Hotel op Phuket (NavinTar / Shutterstock.com)

Vakantie-eiland Phuket denkt dat ze een aantrekkelijk alternatief zijn voor duizenden Scandinaviërs die de barre winter in eigen land willen ontvluchten. Omdat Zuid-Europa nog steeds kampt met regelmatige virusuitbraken, is Phuket een interessante bestemming voor deze groep van overwinteraars. 

Directeur Piyapat van Thailand Longstay Company beweert dat ruim tienduizend Scandinaviërs geïnformeerd hebben naar het nieuwe ‘long-stay’ programma waarvoor Phuket voorbereidingen treft.

buitenlandse toeristen kunnen een ‘Special Tourist Visa’ (STV) aanvragen waarmee ze 90 dagen in Thailand mogen blijven, en daarna kunnen verlengen met tweemaal 90 dagen. Het visum kent wel strenge eisen zoals de verplichting om de vakantie te beginnen met een quarantaine van 14 dagen in een aangewezen hotel, dit alles op eigen kosten.

Het Centre for Covid-19 Situation Administration zal in het begin slechts toestemming verlenen voor drie chartervluchten met elk 120 passagiers per maand naar Phuket, maar Piyapat hoopt dat het aantal snel zal worden verhoogd, wanneer het programma zonder problemen werkt en er geen nieuwe besmettingen opduiken.

Adjunct-gouverneur Phichet van Phuket zegt dat de provincie klaar is om buitenlandse toeristen te ontvangen en nu wacht op toestemming van de regering. Hij benadrukt dat de veiligheid van de bevolking bovenaan staat: “Alle quarantaine faciliteiten moeten voldoen aan de richtlijnen van de regering. Hotels die een deel van hun accommodatie aanbieden voor quarantaine dienen dit te scheiden van de overige ruimte voor andere gasten. Wanneer een toerist een quarantaine faciliteit verlaat zonder toestemming, wordt de politie ingeschakeld.’

Secretaris Wikrom zegt dat 78 hotels hebben ingetekend als alternative local quarantine centre. Vijf zijn al gecertificeerd, ze hebben 569 kamers. Volgende maand hoopt Phuket 2.500 kamers beschikbaar te hebben, het uiteindelijk doel is 5.000 hotelkamer voor quarantaine.

Bron: Bangkok Post

13 reacties op “Phuket wil duizenden long-stay Scandinaviërs ontvangen”

 1. Pamela zegt op

  Weet iemand of er al staatsgoedgekeurde quarantainehotels worden geregeld in Chiang Mai? Ik kan het nog nergens vinden.
  Alvast mijn hartelijke dank.
  Pamela

  • john zegt op

   Als je goed zoekt op facebook kom je regelmatig lijst tegen van alle goedgekeurde hotels. Vrijwel alle op korte afstand van subarnabumi airport. Niet zo onlogisch. Immers je wordt onder begeleiding van vliegveld naar de quarantaine gebracht. Dan is een lange rit naar chiang mai en dergelijke niet passend. Bovendien wat maakt het uit. Tijdens quarantaine dien je gewoon op je kamer te blijven.Je bent in totale isolatie. Of die kamer nu in plaats A of B is verschil maakt het niet uit. DENK IK.

 2. Gerard zegt op

  Wat zijn de totaal kosten gemiddeld voor de 14 dagen ?

  Heeft iemand hier al ervaring mee ?

  • Ronny zegt op

   Tot hiertoe is het goedkoopste in Bangkok te vinden, voor 14 dagen 28500 Bath per persoon, indien men op tijd boekt. Maar de eindrekening bedraagt in dit hotel dikwijls meer naargelang uw wensen. En de rest is allemaal duurder. Gemiddeld 50.000 Bath voor 2 weken per persoon quarantaine is geen zeldzaamheid. Dus zeker niet goedkoop.

 3. Eric zegt op

  Ze zijn niet goed in cijfers maar dit is toch straf.
  , 360 pers per maand, moet je meer dan 2 jaar hebben om aan 10.000 te komen.
  Iedere dag weer een nieuw geniaal idee dat de economie niet zal redden.
  Voor retirement visa holders is er geen enkele regeling

 4. Jan Ponsteen zegt op

  Nog beter is dat je geld overmaakt en zelf thuis blijft dat is de minste risico voor virus verspreiding, ze zijn helemaal gek hier die overheid, hebben slechte informatie en denken dat iedereen miljoenen heeft in het westen en dat niemand daar verzekerd is en dat je dat dan maar weer in Thailand moet doen. En de een of andere Generaal die perongeluk minster is en nog nooit een atlas bekeken heeft moet het doen met het advies van zijn decadente kinderen die nog wel een beetje onderwijs genieten. We wachten af, dit gaat niet goed komen.

