(Thavorn Rueang / Shutterstock.com)

Phuket gaat 50.000 inwoners van het schiereiland in zeven tot tien dagen vaccineren. Het vakantie-eiland heeft haast omdat het open wil voor buitenlandse toeristen. 

Daarvoor hebben het bedrijfsleven en de autoriteiten het Phuket Tourism Sandbox plan bedacht: buitenlandse toeristen die gevaccineerd zijn, hoeven niet meer in quarantaine.

Gisteren bezochten eilandbewoners naar het vierduizend zitplaatsen tellende sportcomplex in Saphan Hin voor de eerste vaccinatie. Naar verwachting worden daar elke dag drieduizend personen gevaccineerd. Veel eilandbewoners zijn blij met het plan, ze willen weer toeristen ontvangen.

Phuket heeft een target gesteld van zes- à zevenduizend vaccinaties per dag op vijf locaties: Phuket Airport, Angsana Hotel, Jungceylon Shopping Center in Patong, Saphan Hin gymnasium en Orchid Resort & Spa in Karon. In mei en juni komen er nog eens vier plaatsen bij. De provincie moet minstens 70 procent van de bevolking van 460.000 personen vaccineren om groepsimmuniteit te bereiken. Circa 920.000 tot 930.000 doses zijn nodig om dat te bereiken.

Directeur Nanthasiri Ronnasiri van het TAT-kantoor Phuket zegt dat de regering Phuket als eerste gebied heeft gekozen om te heropenen voor buitenlandse toeristen omdat luchtvaartmaatschappijen er rechtstreeks naar toe kunnen vliegen en dankzij de bereidwilligheid van de particuliere en publieke sector samen te werken.

App Mor Prom

Het Thaise ministerie van Volksgezondheid lanceert volgende maand de app Mor Prom waarmee de bevolking een afspraak kan maken voor een Covid-19 injectie. Het ministerie dringt er bij de bevolking op aan de app te installeren en voor 1 mei een afspraak te maken.

De app stelt gebruikers in staat om een afspraak te reserveren voor een gratis vaccinatie vanaf juni in een overheidsziekenhuis of andere medische instelling. De app heeft ook een controlemogelijkheid op bijwerkingen na de vaccinatie.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 2.00/5. From 4 votes.
Please wait...

11 reacties op “Phuket gestart met vaccinatie van bevolking in aanloop op openstelling voor toeristen”

 1. Cornelis zegt op

  Goed te lezen dat er nu daadwerkelijk is gestart met vaccineren.
  Ben wel benieuwd naar de verdere uitvoering van het plan tot openstelling van het eiland. Gevaccineerde buitenlanders zouden dus straks kunnen arriveren zonder in quarantaine te gaan, maar hoe zit het dan met binnenlandse toeristen? Wanneer je de eis stelt dat 70% van de bevolking van Phuket gevaccineerd moet zijn om daadwerkelijk van start te kunnen gaan, laat je dan ongevaccineerden uit de rest van Thailand onbeperkt/ongecontroleerd toe?

 2. Henk zegt op

  Katten we het simpel houden. Men wil minstens 70% van 460 duizend mensen vaccineren. Dat zijn 644 duizend prikken. Men kan er 7 duizend per dag. Men is over ruim 3 maanden klaar. We zullen zien.

  • rene zegt op

   hallo Henk, denk dat je een telfoutje maakt, 70% van 460000 is 322.000 en dan 7000 per dag is 46 dagen, dus net anderhalve maand.
   Als het meezit is het half mei klaar, mvg rene

   • Ed zegt op

    hoi Rene, 46 dagen en dan de 2de prik, dus toch 3 maanden….volgens mij.

   • JosNT zegt op

    Hallo René, je vergeet wel dat er twee prikken per persoon nodig zijn. Je zou wel gelijk hebben moest het Johnson vaccin gebruikt worden.

   • gio zegt op

    Beste, je moet 2 shots per persoon krijgen behalve van J&J, met minimaal 3weken tussen, dus 644K is correct, groeten, Gio

 3. RonnyLatYa zegt op

  Ook als buitenlander kom je in aanmerking en kan je jezelf registreren
  https://thethaiger.com/coronavirus/confirmed-expats-in-phuket-will-receive-covid-19-vaccines

 4. Arie+2 zegt op

  Zat gister stiekem te kijken voor een week karonbeach. In 2019 betaalde ik voor het hotel 25600 baht. Voor dit jaar rekenen ze voor de zelfde kamer en datum 60050 baht. Betalen bij aankomst. Klm ging al van 4000 naar 6000 euro voor 4 personen. Wel vrij prijzig allemaal. Zal wel weer een rustige winter voor thailand worden.

 5. Herbert zegt op

  Vind het goed dat er begonnen wordt maar houden ze ook rekening met al het personeel meestal uit de isaan die weer in grote getallen die kant op gaan want iemand zal het het werk moeten gaan doen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk het wel

   “All people on the island who are older than 18 years old but younger than 60 years old are eligible to be vaccinated, including people registered as living in Phuket, those who are from other provinces, and foreigners.”

   “About 20,000 workers from 700 businesses have registered so far. ”

   Mogelijk kunnen handelszaken zich hier registreren met hun personeel
   “The form to register as a business HERE.”

   • RonnyLatYa zegt op

    https://thethaiger.com/coronavirus/confirmed-expats-in-phuket-will-receive-covid-19-vaccines


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website