Touroperators in Thailand hebben het idee geopperd om inkomende reizigers te lokken met vaccinatie-reispakketten. Dat zou kunnen nadat in februari de eerste batch inentingen aan risicogroepen is voltooid.

“Nadat we vaccins zijn ontvangen, hebben we voor het tweede kwartaal van dit jaar een toeristisch plan nodig om meer vraag te creëren”, aldus Chamnan Srisawat, voorzitter van de Tourism Council of Thailand (TCT).

De reispakketten van een maand zullen naar verwachting 150.000 baht kosten, inclusief een 14-daagse quarantaine en vaccinatiekosten.

Als de Food and Drug Administration het goedkeurt dat particuliere ziekenhuizen Covid-19-vaccins mogen reserveren, kunnen touroperators samenwerken met ziekenhuizen om de prikken voor buitenlandse reizigers aan te bieden, zei hij. Maar voordat het zover is zal men eerst nog het nodige moeten onderzoeken naar de haalbaarheid van het plan en of toeristen dit idee zien zitten.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.67/5. From 6 votes.
Please wait...

28 reacties op “Plan Thaise toeristische sector: Vaccinatie-reispakketten”

 1. Guy zegt op

  Dat is blijkbaar een doordacht idee.
  Klein detail is wel niet mee in rekening gebracht.
  Namelijk het feit dat de meeste landen, Amerika en Australie en Europa, die vaccins gratis aanbieden aan hun inwoners.
  Dit gegevens en daarbovenop nog 14 dagen betalende vrijheidsberoving lijkt me de beste cocktail om toeristen weg te houden.

  Ben benieuwd wanneer dat zal opvallen….

  Wie heeft daarover andere gedachten???

  • Cor van der Velden zegt op

   Voor die prijs bleef ik 3 maanden in Cha Am! Als de Thais denken hier toeristen mee te lokken zijn ze erg naïef! Ik denk dat het doek definitief valt voor de Thaise overwinteringen, na 15 jaar. Misschien zijn ze in Vietnam wat anders ingesteld!

 2. Jan zegt op

  Oh voor slechts 150.000 Bathjes . Ik neem aan dat dat per persoon is, anders is het wel helemaal spotgoedkoop. Ik stel m’n jaarlijkse verblijf in het land van de geldminnende glimlach toch maar uit.

 3. Han zegt op

  Dat wordt de zoveelste sof. 150.000 baht voor een maand vakantie, twee weken gevangenis en een prik. Hie verzinnen ze het.

 4. Eric zegt op

  Mmm.. “vaccinatie-reispakketten” voor de lieve som van ruim 4000 euro inclusief 14-daagse quarantaine en vaccinatie? 🙂

  Met alle respect, ik begrijp dat touroperators wanhopig worden maar dit klinkt als ‘t script van een slechte film.

  Kansloos. Maar ik kan me vergissen natuurlijk haha. Wat een tijd..

 5. Nico zegt op

  Ik heb sterk het idee dat de touroperators in Thailand een klap van de molenwiek hebben gehad. Welke idioot komt nu met zo’n plan terwijl er in de hele wereld punt 1 nog een groot tekort is aan vaccinatie
  en 2 de mensen in Thailand zelf nog niet eens allemaal zijn gevaccineerd. Dit alles ook nog voor een bedrag van 150.000 Thai bath.
  Volgens mij zijn er andere en betere manieren te vinden om het toerisme weer aantrekkelijk te maken.
  Met vriendelijke groet
  Nico.

  • Cornelis zegt op

   Niet allemaal gevaccineerd – Thailand is nog niet eens begonnen!

 6. fred zegt op

  Wat verwachten ze nu ? Dat de toeristen hiervoor gaan staan drummen ? Soms vraag ik me toch af of Thailand nu zulke dingen ernstig meent of zich gewoon graag af en toe wat belachelijk maakt.

 7. Herbert zegt op

  Je vraagt je toch werkelijk af of er iemand verstand heeft bij de toerisme sector als of je ruim 4000 euro gaat betalen voor 14 dagen carantaine met een injectie en dan 2 weken de toerist uithangen.

