Het Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) zal vrijdag een beslissing nemen over eventuele verdere versoepeling van de Covid inreisvoorwaarden. Op tafel ligt een kortere quarantaineperiode voor niet-gevaccineerde buitenlandse toeristen en wijzigingen inzake het testbeleid. 

Het ministerie van toerisme heeft eerder al een versoepeling voorgesteld van de Covid-19-testmaatregelen voor toeristen die het land binnenkomen, er is gevraagd om het testen volledig af te schaffen en alleen een vaccinatiebewijs te tonen. Diverse opties worden overwogen, zei een woordvoerder.

De quarantaineperiode voor niet-gevaccineerde bezoekers zal waarschijnlijk worden verkort. Ook de Test & Go-toegangsregeling voor volledig gevaccineerde toeristen en Thaise terugkeerders kan worden aangepast nu andere landen de inreisbeperkingen hebben versoepeld. Buitenlandse bezoekers die per vliegtuig Thailand binnenkomen, hoeven mogelijk alleen bij aankomst een antigeentest (sneltest) ondergaan in plaats van een PCR-test. Toeristen moeten dan 15-30 minuten op de luchthaven op het resultaat wachten en hoeven dan niet meer verplicht een hotel te boeken. Na een negatieve test mogen zij door heel Thailand reizen.

Het is overigens niet waarschijnlijk dat het Test & Go- en Thailand Pass systeem al per 1 mei zal worden beëindigd, zoals eerder geopperd. Dit staat nog steeds op de planning voor 1 juli 2022.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “‘Per 1 mei verdere versoepeling van inreisregels maar geen afschaffing Thailand Pass’”

 1. Martin zegt op

  Vandaag besloten:

  Per 1 mei vervallen alle testen voor mensen die volledig gevaccineerd zijn; je hoeft geen dag meer in een hotel

  je moet nog wel een Thailand pas aanvragen

 2. peter zegt op

  Al weer veranderd?
  https://thepattayanews.com/2022/04/22/thai-government-cancels-test-and-go-eases-legal-drinking-hours-and-more-covid-meeting-recap/
  By Nop Meechukhun -Friday, 22 April 2022, 13:35
  Test &go is dood, geen testen meer bij aankomst , verzekeringseis verlaagd naar 10000 dollar.
  Geen verplichte hotel boeking meer voor wachten op test. Dit schijnt nog niet aangepast te zijn in Thai pass, maar gaat nog gebeuren.
  Thai pass blijft en is voor bewijs vaccinatie en verzekering.
  Dit gaat op indien je gevaccineerd bent.
  Regels zijn weer anders als je niet gevaccineerd bent.

 3. Christian zegt op

  Wat gebeurd er als je al een bevestigde shaplus en pcr test 2200 bath betaald hebt met vertrek naar Thailand op 20 mei

  • Wil zegt op

   Als je al sha hotel geboekt hebt kan je het beste annuleren denk ik. Of het hotel bellen of je restirutie kan krijgen. Ik was gister juist bezig met een sha+ hotel te boeken, maar was er nog niet uit. Gelukkig ne4 niet geboekt. Had wel al een te dure verzekering van 20.000,- voor mezelf en dochter van 17. Aangezien ik de rest van de docu al klaar had, kan ik nu de thaipass aanvragen. Ik begrijp dat dat vanaf 29 april kan met de nieuwr regeling zonder sha hotel. Maar dan hoop ik wel dat de thaipass voor 9 mei vertrekdatum gereed is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website