 5. Marnix Hemeryck zegt op

  Per persoon 3000 bath betalen wij in Bangkok. Nu 12 oktober ,naar gelang je wilt …grtjs

  • Ronny zegt op

   Per nacht quarantaine waarschijnlijk. Zeker genoeg.

 6. Jozef zegt op

  Haha, nu zijn het plots de skandinaviers die welkom zijn.

  Enkele weken geleden waren het de Cinezen.
  Ze zijn er zo’n soep van aan het maken zodanig dat je zin om te vertrekken al over is.
  Verwachten ze nu echt dat zulke kleine aantallen de economie er gaat bovenop gaan helpen. ??
  Welke maatschappijen gaan bereid zijn om met max 120 passagiers te vliegen, en hoeveel gaan ze voor een zitje aanrekenen ??
  Beste volgers, hoeveel pijn het ook doet, hoe hard we dit prachtige land ook missen, ik vermoed dat we er beter vanuit kunnen gaan dat er dit jaar niets meer in zit voor de werkende mens.
  Grtjs

 7. Rob zegt op

  Aan de ene kant willen ze de “farangs ” die er nog zitten weg hebben wanneer ze niet meer voldoen aan de eisen om aan de visa verplichtingen voldoen. Sommige van hen hebben door de covid 19 gebeuren een kapitaal verloren in de “land of smile” deze mensen kunnen hun biezen pakken. Het verse kapitaal mag weer binnen komen.
  De eisen om nog in Thailand te kunnen wonen is belagelijk hoog en als je geen flinke zak met geld heb kun je je biezen pakken.
  Mensen die van plan zijn om alles op te zeggen in nederland en zich daar wil laten vestigen laat dit een wake up call zijn want ik ken genoeg mensen die nu hier vast zitten en niet meer welkom zijn in hun nieuwe vaderland.

 8. G.J. Krol zegt op

  Ik krijg soms het gevoel dat mensen denken dat het virus zich aan hen aan moet passen in plaats van andersom. Thailand doet weinig anders dan de landen binnen de EU. Op de site Nederlandenu, staat dat van een beperkt aantal landen inwoners welkom zijn in de EU, waaronder inwoners uit Thailand ( stand van zaken 4 september). Dat zal ingegeven zijn door het lage aantal besmettingen in Thailand. Het huidige inreisverbod heeft geen einddatum en is dus tot nader order van toepassing.

  In Nederland stijgt het aantal besmettingen weer, zodat het niet waarschijnlijk is dat Thailand op ons zit te wachten, en terecht. Nederland laat ook liever geen reizigers uit Amerika of Brazilië toe.
  Dat dit een enorme klap is voor het toerisme zullen ze in Thailand zelf ook wel weten.
  In plaats van enig begrip voor de maatregelen te hebben zijn sommige reacties typisch Nederlands: “Wat kost dat? ”
  Hoe vervelend ik het ook vind niet naar Chiang Mai terug te kunnen gaan, heb ik er wel begrip voor. Overigens is dit één van de weinige punten van de huidige Thaise regering waar ik begrip voor heb.

  • Mike A zegt op

   Inderdaad het virus is verschrikkelijk, met maar liefst 2 tot 3 doden per dag in Nederland op het moment, wat een vreselijk aantal ! De hele bevolking gaat er zo aan in slechts 6.8 miljoen jaar. Voor deze ramp moet het hele land dicht, de economie kapot en het internationale toerisme in de ban.

   Thailand heeft natuurlijk gelijk om zijn economie om zeep te helpen, miljoenen mensen werkloos te maken en een berg extra doden door zelfmoord. Want laten we wel wezen, 59 doden door het virus in een half jaar is natuurlijk veel meer dan die 65 doden PER DAG op de weg.

   Mocht het niet duidelijk zijn, ik ben sarcastisch.

 9. Louvada zegt op

  Als je een attest hebt dat je virusvrij bent bij vertrek in je land. Als ze dan nog een test doen bij aankomst in Bangkok dat moet toch voldoende zijn. Als je dan bovendien kan aantonen dat je een vaste woonplaats hebt sinds meerdere jaren zou dit toch geen probleem mogen zijn en om het tourisme terug al gedeeltelijk op gang te trekken?
  Eerst 14d quarantaine bij het binnenkomen, je moet gek zijn om dat te aanvaarden. De politiekers zijn hier niet veel slimmer dan in Europa.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website