Het Phuket Tourism Sandbox project kan op 1 juli doorgaan als tenminste 70% van de bevolking is gevaccineerd en daarmee groepsimmuniteit is bereikt. Buitenlandse toeristen kunnen dan naar Phuket reizen zonder de verplichte quarantaine. 

Het leek erop dat het fout zou gaan bij de de bevoorrading van vaccins, maar de regering zegt er alles aan wil doen om het vakantie-eiland te heropenen voor toeristen. Minister Anutin van Volksgezondheid en minister Phiphat van Toerisme overhandigden gisteren 100.000 doses vaccin tijdens een bijeenkomst in het Vachira Phuket Hospital, om dit nog eens te onderstrepen.

Wel moeten er meer artsen en verpleegkundigen worden ingeschakeld om het vaccinatietempo omhoog te brengen. Prive-klinieken worden gevraagd om daarvoor personeel te leveren.

Phiphat is er van overtuigd dat de Sandbox op 1 juli van start kan gaan. Phuket zal echter geen toeristen accepteren die afkomstig zijn uit risicolanden en die niet zijn ingeënt. Adjunct gouverneur Piyapong Chuwong zegt dat de screeningmaatregelen voor reizigers die via land en lucht binnenkomen, worden geïntensiveerd.

Toeristen die gebruik gaan maken van de Sandbox moeten twee prikken hebben gehad en van tevoren een sneltest (antigeentest) hebben ondergaan. Alle reizigers moeten de mobiele tracking-app Mor Chana downloaden of zich registreren op de website www.gophuket.com.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 4 votes.
Please wait...

4 reacties op “‘Phuket Tourism Sandbox op 1 juli is mogelijk als 70% van de bevolking is gevaccineerd’”

 1. eddie zegt op

  Het betekent dat er 4 voorwaarden gelden om Phuket binnen te komen: 1- je komt uit een niet-risico land; 2- je hebt 2 prikken gehad; 3- je hebt een positieve antigeentestresultaat; 4- je registreert je vi app of online. Dat gaat het allemaal niet worden, vrees ik.

  • Diana zegt op

   Volgens mij behoort Nederland (hoe vreemd ook?!) niet tot een risico-land?
   Dit zijn nl. 11 afrikaanse gebieden

 2. Cornelis zegt op

  100.000 doses Sinovac nu, en 140.000 doses AstraZeneca in de tweede week van juni, voor 2x 280.000 (= 70%) inentingen- en dan nog de wachttijd tussen de 1e en 2e inenting……..
  1 juli lijkt me daarom geen reële datum.
  https://forum.thaivisa.com/topic/1217035-astrazeneca-vaccinations-to-start-in-phuket-in-june/?tab=comments#comment-16472019

 3. Adriaan zegt op

  Is een Certificate of Entry en een verzekering voor COVID van 100 duizend dollar nodig?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website