De Association of Thai Travel Agent doet een beroep op het militair gezag (NCPO) om de avondklok in toeristische bestemmingen, zoals Phuket, Krabi, Koh Samui en Hua Hin, op te schuiven van 22 uur naar middernacht. ‘Dat is een geschikter tijdstip voor buitenlandse toeristen die uit willen gaan en willen chillen’, zegt president Sisdivachr Cheewarattanaporn.

De Siam Welness Group, exploitant van Rarinjinda Wellness Spa en Let’s Relax Spa, ondersteunt het verzoek. Directeur Prasert Jiravanstit hoopt dat de junta de avondklok op sommige bestemmingen soepel toepast. Omdat het toerisme geplaagd wordt door tal van negatieve factoren, heeft de groep besloten nieuwe investeringen uit te stellen totdat de politieke problemen zijn geëindigd.

Over het algemeen steunt de toerismesector de NCPO, alhoewel hotelstaf als gevolg van de avondklok ’s avonds niet naar huis kan en op hun werkplaats moet overnachten.

De ATTA verwacht dat de sector binnen drie maanden nadat een nieuwe regering is gevormd, weer terug is op het oude niveau. Tot nu toe is er nauwelijks sprake van annuleringen, zegt Sisdivachr.

De Tourism Authority of Thailand heeft haar hoop gevestigd op het binnenlands toerisme, omdat de langdurige politieke onrust buitenlandse toeristen heeft afgeschrikt.

De TAT verwacht dat dit jaar 26,2 miljoen buitenlandse toeristen Thailand zullen aandoen. Dat is 1,8 miljoen minder dan haar target van 28,04 miljoen. Maar ze voorspelt daarentegen een omzetstijging: van 1,32 biljoen baht naar 1,4 biljoen baht. Het binnenlands toerisme is goed voor 700 miljard baht per jaar.

(Bron: Website Bangkok Post, 26 mei 2014)

Foto: Phuket, Patong Beach.

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Pleidooi voor soepele avondklok in toeristische bestemmingen”

 1. Albert van Doorn zegt op

  Waarom alleen deze plaatsen, begrijp ik niet..de tourist komt overal sta dan toe in een versoepeling voor heel thailand. Avondklok voor zover nodig van midnight tot 05.00.

 2. BA zegt op

  Of helemaal afschaffen die avondklok. Misschien is het handig voor sommige delen van Bangkok maar hier in bijvoorbeeld Khon Kaen ergert de lokale bevolking zich er alleen maar aan.

  Sommige disco’s gaan al over tot acties zoals 50% korting op drank en hun programma verzetten naar 18.00-22.00 in plaats van de gangbare 23.00-03.00

 3. Albert van Doorn zegt op

  Als de versoepeling zou worden toegepast in alleen de plaatsen zoals voorheen is medegedeeld door de associating thai travel agent….krijg je weer een twee deling…lijkt mij geen goed alternatief. Dus versoepelen dan voor heel Thailand

 4. vanderhoven zegt op

  Het lijkt me voor toeristen die nu nog een reis willen boeken naar Thailand niet erg leuk als ze weten van een avondklok. Wees nu eerlijk, wie wil er nu vanaf 10 uur opgesloten zitten in zijn hotel?
  En als het dan nog een groot hotel betreft valt het misschien nog mee wat animatie betreft maar dan nog, elke dag hetzelfde tot het einde van de reis……………Een versoepeling of nog beter het einde van de avondklok buiten Bangkok zou een oplossing bieden voor de toeristische sector. Tenslotte zijn de
  samenscholingen en protesten ook alleen in Bangkok. Ik en mijn familie hebben een zeven weken lange reis geboekt te beginnen einde juni. Ik zal maar al beginnen duimen….!!

 5. Kelly zegt op

  Wij vertrekken dit weekend naar thailand voor 2 weken.. we vragen ons af of het de moeite waard is om in thailand te blijven of om dus door te vliegen naar een ander land.
  Het feit dat we iedere avond voor 22:00 uur in ons hotel moeten zijn vinden wij echt niks.
  Kan iemand me vertellen hoe het er in de bekende badplaatsen aan toe gaat?

 6. Albert van Doorn zegt op

  In de avondklok binnen van 22.00 tot 05.00. Verder kan een ieder in de normale uren om dit woord te gebruiken zich overal heen begeven
  Ik woon zelf in bangkok en ondervind van de militaire checkpoints die er zijn geen enkele belemmering.
  Het is door de ingreep van de militairen in bangkok veilig te nomen en daar buiten zijn ook geen problemen of problemen te verwachten….mensen geniet van jullie geplande vakantie.

 7. Jan zegt op

  Ben van plan om in febr. 2015 naar Thailand te gaan. Hoe lang heeft het de vorige keer geduurd voordat er een nieuwe regering was geinstalleerd en de avond klok weer afgeschaft was?

 8. Kelly zegt op

  Ik heb ook geen idee hoe lang dit nog kan duren, fijn om te horen dat je in ieder geval geen belemmering hiervan ondervindt Albert.
  Ik ben niet van plan om te gaan alhoewel ik me erg verheugd had op de reis naar Thailand.
  Voor mij heeft dit te maken met de avondklok en niet met de veiligheid want ik geloof oprecht dat Thailand op dit moment alleen maar meer veilig is dan de afgelopen maanden.
  Ik wil me graag vrij voelen op vakantie en er niet steeds rekening mee hoeven te houden dat ik om 10 uur terug moet zijn bij mijn hotel..
  Volgende keer beter!

 9. Renévan zegt op

  Op Samui merk je niet veel van de avondklok. Big C, Makro, Tesco, Central festival en de 7 elevens zijn eerder dicht. De family markt is gewoon open, ze hebben alleen de buitenverlichting uit. Afgelopen weekend twee maal in Chaweng geweest (zaterdag popconcert met ettelijke duizenden toeschouwers) en na 12 uur terug. Ook onderweg naar huis alle bars en restaurants ook die met life muziek gewoon open.

 10. Gringo zegt op

  Breaking news: Avondklok is officieel miv 28 mei versoepeld en wordt van 12 uur ‘s nachts tot 4 uur ‘s morgens

 11. Rudy Van Goethem zegt op

  Hallo…

  Zulk een vaart loopt het niet… hier in Pattaya is het al een paar dagen 24.00u. En als je om 03.00u op second road of beach road en al de soi’s ertussen rondloopt, , lopenn er nog duizenden mensen op straat.
  Overal wordt nog bier geschonken, het enige verschil is dat om 24.00u de meeste verlichting uitgaat, de muziek stopt, en alle alcoholische drank uit de rekken gehaald word, en onder de toog geplaatst, maar ik heb daar tot gisterenavond niemand een pint minder zien drinken.

  Mijns inziens weten de meeste toeristen niet eens dat er een avondklok is, laat staan dat ze er zich iets van aantrekken. Ik heb hier ook enkel de eerste dagen af en toe een politiepatrouille op een motorbike gezien, maar zeker de laatste dagen niet.
  En hoe je het draait of keert, om 24.00u krijg je die massa toeristen niet van de straat, gisterennacht om 01.00u stond het verkeer op second road muurvast… avondklok of niet…

  Mvg.

  Rudy.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website