Het Phuket Sandbox model waarbij Thailand weer open is gegaan voor volledig gevaccineerde international toeristen, is nu bijna een maand oud en heeft te kampen met de nodige tegenslagen. Dat erkent ook Yuthasak Supasorn, gouverneur van de Tourism Authority of Thailand (TAT).

“We zullen twee keer harder moeten werken om de internationale gemeenschap ervan te overtuigen dat Phuket veilig is om naar toe te reizen. Dat is lastig wanneer de Covid-19-besmettingen in de rest van Thailand fors oplopen.”

Ondanks dat er ook in Phuket er nieuwe besmettingen zijn, is het onwaarschijnlijk dat Thailand het project stillegt. Het toerisme is al in een soort doodsstrijd verwikkeld. De Sandbox biedt toch enige hoop.

Phuket meldde dinsdag veertig nieuwe besmettingen, het hoogste aantal sinds de start van de Sandbox. Op het eiland zijn 191 besmette personen opgenomen in ziekenhuizen.

De provincie verscherpte maandag de Covid maatregelen door warenhuizen zeven dagen te sluiten, de schoolsluitingen te verlengen tot half augustus, massale bijeenkomsten van meer dan honderd personen te verbieden en de ruimte op markten te beperken tot vier personen per vierkante meter.

Bron: Bangkok Post

5 reacties op “Phuket Sandbox: ‘Ondanks toename infecties toch doorzetten’”

 1. Heho zegt op

  De reacties die de Bangkok Post erna afdrukt, melden lege straten, winkels en verveling. De mogelijkheid om per speciale verbinding de andere eilanden te bezoeken (met storm op zee) zal weinigen aantrekken. In Krabi is alleen het geisoleerde Raileh schiereiland uitverkoren (met een krijsend duur hotel), dus dat loopt niet storm.

 2. wiebren kuipers zegt op

  Het onzekere van dit aanbod is niet de programma opzet ter plaatse. Maar het risico van de vlucht waarmee op Phuket aankomt. Is er maar een persoon bij aankomst vanuit dat vliegtuig positief gestest , dan gaan alle mede passagiers mee verplichte langdurige quarantaine. Hup daar gaat je vakantie.Ook als je bent ingeent. Daarmee kan je voor grote kosten komen te staan met ook nog eens een rot verblijf, ondanks dat jij zorgvuldig te werk bent gegaan. Daarom zullen maar weinigen van dit aanbod gebruik willen maken. Qua plezier en extra kosten een heel groot risico.

  • JM zegt op

   Nee is niet zo. Enkel de 2 rijen voor en de 2 rijen achter de besmette persoon moeten in quarantaine. Niet iedereen

 3. chris zegt op

  Natuurlijk wordt de sandbox voortgezet. Deechte toeristen moeten nog komen want tot nu toe zijn het vooral de spijtoptanten van 14 dagen quarantaine in Bangkok: een sluiproute.

 4. chris zegt op

  De sandbox bewijst het gebrek aan goed nadenken en de haast waarmee het land open wil voor toeristen. In plaats van eerst ALLE risicogroepen in het HELE land te vaccineren (met de vaccins die men heeft) zodat er minder ernstig zieken komen en er minder doden vallen, moest men zonodig 75% van de bevolking van Phuket (ook de gezonden en de jongeren) vaccineren.
  Een oplaaiend virus heeft behoorlijk roet in het eten gegooid ook al omdat men kampt met een gebrek aan vaccins (en op de juiste plekken) en een overzicht van de risicogroepen. Gevolg: het aantal besmettingen neemt dermate toe dat het hele land als onveilig wordt verklaard voor reizigers. En dus blijven toeristen die mogelijk geinteresseerd waren in de sandbox weg.
  Er kan dus gesproken worden van lose-lose. Meer besmettingen,meer doden, minder toeristen in Phuket, vraagtekens bij de volgende sandbox-operatie.
  Mijn mening is dat als men alle risicogroepen heeft gevaccineerd, het land open kan voor toerisme,zonder enige beperkingen. Als we moeten wachten tot iedereen gevaccineerd is (hetgeen ook nog eens onnodig is) of tot het virus helemaal verdwenen is kan iederen wachten tot sint-juttemis.We zullen moeten leven met Covid, zoals we ook leven met de griep, met dengue, met malaria, met kanker, met suikerziekte, met TBC, hoge bloeddruk etc etc. Wie denkt dat hij/zij het eeuwige leven heeft, heeft het bij het verkeerde eind of is Boeddhist.
  In de meeste gevallen zijn wij zelf de oorzaak van onze eigen dood en vragen wij van doktoren,verplegers en de farma om die dood uit te stellen.
  https://www.healthline.com/health/top-10-deadliest-diseases#tb


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website