 8. Jozef zegt op

  Van de ene regel naar de volgende, maar hoe langer hoe gekker.
  Wat gaan de Thai daar van denken, om hun vaccins aan de buitenlanders te geven. ??
  En het bedrag van 150.000 baht, dat gaat ook geen doorslag geven vrees ik.
  Laat eenieder zich beschermen in zijn thuisland, geef de gevaccineerden een bewijs van inenting met vermelding van datum en laat ons reizen.
  Ja, niemand weet hoelang we beschermd zijn na vacinatie, niemand weet hoelang we beschermd zijn en niemand weet momenteel of we anderen nog kunnen besmetten na vaccinatie, maar ik vermoed dat bij zovelen het water reeds boven de lippen staat, dus weer kunnen reizen moet stilaan terug op gang komen.
  Groet,

 9. wim zegt op

  Het zoveelste idiote idee. Alle verzinsels van de laatste tijd lijken gewoon op natte dromen rondom de toeristen dollars.

  Het zou wellicht verstandiger zijn om eens heel goed na te denken over de concurrentiepositie mbt die dollars. Tegen de tijd dat er weer gereisd kan worden zijn we anderhalf jaar zonder geweest en zijn oude reisgewoontes vergeten. Wanneer de zaak weer open gaat zou het heel goed kunnen zijn dat het nieuwe reizen naar plaatsen gaat waar men het de toeristen naar zin probeert te maken ipv wallet tapping.

  • janbeute zegt op

   Noem mij dan eens een toeristen hotspot waar dan ook terwereld waar men niet aan wallet tapping doet.
   Ben benieuwt.

   Jan Beute.

   • wim zegt op

    Jan je leest wat ik niet schreef maar maakt precies mijn punt: het zou heel goed kunnen dat Thailand straks niet meer een toeristen hot spot is en dat men dus moeite zal moeten doen om het toeristen naar de zin te maken.

    Voorbeelden te over waar je, relatief gesproken, niet het vel over de neus wordt gehaald – sprekend uit ervaring: Marokko, Indonesië buiten Bali, Chili, Brazilië, Zuid Afrika, Tanzania, Albanie, delen van Italie, Montenegro, Turkije buiten de bekende charterbestemmingen. Etc etc.

    • janbeute zegt op

     Is het in Thailand dan weer niet net zo, ga je naar de minder alhier bekende toeristische plekken krijg je namelijk de zelfde ervaring.
     Want ergens in het Thaise Thietrekseradeel zijn ze ook nog gastvrij en vriendelijk en behulpzaam.

     Jan Beute.

 10. Kees zegt op

  De Thaise overheid gaat er, zoals het overgrote deel van de bevolking, vanuit dat de “Farang” zwemmen in hun geld en stinkende rijk zijn. Zij beseffen kennelijk niet dat 95% van de Farang heel het jaar door, hard moeten werken en sparen om een reis naar Thailand te kunnen bekostigen. Dit spaargeld, aangevuld met het vakantiegeld, doet lijken of de Farang rijk zijn. De nieuw aangekondigde mogelijkheid wordt net zo’n succes als de laatstelijk, geflopte, mogelijkheid. Jammer want voor dit schitterende land zijn andere mogelijkheden binnen handbereik.

 11. ruud zegt op

  Zolang er een 14 daagse quarantaine is, gaat geen enkel plan om toeristen te lokken werken.

  • Fernand Van Tricht zegt op

   Ik heb 16 j in Pattaya gewoond en ben nu in Belgie sedert 4 aug.Als ik niet meer naar Thailand kan ga ik naar Cambodia…ook al 17 keer geweest
   ..

   • PEER zegt op

    Hallo Ferdinant,
    Kijk dán de Cambodian regels maar es even na!
    Die lijken verdacht veel op die van Th.
    Bovendien begin je met 2000 USD deposito te storten. En is er íéts mis, denk maar niet dat er dan nog gerestitueerd wordt.

