwenen). Anderzijds hebben de autoriteiten te maken met boze ultra royalisten die een coup eisen, harder ingrijpen van de autoriteiten. Die zien de demonstranten als land haters en marionetten van kwade krachten… =/

 3. chris zegt op

  Ik durf wel een wedje te maken dat die staategreep er niet komt of alleen een mislukte.
  X zal een coup niet accorderen, naar mijn stellige overtuiging.
  De ulra-royalisten kunnen niet op zijn steun rekenen.
  Vergeet niet dat X een vriend is van een afgezet PM uit het verleden van rode signatuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website