Het Pollution Control Department (PCD) maakt gehakt van de bewering van twee Thaise professoren dat de smog (fijnstof ) in Bangkok en buurprovincies voor een deel afkomstig is uit Cambodja.

Volgens PCD directeur-generaal Pralong houden ze alles in de gaten en ook de risico’s uit de buurlanden. Het klopt wel dat er fijnstof vanuit Cambodja naar Thailand waait maar die worden door de wind naar Trat en de Golf van Thailand geblazen. De PCD baseert zich op een rekenmodellen voor weeranalyse van het US Environmental Protection Agency.

Pralong laat weten dat de deeltjes die in Bangkok de smog veroorzaken uit lokale bronnen komen, zoals dieselvoertuigen (52 procent), open vuren (35 procent) en de rest van zware industrie en energiecentrales.

De gouverneurs van Bangkok’s vijf buurprovincies hebben het verbranden van afval in de open lucht voor onbepaalde tijd verboden.

De Thaise veiligheidslimiet van PM 2,5 stofdeeltjes, 50 microgram per kubieke meter lucht, wordt op tien plaatsen in Bangkok en twee districten in Samut Prakan en Nakhon Pathom overschreden.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “PCD: ‘Oorzaak smog in Bangkok zijn wij zelf en niet de buurlanden’”

 1. Antoine zegt op

  Professoren, hoog opgeleide academische mensen waarvan je eigenlijk kan verwachten dat er hersens in zitten. Typisch struisvogelpolitiek

 2. Christiaan zegt op

  Toen ik ineen Thaise krant las, wat de professoren vertelden, moest ik lachen en ook mijn vrouw. Immers de heersende winden voeren het eventuele stof uit Cambodja in Zuidwestelijke richting,dus van Bangkok af.

 3. ron44 zegt op

  Professoren? Hier strooien ze met titels alsof het niets is. Je kan het niveau van universitaire studies niet vergelijken met België. Ik vergelijk het meestal met het hoge school niveau. Maar het is zo mooi zoals al die onderscheidingen die ze dragen. Uitstraling is belangrijker dan academische kennis.

 4. Harry Romijn zegt op

  Daarom zijn Trat, Chantaburi, Sa Kaeo, Prachinburi, Ubon Ratchathani, Nakhin Ratchasima, Surin ook zo ontzettend door die smog getroffen… ( niet dus) . Idem trekt die wind heel gemakkelijk over het Khorat plateau. Overigens is in nov-dec-jan 28% O, 35% Z.O wind geweest en 21% uit het NW.
  zie https://www.woweer.nl/weather/maps/city?FMM=11&FYY=2018&LMM=1&LYY=2019&WMO=48455&CONT=asie&REGION=0027&LAND=TH&ART=WDR&R=0&NOREGION=0&LEVEL=162&LANG=nl&MOD=tab


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website