Het Thaise ministerie van Volksgezondheid komt met een plan voor een nieuw type Alternative State Quarantine. Kennelijk heeft men er toch geen vertrouwen in dat toeristen de huidige regels zullen omarmen.

Directeur-generaal Thares van het Health Service Support Department wil dat toeristen in zijn plan toestemming krijgen om tijdens hun quarantaine van veertien dagen naar aangewezen plaatsen te reizen. Deze ASQ-variant moet nog verder worden uitgewerkt.

Volgens Thares moeten buitenlandse toeristen dan akkoord gaan met routes die door de provincies zijn vastgesteld en daar mogen ze niet van afwijken. De belangrijkste voorwaarde is dat de toeristen komen uit landen met een laag Covid-19 risico (geen binnenlandse besmettingen gedurende drie maanden).

Toeristen dienen zich uiterlijk 72 uur voor vertrek naar Thailand te laten testen op het virus en veertien dagen voor vertrek in eigen land in quarantaine te gaan. Ze moeten ook vluchten en accommodatie boeken via reisagentschappen.

De provincies die klaar zijn voor heropening, dienen ervoor te zorgen dat de eigen bevolking geen gebruik maakt van de routes voor toeristen. Aanbevolen activiteiten voor toeristen zijn onder andere wellness zoals massage, spa en gastronomische tours. Hotels waar ze verblijven dienen aan de SHA eisen te voldoen (Safety and Health Administration). Toeristen dienen een tracking divice te gebruiken en de desbetreffende provincies moeten ziekenhuizen hebben die Covid-19 patiënten kunnen behandelen.

Thares zegt dat veel provincies belangstelling hebben voor de nieuwe ASQ.

Bron: Bangkok Post

21 reacties op “Plan van Volksgezondheid voor nieuw type Alternative State Quarantine”

 1. Cornelis zegt op

  Uit het Bangkok Post artikel licht ik ook nog even de voorgestelde voorwaarde dat de reiziger doorlopend vergezeld wordt van een door de instanties aangewezen toezichthouder…….
  We blijven lachen, en afwachten!

 2. Rianne zegt op

  Elke dag meer komen ze daar in Thailand erachter welke impact het sluiten van het land voor toeristen heeft (gehad.) Met welk idee of plan men ook komt, het gaat niet helpen. Er zullen er maar weinigen zijn die uit laag covid-besmettingslanden komen. In ieder geval niet uit de EU want elk land is de dupe. Zo ook het VK, de VS, Rusland, Australië, blijft China over.
  Je begint dus met eerst maar eens uitzoeken of je in zo’n soort land woont. Dat vastgesteld hebbende, ga je 14 dagen in karantijne, om vervolgens na dag 11 je te laten testen. Ben je negatief dan mag je bij een reisagentschap boeken. Je dient een aangegeven route te volgen, je dient tevens zo min mogelijk Thaise mensen te ontmoeten, je dient je enkel te laten masseren en een boekje te prikken, en je dient te logeren bij aangewezen hotels. Oh ja, ook dien je een track and trace app te downloaden. Ze willen wel weten waar je uithangt om in geval van onverhoopte uitbraak een gespecialiseerde ziekenhuis te contacteren. Tja! Neen, mij niet gezien. Ik blijf deze winter in Nederland, ik blijf binnen, en ik laat Thailand tot 2022 helemaal los.

 3. Roel zegt op

  Het lijkt de belastingdienst wel met hun slogan ” leuker kunnen wij het niet maken”
  Moeilijker en tot het bot gecontroleerd wel uiteraard.

  Voorlopig dan nog maar gevangen in Thailand en dat is ook prettig zo zonder covid-19

  Hoe gaan ze de eerste 14 dagen nog in je woonland controleren dat je in quarantaine bent en tevens verplichten om 72 uur voor vertrek een covid test, dat kan niet want je moet in quarantaine blijven 2 weekjes.

  • Ing zegt op

   En dan kom je al uit een land waar al 3 maanden geen binnenlandse besmettingen zijn! Hoe dan?

