Nog weer eens een plan om de noodlijdende toerismesector nieuw leven in te blazen. Minister Phiphat Ratchakitprakarn van toerisme en sport heeft gisteren zijn ideeën bekendgemaakt, om buitenlanders toe te staan in populaire toeristengebieden, waaronder badplaatsen, in quarantaine te gaan.

Het ‘hotel quarantaineplan’ zou dan in april of mei starten in de provincies Phuket, Krabi, Surat Thani, Chonburi en Chiang Mai. Deze provincies zijn populair bij toeristen die doorgaans lang blijven in Thailand, wel één tot drie maanden, aldus de minister. Andere provincies kunnen zich aansluiten bij het programma, maar moeten wel eerst toestemming krijgen van de overheid.

Toeristen moeten wel veertien nachten in quarantaine, maar wanneer ze na drie dagen negatief testen mogen ze hun kamer verlaten en op het hotelterrein verblijven. Na beëindiging van de quarantaine van 15 dagen, mogen ze naar andere delen in Thailand reizen.

Vorige maand arriveerde een groep golfers uit Zuid-Korea voor een soortgelijk quarantaineprogramma en de minster is tevreden over het verloop.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 4 votes.
Please wait...

7 reacties op “Plan van toerisme minister: Meer vrijheid tijdens verlichte quarantaine en ASQ hotels in badplaatsen”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Ze blijven alleen maar plannen maken.
  O.A. binnen kunnen komen, met vaccinatie bewijs, Voor buitenlanders gratis vaccinatie, en nu dit
  Maar nog steeds, geen bevestiging.
  We mogen alleen maar hopen.
  Hans van Mourik

 2. Edgar Van Wemmel zegt op

  Ze zijn tenminste voorzichtig en daar kunnen we een lesje uitleren.Moest het hier zo geweest zijn dan hadden we geen problemen meer.

 3. Erik zegt op

  Quarantaine is quarantaine. Het maakt geen moer uit in welk hotel of provincie dat is. Als je een maand kunt blijven en daarvan 14 dagen niet uit het hotel kan blijft er niet veel meer over. Om over de extra kosten maar niet eens te beginnen. Die hotels doen 200% bovenop de normale prijs en delen dit met een aantal mensen die hebben bepaald dat hun hotel gebruikt mag worden. Hiermee help je de gewone bevolking niet maar help je de corruptie

  • TnT zegt op

   Beste Eric, wat een negatieve benadering. De quarantaine is inclusief een tweetal corona testen, medische begeleiding, drie maaltijden per dag en vervoer van het vliegveld naar het hotel. Als je alles eens narekent zul je tot een heel andere conclusie komen dan wat je schrijft.

   • R.Kooijmans zegt op

    Helemaal mee eens, ik was 1500 euro kwijt voor mijn hotel, vindt ik niet extreem als je alles meerekent. Het is en blijft een extra kostenpost, maar om dan direct weer met corruptie etc. aan te komen is nogal overdreven.

   • Ron zegt op

    Er zijn ook mensen die een condo of huis bezitten.
    Dus die moeten 2 weken betalen voor een overgeprijst hotel terwijl ze op een boogscheut van hun eigendom moeten verblijven ?!
    Corona testen kun je principieel VOOR de vlucht in het land van herkomst doen.
    Eten bereid ik zelf in mijn apt.
    Dus mocht je in quarantaine kunnen in je eigen immo, eventueel met app controle op je telefoon, dan zou je dat tussen de 1000 en 2000 euro (al naargelang in welk ASQ/ASL hotel je kiest) besparen.
    Zolang ze die opsluiting blijven behouden, ook al zou men een vaccinatie paspoort kunnen voorleggen, blijft Thailand economisch gedoemd want weinigen gaan dit doen. Niet iedereen is financieel krachtig om boven de normale reisuitgaven er nog eens een pak geld bovenop te smijten…

 4. Jan zegt op

  Los van het kostenplaatje,éénieder die naar Thailand wil moet zowiezo al 2 weken in quarantaine, misschien maar tijd voor 1 week ter plaatse,en bij terugkomst opnieuw verplicht in quarantaine. Dus een werknemer moet al 4 weken verlof nemen,wie gaat dat doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website