Joey Santini / Shutterstock.com

Indien de Thaise regering toestemming verleent, hoeven buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn, niet meer in quarantaine in Phuket. Het toerisme promotieplan wordt morgen aangeboden aan het Centre for Economic Situation Administration ter goedkeuring.

Adjunct-gouverneur Pichet zei gisteren na een vergadering van de plaatselijke gezondheidscommissie dat zij het plan hebben goedgekeurd. “Phuket moet nu hoognodig buitenlandse toeristen ontvangen om zijn economie te herstellen, die voornamelijk steunt op toerisme.”

Voordat de pandemie uitbrak, bedroeg het gemiddeld inkomen van de stadsbevolking 40.000 baht per maand, in februari was het gezakt naar 8.000 baht. Wanneer niets wordt gedaan, kan het verder in juli dalen tot 1.964 baht per persoon per maand, ruimschoots onder de armoedegrens.

Al eerder kwamen ondernemers op Phuket met het idee om op eigen initiatief vaccins aan te schaffen, om zo de gehele bevolking op het schiereiland in te enten en het toerisme weer op te starten.

Bron: Bangkok Post

7 reacties op “Phuket wil toeristen ontvangen zonder verplichte quarantaine”

 1. Pieter zegt op

  Dit is typisch Thailand. In Pattaya spelen de ondernemers hun zorgen uit richting lokale en provinciale overheid omdat gevaccineerd en 7 dagen in quarantaine moeten, en Phuket komt met ideeën om gevaccineerden zonder meer toe te laten. Uiteraard is de redenering van Phuket logischer, maar het laat maar weer eens zien dat er totaal geen beleid is vanuit de landelijke overheid hoe en wat te doen met het toerisme. Terwijl dit uiterst schandalig is omdat zoveel mensen er afhankelijk van zijn voor wat betreft hun inkomsten.

  • PEER zegt op

   Pieter,
   Maak je niet druk, want de “fuik” op suvarabhum zal er gewoon blijven.
   De Th regering besluit gewoon enkel binnenkomst via BKK airport. En dan zullen de binnenkomers toch 7, 10 of 14 dgn in ‘n quarantaine- hotel moeten.
   En zijn ze verzekerd van ‘gezonde’ touristen!
   Welcome in Thailand

 2. Laksi zegt op

  Tja,

  Dat wil iedereen, niet meer in quarantaine, maar dat is een stap te ver op dit moment.
  Ik begrijp de problemen van de ondernemers, maar…. zijn ze nu zo dom, iedereen kan toch begrijpen dat als je risicolanden toelaat, (en elk land is een risico land, zelfs Tanzania, waar geen Corona is, maar waar wel de president sterft aan Corona) je zelf de klos wordt.

 3. juan zegt op

  Gaat dit alleen gelden voor Phuket of ook voor andere grote trekpleisters als Chiang Mai?

  • Alleen voor Phuket

 4. Rob zegt op

  Als je naar phuket kan zonder quarantaine.
  Zou je kunnen proberen om vandaar door te reizen naar bv hua hin.
  Wel een risico natuurlijk, maar zou er controle zijn ook onder weg?
  Of nog verder door reizen naar het noorden of naar bv pattaya.

  Het blijft een risico!!
  Maar wel avontuurlijk..

  Ik blijf nog even wachten tot de Quarantaine is opgeheven.
  . De stranden van pattaya en jomtien zijn nog steeds uitgestorven, volgens de filmpjes op YouTube.

  Geduld hebben is een schone zaak.

  Gr rob

  • Cornelis zegt op

   Als het zover komt zul je gegarandeerd merken dat het verlaten van Phuket aan controles onderworpen zal zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website