Phuket Sandbox top of flop?

Door Redactie
Geplaatst in Nieuws uit Thailand
Tags: ,
6 september 2021

Vaccinatie op Phuket (wandee007 / Shutterstock.com)

De Phuket Sandbox-regeling heeft de afgelopen twee maanden een omzet van ongeveer 1,6 miljoen baht gegenereerd, heeft de Economics Tourism and Sports Division van het ministerie van toerisme en sport bekend gemaakt. Het totale aantal toeristen in de periode van 1 juli tot en met 31 augustus bedroeg 26.400, wat neerkomt op een totaal van 366.971 overnachtingen.

Het aantal toeristen uit de eerste vijf landen was 3.647 uit de Verenigde Staten, 3.437 uit het Verenigd Koninkrijk, 3.141 uit Israël, 2.174 uit Frankrijk en 2.159 uit Duitsland. Van het totaal hebben 10.355 het land verlaten en 17.254 zijn nog steeds in het land, met 4.762 in Phuket.

De toeristische bedrijven op Phuket zijn niet erg enthousiast over het resultaat tot nu toe. Men dringt er bij de regering op aan om het schiereiland voor 1 december volledig te heropenen voor binnenlandse en buitenlandse toeristen. De bedrijven zeggen dat Phuket Sandbox-regeling hun niet zal redden van de ondergang. De ruim 25.000 toeristen die de afgelopen twee maanden gebruik hebben gemaakt van de Phuket Sandbox gekomen is onvoldoende, zegt Nanthida Atiset, vice-voorzitter van de Phuket Tourism Association. De hotels maken enorme verliezen. Wat we nodig hebben is een ‘bevrijdingsdag’ op 1 december, aldus Nanthida.

Samen met de voorzitter van de Phuket Tourism Council en lokale bedrijven wil Nanthida een nieuw voorstel voor de heropening van het eiland indienen, met de naam: “Phuket Freedom Day”. Volgens het plan zullen alle bedrijven op het eiland weer opengaan, waarbij alle inwoners van het eiland terugkeren terwijl ze worden beschermd tegen Covid-19 door de richtlijnen voor de volksgezondheid in acht te nemen.

Door binnenlands- en internationaal toerisme zal Phuket, tussen december en maart volgend jaar, ongeveer 3,5 miljoen toeristen kunnen aantrekken (ongeveer de helft van het aantal toeristen in dezelfde periode vóór de pandemie ) en dit kan ongeveer 210 miljard baht aan inkomsten opleveren.

Alle doelgroepen op het eiland moeten een derde boosterprik krijgen om de heropening te laten slagen. De binnenlandse toeristen moeten dan een bewijs van vaccinatie moeten tonen en/of een snelle Covid-19-antigeentest moeten ondergaan voordat ze Naar Phuket kunnen reizen. Voor de heropening van Phuket zou 90 procent van de doelgroepen binnen de bevolking volledig gevaccineerd moeten zijn, aldus Nanthida.

Om dat doel te bereiken zal Phuket meer moeten vaccineren. Tot nu toe is 76,5% van de bevolking van Phuket gevaccineerd tegen Covid-19, waaronder 87,1% van de senioren en 70% van de bevolking met onderliggende medische aandoeningen.

Bron: Bangkok Post

37 reacties op “Phuket Sandbox top of flop?”

 1. Eddy zegt op

  De sandbox is natuurlijk maar een begin. En de hele wereld leert ervan.

  Het is volgens mij top, als je kijkt naar hoe andere landen een voorbeeld willen nemen [Langkawi Maleisie, Boracay Filipijnen, Bali, Malediven]. Het is ook top voor diegene die betere alternatieven zoeken dan 2 weken opsluiting in Bangkok.

  • wibar zegt op

   Nee het is helemaal niet top. Waarom moet je als je afdoende gevaccineerd bent en ook nog een test bij aankomst krijgt die vervolgens ook geen infectie aangeeft alsnog in een beperkte omgeving verblijven voordat je verder Thailand in mag. immers gevaccineerd zijn en een negatieve test maakt je als reiziger niet bedreigend voor anderen wat betreft covid gevaar. Het is dus pas top als je gewoon kan reizen zonder beperkingen binnen Thailand mots je niet geïnfecteerd bent. Een test met de uitsluiting van geïnfecteerd zijn zou voldoende moeten zijn. Geen aanvullende beperkingen dus. Dan pas is het wat mij betreft top.

