(teera.noisakran / Shutterstock.com)

Thailand wil de zogenaamde S33-personeelsleden met voorrang vaccineren. Dat zijn werknemers die middels artikel 33 verzekerd zijn bij het Social Security Fund. Volgens het ministerie van Werkgelegenheid gaat hem om 11 miljoen personen, veelal kantoorpersoneel.

Premier Prayut wil dat deze groep voorrang bij de vaccinatiecampagne omdat ze een belangrijke zijn voor de economie. Al eerder heeft de premier het plan voor de inloop vaccinaties van tafel geveegd omdat hij veel onvrede bij de bevolking verwacht vanwege lange wachttijden.

Volgens de premier lopen het S33 personeel een hoog risico op besmetting omdat ze veel contact hebben met anderen. Daarnaast maakte hij bekend dat de bewoners van negen economisch belangrijke provincies als eersten gevaccineerd worden. De premier maakte de namen van de provincies echter niet bekend op zijn Facebook-pagina.

Eerder koos de regering ervoor dat ouderen en mensen met chronische ziekten als eersten aan de beurt kwamen, maar het is nu onduidelijk wat er met deze groep gaat gebeuren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 1.00/5. From 1 vote.
Please wait...

4 reacties op “Personeel verzekerd bij het Social Security Fund wordt met voorrang gevaccineerd”

 1. Bert zegt op

  Helaas zal het in TH niet anders zijn dan in NL.
  Iedere groep mensen heeft wel een reden om als eerste ingeënt te worden.
  Is het niet om gezondheidsreden dan wel is het wel om politieke reden etc.
  Maar de grootste uitdaging voor TH is denk ik nu om vaccins aan te kunnen kopen op de wereldmarkt.

  • Eric zegt op

   “Maar de grootste uitdaging voor TH is denk ik nu om vaccins aan te kunnen kopen op de wereldmarkt”.

   Thailand heeft ervoor gekozen om veruit het meerendeel van de miljoenen vaccins die ze nodig hebben (70%, 2 prikken, ik ga uit van zo’n 90-100 miljoen vaccins maar onduidelijk is nog hoeveel mensen zich uiteindelijk willen laten vaccineren) in Thailand zelf te produceren. Productie, distributie, administratie, ‘t “overhalen” van “niet welwillenden” door campagnes op social media/TV, het debunken van onzin verhalen, Thailand zal er een hele klus aan hebben.

   Er wantrouwen bij (jongere) Thai.. de plannen zijn ambitieus maar in vergelijking met Nederland waar al een poos ‘n sprint is ingezet sjokt Thailand richting de eindstreep.. Tien miljoen prikken per maand? Ik moet het nog maar zien.

   De EU/Nederland heeft veel kritiek gekregen m.b.t. de corona crisis maar men was wel op tijd met het veilig stellen van de Pfizer, Moderna, Janssen en AZ-Oxford vaccins (AZ bleek helaas een onbetrouwbare leverancier te zijn). Wanneer ‘t, ongeacht welke reden, in die ene grote fabriek mis gaat dan is Thailand hopeloos verloren. Thailand had op ‘t moment dat de VS en de EU de Pfizer deals maakten moeten aanhaken. Maar goed, wellicht te duur? AZ word het vaccin voor de arme(re) landen, net als Sputnik V en Sinovac, de mRNA vaccins gaan naar ‘t Westen.

   “Is het niet om gezondheidsreden dan wel is het wel om politieke reden etc.”.

   Dat denk ik (helaas) ook.

 2. chris zegt op

  Ik wist niet dat ik een S33 medewerker was maar gisteren moest ik mijn personalia opnieuw opgeven bij de medewerker van Personeelszaken zodat ik een gratis prik van de universiteit kan krijgen. Waarschijnlijk in de tweede week van juni, en AstraZeneca omdat ik boven de 60 ben.

  • RonnyLatYa zegt op

   S33 wil gewoon zeggen de personen die onder de Thaise “Social Security Act” zijn verzekerd.

   Dat wil zeggen alvast al het overheidspersoneel en volgens dit artikel daarvan dan de groep “kantoormedewerkers”, waarmee men eigenlijk bedoelt diegene die het meest met andere in contact komen. Lijkt met dat iemand die in het onderwijs staat daar dan ook voor in aanmerking komt gezien zijn contacten.

   http://thailawforum.com/database1/social-security-act-4.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website