Joey Santini / Shutterstock.com

Het zuidelijke vakantieoord Phuket komt met een plan om tegen oktober volledig te heropend te zijn voor buitenlandse toeristen. 

Ruim 25 zakelijke belangengroepen, waaronder de Phuket Chamber of Commerce en de Phuket Tourist Association, zijn van plan om fondsen beschikbaar te stellen om vaccins aan te kopen en vervolgens 70% van de eilandbevolking boven de 18 jaar te vaccineren. Ze willen niet langer wachten op de vaccinatie uitrol van de Thaise overheid.

De zakenmensen willen ervoor zorgen dat er, door vaccinatie, groepsimmuniteit ontstaat bij de lokale bevolking. Daarna zou de regio zich open kunnen stellen voor buitenlandse toeristen.

Het plan, dat wel eerst goedkeuring van de overheid vereist, beoogt ook af te zien van een verplichte quarantaine van 14 dagen, een grote hindernis voor veel potentiële reizigers.

Volgens Bhummikitti Ruktaengam, voorzitter van de toeristenorganisatie, kunnen hierdoor duizenden gevaccineerde Europeanen, die gewoonlijk hun wintermaanden in Phuket doorbrengen, naar deze bestemming afreizen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 4.43/5. From 7 votes.
Please wait...

13 reacties op “‘Phuket wil voor oktober zich volledig heropenen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen’”

 1. wibar zegt op

  Goed plan. Als er direct vliegtuigen internationaal kunnen landen op Phuket lol. Helaas moet men eerst via een tussenstop en dan blijf je toch afhankelijk van de quarantaine regels voor heel Thailand.

 2. john zegt op

  mooi en aansprekend initiatief. Vooral het gezamelijk geld opbrengenom hele eiland te vaccineren. Uiteraard speelt eigenbelang daar ook een rol in maar toch !!

 3. Osen1977 zegt op

  Mooi initiatief, mocht dit werkelijkheid worden dan wil ik best in november drie weken verblijven op Phuket. Het is niet mijn eerste keus van bestemming in Thailand, maar beter iets dan niets. Nu maar hopen dat we tegen die tijd in Nederland gevaccineerd zijn en een bewijs kunnen overhandigen die internationaal geldig is.

 4. Louis zegt op

  Phuket heb ik de beste tijd van mijn leven gehad en ik heb daar mijn vrouw ontmoet, maar dat was nog voor de tsunami. Veel veranderd. Ben daarna nog een keer terug geweest, maar het had niet meer dezelfde charme. Desondanks zou ik er graag weer heen gaan.

 5. Marc Dalle zegt op

  Wishful thinking vrees ik. Afwachten wat het virus nog uitspookt met o.a. mutaties en afwachten hoe de centrale overheid dat idee genegen is. Ook al omdat er ook praktische problemen opdagen. Kan je verder reizen van het eiland naar de rest van het land? Wat met vluchten waar je moet overstappen? Enz.

 6. Berry zegt op

  Er is 1 groot probleem, samen te vatten met “Manaus”.

  Manaus is een stad in Brazilie en de ‘Braziliaanse’ variant is er verschenen, Het probleem is dat voor de inwoners in Manaus, reeds 60% door het originele coronavirus was getroffen. De conclusie is dat nieuwe varianten collectieve immuniteit hypothekeren.

  De Franse econoom Jean Pisani-Ferry somt in een opiniestuk op de website van Project Syndicate 4 feiten op die maken dat we niet vooruit raken.

  1. Het voortdurend muteren is het belangrijkste kenmerk van een virus. Covidarianten zullen zich blijven vermenigvuldigen en zo de belangrijkste bedreiging worden.

  2. Varianten reizen. De Braziliaanse variant is ondertussen al in Duitsland ontdekt.

  3. Met die feiten geconfronteerd blijven er twee opties over:

  a) het virus (en zijn varianten) op een gecoördineerde manier wereldwijd bestrijden,

  b) alle grenzen sluiten en elk land het virus op zijn eigen grondgebied laten uitroeien.

  4. De huidige strategie, die een combinatie is van “vaccin-nationalisme” en half-open grenzen, is gedoemd te mislukken. De rijke landen zullen erin slagen zich te beschermen. Maar ze zullen voortdurend opnieuw worden besmet door varianten die ontstaan in arme landen.

  https://www.project-syndicate.org/commentary/manaus-virus-highlights-rich-countries-self-interest-by-jean-pisani-ferry-2021-01

  Voor Phuket kan je dan stellen, vaccineren is goed. Maar je bent niet 100% zeker dat je beschermt bent tegen nieuwe varianten.