   • Gerard zegt op

    Wel TOP voor de mensen die hier dankbaar gebruik van hebben gemaakt.

   • HenryN zegt op

    Je hebt wel gelijk,indien je geen infectie hebt opgelopen moet je vrij kunnen reizen. DE tests kun je in de prullenbak gooien die geven niets aan. Vaccineren is ook al een lachertje aan het worden. Ze werken niet en de 2 personen in het artikel praten al over een booster. Daar is nog o,o data over beschikbaar wat de effectiviteit daar van is. Dan de contradictie in de Bangkokpost vandaag 6 sept.
    Nu hoef je als je een restaurant bezoekt nog niet aan te tonen dat je gevaccineerd bent. Nu komt er een of andere health meneer en die stelt dat je vanaf 1 Oktober wel gevaccineerd moet zijn als je een restaurant bezoekt omdat het aantal besmettingen nog steeds toeneemt echter in dezelfde krant vandaag ong 13900 besmetting dus nu al onder de 14000!!!!!! Het neemt af!!! En waarom pas in Oktober als het zo’n killer virus is??? Flip flop flip flop wat een waanzin.

  • Adriaan zegt op

   Het grootste bezwaar en vermoedelijk ook de reden dat zo weinig mensen gebruik hebben gemaakt van de regeling, is dat je een CoE moet aanvragen met een hele papieren rompslomp. Als iedereen die kan aantonen volledig gevaccineerd te zijn en ook nog een test doet bij aankomst, er gewoon naartoe zou kunnen gaan, zouden er wel een groot aantal toeristen gekomen zijn.

   • john koh chang zegt op

    coe aanvragen is wel papieren rompsloop maar echt minder dan sommige visa aanvragen. Het hele COE proces loopt volledig via een redelijk eenvoudig internetsysteem. Heb het inmiddels enkele keren gedaan. Fluitje van een cent. Dat is echt niet een barriere.

    • wim zegt op

     Eens. Heb er inmiddels 4 gedaan. Aanvragen van de COE kost niet meer dan 2x 5 minuten.

     Wat mij betreft is de Sandbox prima.
     Wel irritant is het idee dat je vanuit allerlei politici en media ziet dat buitenlanders veeeeeeeeeel gevaarlijker zijn dan thai. Fact of the matter is dat nagenoeg alle infecties in Phuket lokaal zijn.
     Maar de beeldvorming lijkt nog niet aangepast aan de feiten.

    • TheoB zegt op

     Ja john koh chang,

     Voor diegenen die (te) veel geld hebben is het geen enkel probleem. Die gooien er gewoon nog ettelijke duizenden Euro’s extra tegenaan. Maar voor mensen met een kleine beurs (zoals ik) is het een heel ander verhaal door alle geldverslindende extra eisen.
     Er zijn in de wereld kennelijk maar weinig mensen met (te) veel geld, want de Phuket sandbox is voor Thailand zowel in bezoekersaantallen (26.400) als inkomsten (฿1634 miljoen) een gigantische flop. Vóór de start werden 129.000 bezoekers verwacht in het derde kwartaal. Op 1 juli werden er nog 100.000 verwacht.
     https://www.bangkokpost.com/thailand/general/2141743/first-tourists-arrive-in-phuket-under-sandbox-scheme
     Somchai en Siriphon staat intussen het water aan de lippen. Alles van waarde is al verkocht of beleend.
     De laatste tijd krijgt mijn vriendin uit haar omgeving diverse verzoeken om leningen variërend van ฿2k tot ฿50k. Ze weten dat ik niet in de categorie rijke farang val, maar wat moeten ze anders?

 2. Werner zegt op

  1.6 miljard moet dat zijn

 3. Laksi zegt op

  Tja,

  Een kleine analyse,

  Van 1 juli tot en met 31 augustus bedroeg 26.400, wat neerkomt op een totaal van 366.971 overnachtingen.

  Van het totaal hebben 10.355 het land verlaten en 17.254 zijn nog steeds in het land, met 4.762 in Phuket.

  Mijn mijn mening; er waren in twee manden slechts 10.335 toeristen, de andere waren min of meer aan Thai gelieerde bewoners.

  Texel heeft in 2020, totaal 667.560 verblijfsbezoekers (gebaseerd op vervoerscijfers van de TESO)

  We kunnen niet anders concluderen, dan dat Sandbox totaal gefaald heeft.