 4. wibar zegt op

  Het wordt steeds gekker. Het lijkt het voormalige oostblok wel. Dat soort maatregelen samen met een staatsgids zijn om van te huiveren toentertijd en nu een herhaling door de Thaise control freaks ? Misschien moeten ze eens gaan praten met die potentiele toerist voordat ze dit soort rare maatregelen afkondigen. O nee dat kan natuurlijk niet want die toeristen zitten in quarantaine (sarcasme). Ik wacht wel op een normale situatie. En verwacht dat pas nadat je een vaccinatie kunt verkrijgen tegen Covid 19

 5. Vakman zegt op

  Dat kunnen die provincies wel interessant vinden, maar de gemiddelde toerist gaat niet naar Thailand
  voor een gastronomische tour of Wellness. Dat is een welkome bijkomstigheid. Maar zeker onder het toeziend oog van ‘Big Brother’ kan dat geen wellness meer genoemd worden
  .

  Daarvoor reis ik niet zo ver.

  En bovendien, als je 14 dagen in quarantaine moet en dan nog 3 uur moet reizen naar de luchthaven en evt
  daar een overnachting pakken, kan er nog veel gebeuren.

 6. wibar zegt op

  Lijkt wel of het verdienmodel waarbij toerist als ATM wordt gezien nu met het excuus van Covid-19 wordt geïntensiveerd. Staats aangewezen quarantaine hotels, staats volg App, staats controle waar je heen gaat en wat je daar kan doen. Kortom welke zwager, neef kan daar weer Bahtjes uit slaan. Is dat de manier waarop je toeristen verwelkomt ? Dan ga ik liever naar Hawaii krijg ik tenminste een bloemenslinger en het gevoel dat je welkom bent. Hier heb ik het idee dat je een staats geleide vakantie moet gaan doen. Denken ze nu echt dat toeristen dit gaan doen ? Niet de westerse toeristen denk ik. Maar goed misschien is dat ook niet hun bedoeling.

 7. robert zegt op

  komt geen enkel land voor in aanmerking daar er op het moment geen land waar 3 maanden geen besmettingen zijn geweest

  • Gino zegt op

   Hoi Robert,
   Terecht wat je daar zegt en zeker nu want in heel Europa is het nu nog aan slechter worden.
   Jammer en zeker voor de mensen daar die hun boterham verdienen door het toerisme.
   Zoals mijn vriendin die in een klein restaurantje werkte.
   Ik heb veel hoop voor het volgende jaar.
   Met vriendelijke groeten

 8. reiziger zegt op

  Noemen ze dit een verbetering of versoepeling. Ik zie het als een verslechtering. Met deze voorwaarden is de kans nog kleiner dat er meer toeristen komen naar Thailand. Kunnen de instanties in Thailand niet eerst onderling overleggen voordat ze weer een plan of idee naar buiten brengen.

 9. Eric H zegt op

  Volgens Thares moeten buitenlandse toeristen dan akkoord gaan met routes die door de provincies zijn vastgesteld en daar mogen ze niet van afwijken. De belangrijkste voorwaarde is dat de toeristen komen uit landen met een laag Covid-19 risico (geen binnenlandse besmettingen gedurende drie maanden).

  Ik zou eindelijk wel weer eens naar Khon Kaen gaan naar mijn vrouw, ben dus geen toerist die een jaartje kan of verplicht moet overslaan
  Geen Covid daar volgens mijn vrouw en familie maar hoe kom je daar door een bepaalde route te volgen met iemand in je kielzog?
  Ook de eis dat je uit een land moet komen met de laatste 3 maanden geen besmettingen!
  Moet je net in Nederland wonen met die halfslachtige vrijblijvende beslissingen die averechts werken
  Zag eerst nog een gaatje als getrouwd man met een Thaise maar dat gat is volgens mij nu dicht gegooid.

 10. KhunTak zegt op

  Er heeft zich volgens Natthaphanu Noppakhun, buitenlandse zaken, nog geen enkele Chinees uit Gang Zhou aangemeld voor het speciale STV visa, oops.
  Er waren 120 Chinezen geintereseerd, maar omdat Thailand plotseling had bedacht, om toeristen na het vegetarische festival te laten invliegen, was er geen enkele interesse meer.
  klik op de link om het hele artikel te lezen
  https://bit.ly/370dkP3

 11. Marcel zegt op

  De belangrijkste voorwaarde is dat de toeristen komen uit landen met een laag Covid-19 risico (geen binnenlandse besmettingen gedurende drie maanden)

  Laten we hopen dat de makers van dit plan geen connecties hebben met het Nederlands OMT

  Dan kan het allemaal nog wel eens erg lang gaan duren voordat we kunnen gaan.