 12. Cornelis zegt op

  Niet in staat zijn om een groot deel van de eigen bevolking te vaccineren in 2021, en dan proberen ‘toeristen’ te trekken met het aanbieden van vaccinaties – ik vind het wekelijk van alle realiteitszin gespeend.

 13. maryse zegt op

  Toeristentrip voor een vaccin terwijl wij, Farangs, die hier wonen onderaan de rij staan om gevaccineerd te worden in Thailand??? Volgens de berichten van de regering dan.
  Bizar….

  • janbeute zegt op

   Ik denk als je hier permanent woont zoals ik, je geen andere keus hebt dan naar een private hospitaal tegaan om daar tegen een behoorlijke vergoeding uiteraard je vaccin te halen.

   Jan Beute.

 14. henk zegt op

  Kunnen ze die vaccins niet beter aan hun eigen kwetsbare groepen verstrekken ipv aan toeristen die hiervoor in hun eigen land terecht kunnen.

 15. Willem zegt op

  Wat een belachelijk plan. Niet gevacineerd 11 uur in een bliegtuig zitten
  hoe verzinnen ze het. Na 14 dagen opsluiting mag je de prik halen en kan dan die arme Thai nog 14 dagen besmetten omdat het na 3 a 4 weken pas gaat werken.
  Beter hier blijven tot de 2 prikken gezet zijn. Ik hou van Thailand maar er zijn
  nog zat mooie landen op de wereld.

 16. BramSiam zegt op

  Dit is een schaamteloos plan om geld te verdienen ten koste van de eigen bevolking, die natuurlijk deze vaccins hoort te krijgen. Het is ook gespeend van alle realiteiszin. De Thaise overheid lijkt volledig losgezongen van de werkelijkhed als ze hierin mee gaat.

 17. Paul zegt op

  Dus na een jaar met zo’n 16 weken lockdown in mijn eigen land, zou ik er nog eens 2 domme weken in een luxe gevangenis willen doorbrengen als start van mijn vakantie? Ik denk dat ik maar weer een jaartje in Europa blijf. We hebben de vakantie van mei 2020 naar mei 2021 kunnen doorschuiven, maar ik ga niet 14 dagen van een 14 daagse vakantie opgesloten zitten. Ik gok dat er weer verschoven gaat worden en waarschijnlijk ook qua bestemming.

 18. Co zegt op

  Thailand doet net of de Europeanen of daarbuiten niet buiten Thailand kunnen. Weet niet welke hersenloze garnaal dit bedacht heeft om zoveel te vragen maar er zullen maar weinig zijn die hier in trappen.

 19. JoJo zegt op

  Soms moet ik gewoon lachen om die berichten. Zoals Co zegt denken ze echt dat mensen niet zonder Thailand kunnen ? Dit soort ideeen werken mijns inziens alleen averechts gezien de commentaren die ik hierboven lees. Een verplichte quarantaine van 14 dagen ook als je al gevaccineerd bent is nog zo’n geweldig idee. Ze prijzen zich lekker de markt uit. Als ik de omringende landen bekijk die veelal hetzelfde te bieden hebben (zon, zee, strand, uitgaan) en niet van die dwaze ideeen hebben en soms ook goedkoper zijn is een keuze snel gemaakt.

 20. Daniël zegt op

  Mensen die Thailand kennen weten dat het in Thailand vaak en veel, dus bijna altijd, om geld draait. Geld is zowat de zo goed als altijd overheersende motief in denken en handelen. Want hoe kun je nou een vaccinatieprogramma van één maand aanbieden. Stel je krijgt op dag één de eerste prik. Dan moet je uiterlijk dag 22 de tweede prik. (In Nederland is de termijn van 3 naar 6 weken opgerekt.) Na nog één week is er maximale bescherming. We zitten dan op dag 29 en wordt het tijd de koffers te pakken. In zo’n maand zit je 14 dagen in hotel”arrest” en daarna onbeschermd buiten. Niet te ver weg vanwege de 2e prik. Ik zal maar niet typen wat ik er werkelijk van denk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website