Phuket heeft de preventie- en controlemaatregelen voor Covid-19 verscherpt, aangezien het aantal nieuwe besmettingen licht is gestegen. Gouverneur Narong Wunsiew zegt dat meer beperkingen cruciaal zijn om de situatie onder controle te houden nu deze maand de Phuket Sandbox van start is gegaan.

De maatregelen omvatten een tijdelijke sluiting van pubs, bars, karaokezaken en andere uitgaansgelegenheden. Winkelcentra en restaurants die alcoholische dranken serveren, gaan om 21.00 uur dicht, terwijl feesten en alcohol drinken op de stranden, in openbare parken en andere openbare ruimtes verboden zijn. Op overtredingen staat een gevangenisstraf van één tot twee jaar en een boete van tussen de 20.000 baht en 100.000 baht.

“Hoewel de Covid-19-situatie in Phuket nu nog steeds onder controle is, zijn deze maatregelen in de eerste plaats bedoeld om het Phuket Sandbox-programma draaiende te houden, de openbare veiligheid te verbeteren en te voorkomen dat de uitbraak erger wordt”, zegt loco-gouverneur Piyaphong Chuwong.

Er zijn tot nu toe zestien Covid-19-gevallen ontdekt onder toeristen die gebruik in het kader van het Phuket Sandbox-programma, van wie zeven bij aankomst positief testte, terwijl een andere reiziger drie dagen later Covid-19 symptomen ontwikkelde. Zeven anderen testten zes dagen tot een week na aankomst positief, terwijl de laatste toerist op de dertiende dag van zijn verblijf positief testte op het virus.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 4 votes.
Please wait...

11 reacties op “Phuket scherpt Covid-19 maatregelen aan: horeca gaat dicht”

 1. Jan Hoekstra zegt op

  Vriend van mij zit in de “sandbox” in Phuket en hem net even gevraagd hoe het zit. Er zitten echt heel veel mensen te drinken op het strand en in de barretjes kun je gewoon drinken. Zeg niet dat het goed is maar het moet er toch best wel gezellig zijn.

  • Eric zegt op

   Voor zolang het duurt uiteraard. Zou me niets verbazen als ook dit straks niet meer mag, dan zit je daar toch als vakantie vierder niet echt op de goede plek als je maar 3 of 4 weken hebt.

  • Mario zegt op

   Hoi Jan.
   Ik woon in Phuket en laat je niks wijs maken.
   Patong is uitgestorven en de rest proberen er met veel pijn en moeite er nog iets van te maken.
   De stranden zijn op kamala en ander plekken gewoon vuil in geen tijden schoon gemaakt.
   En sommige barretjes gaan eten verkopen zodat ze open kunnen.
   De helft van 7/11 family markt zijn gesloten.
   Als je er woont is het goed te doen .

   Gr Mario

 2. Gerrit zegt op

  Wij hebben ook geboket voor de sandbox, vraag is natuurlijk of deze beschikbaar blijft voor mensen die vanuit nederland reizen nu we weer rood zijn

 3. Robert zegt op

  Ik heb verleden week alles geannuleerd…waanzinnig dat kosten plaatje…en toch in quarantaine,
  en na 2 weken mag je vrij reizen….( JA JA dat dacht je maar) ik hoor net van mijn vrouw (is Thaise) dat veel provincies dicht zijn
  binnenlandse vluchten afgelast ….lekker op vakantie toch….Als je geluk hebt en het is mooi weer ..paar weekjes eigen land ( goedkoper ) en net zo mooi.

  • Gerrit zegt op

   Waanzig kostenplaatje is grote onzin. hotels zijn stukken goedkoper evenals de vluchten. Enige wat daar tegenoverstaat zijn de pcr testen.

   graag bronvermelding dat je niet meer kan reizen. Het van je vrouw horen zie ik niet als serieuze bron,

   • chris zegt op

    https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2152483/domestic-flight-bans-in-force

    https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2152471/interprovincial-bus-services-suspended

    https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2152503/details-of-dark-red-zone-closures.

   • Patrick zegt op

    3 pcr testen tegen 5.000 bath per stuk. In Phuket bijna alles gesloten. En reizen in Thailand is zeer problematisch.

    • Rudy zegt op

     Beste Patrick,

     Wat een onzin zit je te vertellen.
     Ik zit in sandbox in Phuket nu en betaal thb 2.400 per PCR-test.

     Verder zijn er meer dan genoeg restaurants gewoon geopend… dus roep niet dat bijna alles gesloten is…

 4. Wiebren Kuipers zegt op

  Het is toch een oneerlijke situatie om je via het sandbox programma naar Phuket te verleiden. Ze hebben er een heel circus voor opgetuigd. Maar blijkbaar voelen ze geen verplichtingen tegenover de toeristen die zijn gekomen en daar veel geld voor hebben betaald. Jammer deze aanpak.

 5. fred zegt op

  Eerlijk gezegd denk ik dat er heel weinig toeristen op Phuket zijn die daar gewoon vakantie gaan vieren in gezinsverband. Je moet in feite al goed gek zijn om je aan dat circus te wagen. Je gaat toch ook niet naar de andere kant van de wereld vliegen om in een lege stad rond te lopen en wat aan een zwembad te liggen. In Europa kan je dat nu ook overal en met een beetje geluk is het in Zuid Europa nu zelfs lekkerder weer dan in Phuket waar momenteel het regenseizoen volop tiert.
  Ik ben er van overtuigd dat de meeste reizigers die nu op Phuket verblijven gewoon mensen zijn die via deze ‘meer aangename’ weg bij hun partner of familie willen geraken en alzo de quarantaine in BKK willen vermijden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website