  Wat een Mop dit plan 🙂

 12. Eric zegt op

  “Een keertje je vakantie een jaartje overslaan…”.

  Dit wordt langer dan “een jaartje”. Een *werkend* vaccin ontwikkelen, produceren en vervolgens distribueren gaat echt niet allemaal gebeuren in 2021. Verwacht maar dat Thailand pas ergens in 2022 volledig opengaat en dan nog zal het allemaal anders zijn dan we gewend waren: meer armoede, meer gesloten hotels, bars en massagesalons.

  Ik begrijp niet dat er mensen zijn die nog een ticket naar Thailand hebben en verwachten dat in juli komend jaar de boel weer helemaal open is. Back to normal? No way.

  “Laten we hopen dat die Corona in het voorjaar/zomer is uitgebannen”.

  Laten we het inderdaad hopen. Maar praktisch gezien is het gewoon onmogelijk. Een vaccin is de eerste stap, het dan nog toedienen aan 70 miljoen Thai (of voor mijn part 40 of 50 miljoen) is een hele opgave. Er zullen komend jaar nog heel wat bizarre plannen voorbij komen maar Thailand blijft in 2021 voor de normale vakantieganger (denk ik) geen optie.

  • Ger-Korat zegt op

   Beste Eric, de diverse berichten zijn dat er eind dit jaar de Westerse vaccins beschikbaar zijn en Rusland is al met zijn 2e bezig. De verwachting is dat zeker vanaf het 1e kwartaal komend jaar het massaal beschikbaar komt. Als je naar Nederland kijkt praat je al over vaccins voor iedereen. In Thailand zal het niet anders zijn want beter een paar miljard USD aan vaccins uitgeven dan elke maand een miljard of 10 USD kwijtraken door misgelopen toerisme, evenementen en meer.
   En hoe gaan ze dat dan in Nederland doen: nou de GGD doet binnenkort al 90.000 coronatests per dag en als ze dat kunnen dan kunnen ze in 10 dagen ook al 1 miljoen vaccineren, gelijk er bij het testen ook maar een vaccin erbij. Optimistisch gezien is binnen 6 maanden een ieder die het wil gevaccineerd.

 13. Jacobus zegt op

  Iemand schrijft: zag eerst nog een gaatje als getrouwd man met een thaise. Maar dat gat is volgens mij nu dichtgegooid.
  Hoezo? Ik heb gisteren al mijn documenten naar de Thaise ambassade gestuurd en reken er op dat ik onder voorwaarden naar Thailand mag reizen. Ik denk dat er voor mensen met een Thaise man/vrouw getrouwd niets veranderd is.

 14. Bert zegt op

  Velen bekijken het vanuit hun eigen oogpunt.
  M.i. heeft de “Aziatische toerist” niet zo’n probleem met gecontroleerd reizen.
  Mijn Thaise kameraad (helaas te jong overleden) had een reisbureau voor Thaise toeristen. Heb met hem verschillende trips gemaakt naar o.a. China, Korea, Japan, Laos, Vietnam en Cambodja.
  Alles van A tot Z geregeld. Zo laat opstaan, ontbijt etc t/m naar bed.
  De meeste kennen het soort toeristen wel, allemaal achter het vlaggetje en kijken en luisteren.

  ’s Avonds ging bijna iedereen naar de kamer want de volgende dag was het weer vroeg opstaan.
  Soms gingen we nog wel eens uit met een klein gezelschap, karaoke etc.

  Deze mensen zouden er totaal geen probleem mee hebben om op de manier voorgesteld te reizen.

 15. RobHH zegt op

  Ben ik dan de enige die teleurgesteld -zelfs boos- is over het halfslachtige beleid in NEDERLAND?

  Thailand pakt de zaken rigoureus aan. En het werkt. Daar kunnen regeringen in ‘het Westen’ een voorbeeld aan nemen.

  Natuurlijk baal ik als een stekker dat ik niet naar huis kan. Want dat is Thailand voor me. Maar ik kan alleen maar waardering opbrengen voor de getroffen maatregelen.
  Alleen die dagelijks opgelaten ballonnetjes zouden niet zo breed moeten worden uitgemeten in de media. Werkelijk elk vaag plan en elke oprisping haalt het ‘nieuws’. Best is om dat maar te negeren.

