Een vliegtuig van THAI Airways land op Phuket (wiratho / Shutterstock.com)

Toeristen uit 28 landen hebben belangstelling getoond voor een bezoek aan Phuket nadat de regering ermee heeft ingestemd af te zien van de verplichte quarantaine voor gevaccineerde buitenlandse bezoekers, aldus touroperators in de provincie. Onder de 28 landen bevonden zich toeristen uit China, Singapore, Rusland, het VK en Duitsland, die bekend staan als frequente reizigers naar Phuket.

In juli zal Phuket de eerste provincie zijn die afziet van de quarantainevereiste voor buitenlandse bezoekers die zijn ingeënt, als onderdeel van het plan van de regering om het land te heropenen.

Phumkit Raktaengam, voorzitter van de Phuket Tourist Association, zei dat hoewel buitenlandse toeristen interesse hebben getoond, het nog afwachten is of ze wel naar Thailand mogen vliegen van hun eigen regering. De heer Phumkit zegt ook dat het onwaarschijnlijk is dat de verkorting van de verplichte quarantaine van 14 dagen naar zeven dagen, die op 1 april van kracht werd, de toeristenindustrie in Thailand nieuw leven in zal blazen.

“Degenen die waarschijnlijk komen, zijn zakenlieden of mensen die familie hebben in Thailand. We beschikken over een onderzoek waaruit blijkt dat buitenlandse toeristen worden afgeschrikt door de verplichte quarantaine ook al is deze nu korter”, zegt Phumkit. Van belang is ook of de autoriteiten in eigen land toestemming verlenen voor hun bezoekplannen.

Op zaterdag landde de eerste vlucht van THAI Airways vanaf het Duitse Frankfurt (vlucht TG921) op de luchthaven van Phuket, de eerste sinds begin vorig jaar de lockdown begon nadat de pandemie uitbrak. Het vliegtuig vervoerde 130 Duitse toeristen en landde eerst op Phuket International Airport, waar 16 Duitse reizigers uit het vliegtuig stapten. De overgebleven toeristen vlogen vervolgens naar de luchthaven Suvarnabhumi in Bangkok en gaan aldaar in quarantaine. De volgende vlucht staat gepland op 7 mei.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.40/5. From 5 votes.
Please wait...

6 reacties op “Phuket verwacht na openstelling 150.000 toeristen in drie maanden”

 1. Diana zegt op

  De vraag is of ook Nederlandse (ingeente) toeristen van juli quarantaine vrij naar Phuket mogen? Ik had 2 maal de vraag aan de thaise ambassade gesteld over openen van Phuket en kreeg alleen 2x dit antwoord via een hyperlink:

  https://hague.thaiembassy.org/th/content/118896-measures-to-control-the-spread-of-covid-19?page=5f4d1bea74187b0491379162&menu=5f4cc50a4f523722e8027442

  Hieruit blijkt dus nog niets…..weet iemand 100% of wij dus ook quarantaine vrij hierheen kunnen?

  • Cornelis zegt op

   Ik vrees dat niemand, ook de Thaise autoriteiten niet, je daar 100% zekerheid over kan verschaffen, Diana. De situatie rondom Covid blijft aan veranderingen onderhevig; hoe die rond 1 juli zal zijn is gewoon niet met zekerheid te stellen.

   • Cornelis zegt op

    Mijn twijfels zie ik bevestigd in dit uitgebreide artikel in de Bangkok Post van vandaag. De ingangsdatum hngt aan een zijden draadje dat wordt gevormd door de eis dat 70% van de bevolking van Phuket gevaccineerd moet zijn. Zolang dat niet zo is – en de haalbaarheid per 1juli a.s. is zéér twijfelachtig – treedt hetbplan niet in werking. ‘Hopen op een wonder’ is dan ook de in mijn ogen heel toepasselijke kop boven het artikel!
    https://www.bangkokpost.com/business/2095019/hoping-for-a-miracle

  • Willem zegt op

   De Thaise ambassade gaat meestal niet in op persoonlijke vragen, zeker niet als dat speculaties over de toekomst betreft en reageert meestal met een verwijzing naar de op dat moment geldende regels en procedures.

 2. Jos2 zegt op

  Ook al roepen ze daar in Thailand dat ze quarantaine-perides terug willen brengen van 14 naar 10 naar 7 of voor mijn part nog korter: het wil niet zeggen dat het veilig is. Ook al roepen ze daar in Thailand dat ze 900 duizend vaccins naar Phuket brengen: het wil niet zeggen dat het ook bewaarheid wordt. Ook al roepen ze daar in Thailand dat zij 10-tallen ideeën hebben om Thailand aantrekkelijk te maken: het wil niet zeggen dat toeristen gaan overwegen Thailand als bestemming te kiezen. Pas als ze daar in Thailand eindelijk een redelijk en reëel zijn en echt laten zien beleid te kunnen maken en deze inderdaad uitvoeren, dan pas zullen toeristen gaan besluiten hun blik op Thaise stranden te richten. Kortom: zal niet eerder zijn dan 2022!

 3. Jacq zegt op

  Het is misschien verstandig om het de komende maanden eerst eens aan te zien. Zowel de situatie hier als daar. Op het moment is het advies reizen indien noodzakelijk. Dus als je gaat reizen zal je reisverzekering niet alles meer dekken. Denk bv als je ziek wordt en een repatriëringsvlucht moet hebben.
  Verder zou ik de toestand daar ook in de gaten houden als er corona haarden zijn dan gooien ze alles op slot. Wegkomen is aan de andere kant van de wereld een stuk lastiger dan als je in europa zit.
  Vorig jaar maart was ik blij dat ik in het vliegtuig weer naar nederland zat. Want met al die onzekerheid heb je ook niet echt een vakantie gevoel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website