Het militair gezag, gisteren een maand aan de macht, krijgt een ruime voldoende in een opiniepeiling van Suan Dusit. In een rapportcijfer uitgedrukt: een 8,8.

Belangrijkste prestaties: het land is vreedzaam en verlost van ruzies, de rijstboeren zijn betaald en de kosten van levensonderhoud zijn gezakt. Een meerderheid wil dat de NCPO aan de macht blijft totdat ‘alles weer normaal is’.

Van de 1.614 respondenten zei 50,84 procent ‘zeer tevreden’ en 39,57 procent ‘redelijk tevreden’  te zijn; 5,27 procent is niet erg tevreden omdat urgente problemen niet zijn opgelost en 4,32 procent is ontevreden omdat de machtsgreep ondemocratisch is en vrijheden zijn beperkt.

Gevraagd wat ze beschouwen als het meest uitstekende werk van de NCPO noemde 49,5 procent het juiste, zinvolle en besluitvaardige gebruik van de macht; 32,35 procent is in zijn nopjes met de activiteiten om ‘geluk te bevorderen en aan de mensen terug te geven’ en 18,63 procent vindt dat de NCPO met de mensen over alle ontwikkelingen effectief communiceert.

Ook het National Institute for Development Administration peilde naar meningen over de staatsgreep. De meeste respondenten (41,3 pct) willen dat coupleider Prayuth Chan-ocha premier wordt van de te benoemen interim-regering. Nummer 2 Anand Panyarachun, tweemaal eerder premier, moet genoegen nemen met 8,5 procent en voormalig minister van Financiën Pridiyathorn Devakula is favoriet bij 1,43 procent van de 1.259 respondenten.

Voormalig premier Yingluck, actieleider Suthep Thaugsuban en oppositieleider Abhisit kregen weinig handen op elkaar: met andere namen scoorden ze in totaal 5,24 procent.

10,33 procent kon niemand bedenken die geschikt is voor de post en 26,56 wist het niet.

(Bron: Website Bangkok Post, 22 juni 2014)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website