 16. Franklin zegt op

  Beste lezers

  Wij gaan al enkele jaren naar Thailand om te overwinteren. Afgelopen jaar zijn wij uiteraad ook geweest, echter door de Corona konden wij pas in juli jl. terugvliegen naar Nederland.

  Nu zouden wij graag weer teruggaan naar Thailand, waar wij ook een appartement, scooter etc. hebben. Echter, op dit moment wordt dit onmogelijk gemaakt. Wij wachten dus maar rustig af tot alles weer een beetje normaal is. Wat mij echter opvalt is het volgende: ik lees enkel alle beperkingen en maatregelen die er getroffen worden door Thailand.

  Maar ik maak mij ook zorgen; als wij aan alle eisen zouden voldoen en naar Thailand terug zouden kunnen, wie garandeert ons dan dat wij daar veilig zijn tegen Corona? In Thailand wonen ongeveer 70 miljoen mensen, ik kan nergens lezen hoeveel mensen er daadwerkelijk getest zijn op Corona! Geen testen is ook geen Corona in mijn ogen.

  Als de Thaise bevolking wel allemaal getest zou zijn, waar kan ik dan de cijfers vinden van de uitslagen? Met andere woorden, wat en wie garandeert ons dat Thailand veilig is? Als ik terugga in de tijd dan is het virus in Azië begonnen, en de buitenlanders die in Azië waren of Aziaten zelf hebben het verspreid over de hele wereld.

  Als wij aan alle voorwaarden zouden voldoen, dan kun je na al die maatregelen en testen toch zeggen dat wij Corona vrij zijn. Als we dan Thailand uiteindelijk in mogen en besmet zouden raken, dan hebben we het dus gekregen van mensen die al in Thailand waren. Vanwaar dan die onrust over het al dan niet toelaten van toeristen?

  Wij worden als vieze farang bestempeld. Zijn ze de bron vergeten omdat ze de Chinezen nu voorrang geven? ik vraag me dan ook steeds vaker af of wij nog wel terugwillen op deze manier. Er zijn voldoende landen waar je je geld kunt uitgeven. Dit ligt natuurlijk anders voor de mensen die daar een partner etc. hebben, maar het eisenpakket voor de doorsnee vakantieganger is gewoonweg niet normaal en onaanvaardbaar.

  Wat ik ook niet begrijp: wat heeft mijn bankrekening te maken met Corona? Als je veel geld hebt zijn er mogelijkheden…Wil Thailand überhaupt nog wel dat we komen, en als we komen wat hebben ze de tourist dan te bieden? Lege straten, restaurants gesloten, etc etc. …waar kan ik dan geld uitgeven en wat is mijn voorland? Wellicht door een verkeerde testuitslag leeggezogen te worden? Door dure (onnodige?)behandelingen, testen, hotels, ziekenhuiskosten etc. vervolgens leeggemolken terug naar Nederland?

  Al met al, wij gaan niet terug voordat het weer rustig is en Thailand ons ook wat te bieden heeft.
  Het moet natuurlijk niet zo zijn dat wij enkel wat te bieden hebben aan Thailand.

  Toen de Sars in 2003 uitbrak in China, was ik daar voor zaken. In Nederland was helemaal niets bekend op dat moment, terwijl ik in China was en daar alles op zijn kop stond. Azië is daar heel goed in om alles intern te houden en niets naar buiten te brengen!

  Laat ze eerst maar eens beginnen met het eigen volk te testen en de uitslagen bekend te maken (voor de buitenwereld). Vervolgens zorgen dat ze weer wat te bieden hebben voor de normale toerist, in plaats van laat ze maar komen zodat we ze leeg kunnen melken. Dit gaat in onze ogen te ver en vraag me dan ook af wat er bij de Thai op nummer 1 staat (ik denk zo min mogelijk mensen toelaten, maar wel met veel geld, en die leegplukken zonder ook maar iets te kunnen bieden). Ik weet dat ik dit nogal generaliserend schrijf, maar het is even om mijn punt duidelijk te maken.

  • TheoB zegt op

   Franklin,

   Ga ‘ns grasduinen op deze website:
   https://ourworldindata.org/coronavirus-testing


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website