  Doe je een open grenzen beleid, je zal nieuwe varianten gaan importeren en deze kunnen de lokale bevolking opnieuw besmetten.

  De veiligste oplossing is dan de quarantine behouden.

  Maar het behouden van de quarantine is weer negatief voor een “normale” toerist.

 7. Edwin zegt op

  Goed plan, maar helaas zal dit door de huidige regering niet worden geaccepteerd.
  Gezichtsverlies tov de bevolking, is het wel zo en ben gevaccineerd reis ik af.

  En maar hopen dat we dan inderdaad in Nederland gevaccineerd zullen zijn (heb daar ook mijn twijfels over).

  Qatar en enkele maatschappijen vliegen naar Phuket, met overstap.

  • Ruud NK zegt op

   Edwin dit is een van de vele voorstellen. Uiteindelijk zal de regering beslissen wat en waarneer iets wordt doorgevoerd. Het heeft niets met de huidige regering of welke andere groep ook te maken. Ook deze regering wil niets anders dan de grenzen open zetten zodra het kan.
   En deze beslissingen zullen voor het hele land gelden en niet alleen Phuket of Pattaya.

 8. fred zegt op

  Er verschijnen nu wel alle dagen van die mooie en hoopvolle berichten. Meer dan een dag houden ze het meestal niet uit en verdwijnen even snel weer in de koelkast dan dat ze er uit werden gehaald.
  Iedereen met wat gezond verstand weet ondertussen dat het weinig zin heeft om nu al plannen te maken voor Oktober. Probeer gewoon van niet veel meer dan een week hoogstens een maand vooruit te plannen zo zal je minder worden teleurgesteld.

 9. endorfun zegt op

  Prachtig initiatief, die overal navolging verdient.

  Ik hoorde dat de Thaise overheid eerst die onderdanen zal vaccineren, die naar het buitenland vertrekken. Is daar iets van waar ? Of is dat het officiele programma, onafgezien hoe het in werkelijkheid zal gebeuren ?

 10. Peter zegt op

  Thailand verdient geld aan toerisme. Dat buitenlanders hun vakantie in Thailand doorbrengen is één van de poten waarop de Thaise economie steunt. In de Bangkok Post van vandaag is dit artikel te lezen: https://www.bangkokpost.com/business/2062223/firms-eye-jabs-as-national-agenda Een oproep aan de Thaise regering om van vaccinatie een nationaal programma te maken. Want die is er nog niet. Nog lang niet. Ook al wordt her en der geroepen dat de Thaise overheid al vaccins heeft ingeroepen en eind van de maand kan beginnen met inenten. Waar zijn die dan ingekocht, en wie wordt als eerste verblijd met welk vaccin? Ook gaat rond dat eind van het jaar 50% van de bevolking moet zijn ingeënt en dan volgend jaar 70% (GerKorat)
  Thailand doet er goed aan vaccinatie-beleid te maken, feitelijk en transparant! Pas dan kan naar toeristen toe gecommuniceerd worden dat de sector weer her-opgestart kan worden. Wat nu op Phuket gebeurd is één van de vele ideeën die vanuit wanhoop worden geopperd om inderdaad de centrale overheid aan te zetten onderhand eens met beleid, plan van aanpak en uitvoering te komen. Maar dan moeten de vaccins er wel zijn!

 11. Da zegt op

  Nu kan je al met een behoorlijke papierwinkel en veel geld via het spec. Visum 9mndn naar thailand….
  Weet iemand of er ook serieus gekeken wordt om gevaccineerde toe te laten met dat visum ZONDER 15dgn quarantaine? En dan op de korte termijn (nu) en dus niet oktober

  • RonnyLatYa zegt op

   Het STV (Special Tourist Visa) is een tijdelijk visum en je kan er maar maximum tot eind september 21 in Thailand mee verblijven. Dan stopt in principe dat visum. 9 maand haal je in principe nu al niet meer.
   Misschien verlengen ze het het maar daar is momenteel geen info over.
   “The maximum stay in total, therefore, shall NOT exceed 270 days including the quarantine period and shall NOT exceed 30 September 2021 which is the current end date of the STV scheme.”
   https://hague.thaiembassy.org/th/publicservice/special-tourist-visa-stv

   Die quarantaine is er nog steeds en om gevaccineerde op korte termijn (NU) toe te laten zonder quarantaine is er geen sprake. Vele zullen het wel wensen en roepen via de media, maar voor er effectief wat gebeurt zal het nog wel zijn tijd duren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website