  De CoE en de verplichte verzekering moeten eraf, pas dan zal het gaan oplopen.

  Prayout, wordt toch eens wakker

  Groetjes

  • Robert zegt op

   Helemaal mee eens….. deze extra test en verzekering is geld klopperij… een goede reisverzekering dekt indien je gevaccineerd bent en ziek word de kosten.
   Dat de sand-box een flop is stond met deze belachelijke eisen al vast…,
   Geef het stokje eens door in de Thaise regering aan iemand met verstand van zaken

 4. P. Keijzer zegt op

  Top voor terugkeerders, flop voor de lokale economie.

 5. Michiel Spaapen zegt op

  Dus 366,971 overnachtingen hebben THB 1,600,000 opgeleverd.

  Dat is iets meer dan THB 4,36 per nacht oftewel € 0,11 per overnachting.

  De hotels zouden kunnen overwegen hun prijzen licht te verhogen.

  Ik denk dat zelfs met een verdubbeling er niet veel mensen wegblijven.

  • Jacq zegt op

   Volgens mij mis je 3 nullen.
   110 euro p/n.

 6. Rob zegt op

  Niet 1,6 miljoen baht, maar ongeveer 1600 miljoen baht (in het Engels geeft de , het aantal duizenden aan).

  • Michiel Spaapen zegt op

   Quote:

   “De Phuket Sandbox-regeling heeft de afgelopen twee maanden een omzet van ongeveer 1,6 miljoen baht gegenereerd”

   Om te beginnen is dit geen Engels en daarbuiten geeft niet de Komma maar de K het aantal duizenden aan in het Engels.

   Maar zelfs 1,6 miljoen K is niet gebruikelijk om 1,6 miljard aan te geven.

   • Van Hauwaert zegt op

    De Phuket Sandbox heeft “1.6 BILLION” baht in het land gebracht. Billion in het Engels = Miljard in het Nederlands. Dus kwam er 1.6 miljard Baht binnen, daarvan was 209 miljoen voor medische kosten. De totaal inkom per capita lag op ongeveer 58.400 baht. Hotelkosten en medische kosten (testen) van dit bedrag afgetrokken blijf bitter weinig over voor de Thai in de straat die probeert iets te verdienen met zijn goederen of restaurantje op wielen.

 7. Jacq zegt op

  Veel hotels zijn ivm de lage bezettingsgraad aan het verbouwen. Dus 110 euro p/n om vervolgens 2 weken verplicht in de herrie te zitten. Fijne vakantie.

  • Cornelis zegt op

   Die 110 euro per nacht die hierboven wordt berekend, slaat op de totale besteding en niet alleen op de hotelkamer. Daarvan zijn de prijzen in de Sandbox juist extreem laag. Zelfs de vijfsterrenhotels zitten onder de 50 euro per nacht.

   • arie 2 zegt op

    Dat is dan niet duur. Maar wat zijn de prijzen sinds de corona van tuktuk en restaurants en dagtoertjes bv, verdubbelt?

 8. Christiaan zegt op

  Ik denk, dat het nog te vroeg is om een goede beoorde;ing bam top of flop te maken. Het hoogseizoen moet nog beginnen. Het is afwachten, hoe toeristen na hun terugkeer reageren op hun verblijf op Phuket met al die regels en beperkigen

 9. Cor zegt op

  Moderator: Off-topic

 10. Yvon zegt op

  Ik vind dit een flop, hoe kun je 14 dagen in een hotel overnachten, zoals wij, hadden al een hotelreservering staan, maar zit niet bij de Sandbox lijst. Na 7 dagen mag je het eiland af om bijv. bij Koh Samui weer een ander hotel te nemen.
  Dus hebben we onze reis maar van aankomende oktober maar doorgezet naar volgend jaar oktober. De eigenaar van het hotel weet dan niet of hij het redt.

  • laksi zegt op

   Tja Yvon,

   Zo zijn er tientallen hotels en restaurants, maar ook kapsalons en andere, die echt op hun laatste benen lopen. Velen zullen 31 december zelfs niet meer halen.

   De verhuurders waren zeer welwillend en verlaagde hun huur, maar met die duizeling wekkende aantallen van het gouvernement, zijn ze plotseling de huren weer gaan verhogen.

