Thaise plattelandsdokters, verenigd in de Rural Doctors Society (RDS), hebben kritiek op het plan van premier Prayut om het land over 120 dagen te openen voor toeristen.

Op hun Facebookpagina schrijven ze dat het plan van de regering te ambitieus kan zijn als er onvoldoende vaccins zijn en nieuwe Covid-19 varianten opduiken.

Prayut geeft mogelijk valse hoop. De artsen denken dat Prayut’s uitspraak politiek gemotiveerd is omdat Prayut het parlement wil ontbinden en vervroegde verkiezingen wil uitschrijven. De doelstelling van 120 dagen is volgens hun alleen maar een afleidingsmanoeuvre om het tekort aan vaccins en de chaotisch verlopende vaccinatiecampagne te verhullen. Ze benadrukken dat niemand een plan heeft gezien voor de heropening.

Of het land over 120 dagen open kan is volgens de plattelandsdoctoren uiterst onzeker en hangt af van voldoende vaccins, een hoge vaccinatiegraad en het uitblijven van gevaarlijke varianten van het virus.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.50/5. From 6 votes.
Please wait...

11 reacties op “Plattelandsdokters kritisch over het 120 dagen plan van Prayut”

 1. Christiaan zegt op

  Dat de uitspraak van Prayut politiek gemotiveerd is, is duidelijk Terecht zetten de plattelandsartsen vraagtekens bij die uitspraken.
  Het is toch niet logisch om juist nu de spreken over heropening Thailand, terwijl juist nu het aantal besmettingen fors toeneemt.

  • Chris zegt op

   Het aantal besmettingen bereikt inderdaad 0,25 % van de bevolking, sinds JANUARI 2020. Dat is bijna niemand als we de gevangenen er van aftrekken. Andere landen zouden niet aan lockdowns of beperkende maatregelen denken met zulke cijfers. Dat dus iedereen gevaccineerd moet zijn voordat we wat gaan doen is totale onzin met zulke cijfers.
   Open met dat land, iedereen aan het werk, toeristen kunnen komen, kinderen naar school en vrouwen weer gewoon naar de kapper en de beauty salon.

 2. Dennis zegt op

  Medisch is het land dichthouden het beste en dus is de reactie van de artsen vanuit hun optiek begrijpelijk, economisch is dat echter niet haalbaar. Beide spelen een rol en dus zal er een soort van compromis gesloten moeten worden.
  Prayut gaat (eindelijk!) beseffen, dat het land “op slot” doen geen langdurige optie is. De toeristensector (toch goed voor zo’n 20% van het BNP) is op sterven na dood en dat duurt nu al 1,5 jaar lang (2 Europese hoofdseizoenen). Met telkens nieuwe varianten (de Britse was al 2x zo besmettelijk als de Wuhan-variant, de Indiase variant is nog weer veel besmettelijker als de Britse) kun je niet blijven besluiten het land op slot te houden. Dan zou Thailand in theorie dus nooit meer “open” gaan. Dat is natuurlijk geen reële optie.

  Een compromis is het land open te doen voor gevaccineerde bezoekers. Gevaccineerde mensen zijn zo’n 50% minder besmettelijk (kunnen het wel doorgeven!) en zijn tot 90% minder ziek. Dat is dus een beheersbaar risico. Thailand en de wereld zullen toch verder moeten. Tot in lengte van dagen landen of continenten gesloten houden voor anderen is gewoon niet reëel. Dat wordt niet geaccepteerd door de bevolking. Je kunt tijdelijk maatregelen nemen, maar het draagvlak zal op den duur afnemen.

  Ik denk dat Prayut er goed aan doet om het land weer te openen, maar misschien was 1-1-2022 beter en logischer geweest. Dan zou er nog 2,5 maand extra zijn om te vaccineren. Dat kan net het verschil maken.

  • Jan Nicolai zegt op

   Volgens mij is de bescherming en besmettelijkheid hoger dan 50 , maar afin.
   Het enige wat Prayut moet doen is vaccineren, vaccineren en nog eens vaccineren.
   En stoppen met mooie verhalen vertellen en over enorme aantallen vaccins praten.
   Er wordt door iedereen over zo’n enorme hoeveelheid vaccins gesproken, maar Thailand
   is één van de laagst gevaccineerde landen in de omgeving. Hoe is het mogelijk dat b.v.
   Cambodia veel meer vaccins gezet heeft……

   • Dennis zegt op

    Jan, de besmettelijkheid onder gevaccineerden is wetenschappelijk nog steeds een vraagteken. “Men” gaat uit van 50%. Het precieze percentage is niet bekend, maar voor het punt wat ik wil maken ook niet relevant. Bescherming tegen Covid is 90% bij Pfizer en Moderna en 70% bij Jansen.

    Maar uiteraard heb je gelijk , men moet vaccineren, vaccineren en vaccineren. Maar er is schaarste en (zoals bekend) is Thailand laat de markt opgegaan omdat men “eerst wilde afwachten of de vaccins werkten”. Daarmee is kostbare tijd verloren gegaan, zeker voor een land dat meer dan gemiddeld afhankelijk is van toerisme. Maar goed, TIT!

    • chris zegt op

     Natuurijk kun je iedereen vaccineren.
     Maar niet vergeten dat 99.75% van de inwoners van Thailand sinds Januari 2020 geen Covid hebben…………………….en dat van de resterende 0.25%, 80% het niet eens weet omdat men er niet ziek van is.
     Vaccineren om de bevolking tegen Covid te beschermen is een grote drogreden. Bijna niemand kriigt Covid hier zonder vaccinatie.

 3. Cornelis zegt op

  Slechts een fractie van de tot nu toe vastgestelde besmettingen is geïmporteerd, dat is wel duidelijk uit de dagelijks verschijnende cijfers. Zou het ‘vrij’ toelaten van volledig gevaccineerde en voor het afreizen naar – of bij binnenkomst van – Thailand negatief geteste buitenlanders dan een nieuwe golf van besmettingen betekenen? Lijkt me niet waarschijnlijk.

  • chris zegt op

   Bij de start van de pandemie is het virus natuurlijk wel Thailand binnengekomen via reizigers. Daarvan was een klein aantal buitenlander maar de meerderheid waren Thaise staatsburgers die naar het vaderland – al dan niet gedwongen – terugkeerden. Of kunnen we ons de Thaise dames uit Korea niet meer herinneren?

   • Cornelis zegt op

    Inderdaad, en de terugkerende Thais hoefden ook geen negatieve Covid test te overleggen, zoals alle andere nationaliteiten.

 4. Fred zegt op

  Begrijpelijk dat ze zo reageren, echter buitenlanders zouden natuurlijk wel gevaccineerd kunnen zijn. Wanneer ze die gewoon wel toelaten, dan lijkt het mij niet echt een probleem. Die pcr test is ook maar een momentopname en geeft niet echt aan of je binnen die 48 uur alsnog besmet bent.

  • Klus zegt op

   Een PCR is behalve een momentopname ook nog eens zeer onbetrouwbaar als je geen symptomen hebt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website