 11. chris zegt op

  Of de sandbox een top of een flop hangt van een paar factoren af:
  – de doelstellingen die elke betrokken partij ermee had
  – over welke partij in het spel we het hebben (de hotelsector, de overheid, de toeristen, de lokale bevolking, het aantal covid-gevallen, bestedingen, vakantieplezier)
  – of de data waaran we het succes of falen afmeten wel echt de werkelijkheid weerspiegelen (bv. de sandbox als sluiproute voor buitenlanders die hier niet als toerist verblijven).

  En omdat we alles door elkaar gooien kan iedere partij zoeken naar en de data kiezen die het een succes maken. Iedereen heeft aan het eind gelijk.

 12. fred zegt op

  Het kleinste kind weet toch dat geen enkele wat men in de volksmond toerist noemt daar is naartoe gegaan. Een vriend van mij is er geweest en 95% van de vreemdelingen waren single mannen die via deze meer comfortabele weg terugkeerden naar gezin en Thai family. Welke gezin met kinderen zou zich nu wagen aan zulks avontuur terwijl het in Europa en de States bulkt van toeristische plekjes waar je omzeggens zonder beperkingen risico’s en zonder die administratieve rompslomp vrijelijk heen kunt ? Komt er nog eens bij dat het in Zuid Europa tijdens de zomermaanden veel beter weer is als in Thailand waar het nu volop regenseizoen is. Beetje overdrijven mag maar niet te veel.

  • Gerard zegt op

   In de 2 weken dat ik met mijn dochter gebruik heb gemaakt van de sandboxregeling heb ik in tegenstelling tot uw vriend juist veel meer stellen dan alleenstaanden gezien. Oudere- en jongere stellen, maar ook flink wat gezinnen, dus die 95% single mannen lijkt mij wat overdreven. Verder hebben wij 2 weken lang mogen genieten van het zeer mooie weer, met als uitzondering een kort buitje op de 4de en 11 de dag. Als je dan het genot van de rust en vrijheid op Phuket vergelijkt met de drukte en overvolle stranden van Zuid Europa kies ik toch liever voor het eerste.

 13. Harm zegt op

  Het is 1 grote flop want wat niemand verteld is dat je na de 14 dagen sandbox quarantaine door Thailand mag reizen totdat je eindbestemming hebt bereikt. In mijn geval het huis van vriendin en mijn dochter in Khorat.
  Daar moet je dan ondanks vaccinatie en 4 negatieve pcr testen alsnog wederom 14 dagen in quarantaine. Simpel omdat Phuket niet dezelfde provincie is als Khorat. Gelukkig wel in eigen huis maar toch. Komen elke dag langs om te controleren of je thuis bent en om je temperatuur op te nemen. Tijdens de sandbox mocht je gewoon naar buiten. Nu verplicht 14 dagen binnen blijven. MAAR ik mag wel naar buiten om de poort van slot te halen anders kunnen ze niet controleren. Ook mag ik besteld voedsel bij de poort aannemen alsof dat niet besmettelijk zou kunnen zijn. Waarbij ik me afvraag besmettelijk voor wie? Ik heb immers aangetoond corona vrij te zijn
  Maar is die bezorger dat ook???

  • Harm zegt op

   Vergeet nog te vertellen dat de controle commissie volledig in plastic gehuld hun controle komt doen in plastic schoenen broek schort hoofdkap gezichtsbescherming en adembescherming als mede handschoenen. Wat mij opviel is dat men als eerste de handschoenen uitdoet en vervolgens met blote handen de overige plastic zaken uittrekt en die vervolgens bij ons in de afvalton deponeert als of de vuilnisman niet in aanraking kan komen met de evt besmette plastic.
   Voor de maaltijd bezorger heb ik een aparte plank gemaakt waarop hij zijn waren kwijt kan en ik hem niet hoef aan te raken bij de overdracht van geld /goederen

  • willem zegt op

   Harm,

   Ik begrijp je frustratie maar dat heeft niets met Phuket Sandbox te maken maar meer met de zeer verschillende provinciale en zelfs lokale regelingen. Veel provincies houden wel degelijk rekening met mensen die net uit quarantaine komen. Maar ook velen niet. Dat is erg frustrerend. Thais schijnen nog steeds niet te begrijpen dat ze meer bang moeten zijn van hun eigen volk dan de buitenlanders die in het geval van de Sandbox volledig gevaccineerd zijn en veelvuldig getest.

  • Chris zegt op

   De waanzin en incompetentie ten top.

  • Gerard zegt op

   Nou dan heb je waarschijnlijk net pech gehad, want ik ben met mijn dochter vanuit Phuket met een huurauto half Thailand doorgereden. Nadat we de controlepost bij Phuket waren gepasseerd, verder geen enkele provincie controle meer gehad. Zelfs niet in Bangkok en Khorat!

 14. jozef zegt op

  Het is duidelijk dat de mensen die voor corona op vakantie gingen naat thailand uiteraard niet terug komen meestal hebben die maximaal 3 tot 4 weken verlof. Niemand gaat dan komen;
  Dit is wel de grootste groep toeristen. Dan nog het onvoorspelbare papierwerk erbij genomen en uiteraard de covid verzkering. Ook moet men voorlopig bij terugkomst in bepaalde europese landen terug in quarantaine. Dus men is niet zeker dat men terug kan gaan werken. Dit is dus een quarantainevakantie die veel kost. DE meesten die gaan wonen of verblijven lange periodes in thailand. Dus voornamelijk gepensioneerden die dan weer aan strenge normen moeten voldoen; De regering is totaal wereldvreemd . Denken dat thailand het enigste vakantieland ter wereld is.Ik ga al 15 jaar maar nu haak iktoch wel even af. Het is schrijnend dat veel van mijn thaise vrienden in de armoede zitten. De gewone mensen hebben geen geld.

 15. Lomlalai zegt op

  Ik krijg het idee dat de regering naar de middenstand toe het idee wil wekken er alles aan te doen om het land weer te openen maar dat ze ondertussen het land eigenlijk zo lang mogelijk op slot willen houden. Bij de volgende “versoepeling” kan er zo maar weer een “simpele” extra eis komen dat iedere tourist b v. minimaal 2 extra boosterprikken gehad moet hebben of iets dergelijks om de rem er op te houden. Volgens mij hebben Prayut en zijn kliek niet veel met de grote hoeveelheden toeristen zoals in het verleden.

 16. Philippe zegt op

  Waarom houden ze het niet simpel: Gewoonweg een soort “gesimplificeerd” visa dokument opsturen naar ambassade of consulaat samen met vaccinatiebewijs, al is het dat ze daar 25€ voor vragen, en dit vanaf NU en niet een paar dagen of 3 weken vóór vertrek …
  Dokument komt getekend (goedgekeurd) terug en dan kan men hotel en vliegticket met zekerheid vastleggen (indien nodig kan zelfs een reisagentschap dit verzorgen).
  Bij aankomst op Koh Samui, Phuket, BKK … eventueel een “sneltest” (paar minuten, zelfs daar kan ik met leven) … en we zijn er.
  Dus geen COE, extra visa (maakt er deel van), geen ASQ gezever, vluchtgegevens ed. want dit ergert de mensen die NU stilaan gaan beslissen waar ze binnen enkele maanden enkele weken de kou willen achterlaten.
  Mr. de Minister, die 40 mio. toeristen van vroeger, als je daar een deel van wilt terug zien zal je moeite moeten doen, net zoals je onderdanen moeite doen om te overleven … and the sooner the better ! Het is 5 voor 12 als je het mij vraagt. Doe iets !!!! en vaccineer ondertussen (lees: bescherm) zoveel mogelijk je landgenoten, er is geen andere weg ! Vergeet Merlijn de Tovenaar of Sneeuwwitje.

 17. Van Hauwaert zegt op

  Ter verduidelijking…. Niet 1.6 miljoen baht, maar “1.6 billion baht”…. wat voor ons Nederlandstaligen gelijk is aan 1.6 miljard Baht of net iets minder dan 59.000 baht per reiziger. Daar zijn de kamer en Medische kosten (209 miljoen baht voor de covid tests) bij inbegrepen.

  Phuket Sandbox draws 28,000 travellers, 1.634 billion baht:
  https://thethaiger.com/news/phuket/phuket-sandbox-draws-28000-travellers-1-634-billion-baht

 18. PEER zegt op

  Ik kan enkel voor mezelf spreken
  In januari heb ik 15 dgn in ‘n ASQ-hotel in Bangkok gezeten. Op zich heb ik me niet verveeld.
  Maar nu ik over 2 weken wéér naar Thailand mag via het sandbox-programma, vind ik mezelf ‘n bofkont. Want het is toch super om vrij te kunnen bewegen over ‘t hele eiland?
  Nee hoor, het is geen flop want anders had ik m’n reis uit moeten stellen.
  Welcome to Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website