(Pgallery / Shutterstock.com)

Wie nog naar Pattaya wil reizen moet snel zijn want de badplaats gaat vanaf donderdagmiddag gedeeltelijk op slot om verdere verspreiding van Covid-19 tegen te gaan.

De gouverneur van de provincie, Pakkhathorn Thianchai, keurde vandaag het voorstel van Pattaya City goed om de gemeente op donderdag af te sluiten.

Pattaya heeft 30 geregistreerde besmettingen, dat is het hoogste aantal in de provincie Chon Buri en wil daarom de maatregelen aanscherpen. Er komen vijf controleposten die worden opgesteld op de toegangswegen naar Pattaya. Daar wordt het verkeer tegengehouden en gescreend.  Personen die niet in Pattaya wonen of daar werken, mogen niet verder totdat de situatie weer normaal is.

De checkpoints komen bij het viaduct van Krating Rai, Soi Chaiyapornvithee, snelweg 2 voor het politiebureau, Soi Pornprapanimit, Soi Chayaporn en Sukhumvit Road.

Pattaya uitreizen lijkt vooralsnog geen probleem indien je de het doel van je reis kan aantonen, bijvoorbeeld omdat je Suvarnabhumi wilt reizen om terug te vliegen naar Nederland of Belgie. Andere personen die willen reizen moet eerst naar de gemeente (districtskantoren) om daarvoor toestemming te vragen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Pattaya wordt afgesloten voor buitenstaanders”

 1. piet heijblom zegt op

  hallo ik heb een reis geboekt voor 24 augustus tot 09 september naar Thailand
  wat moet ik doen afwachten of afzeggen
  ik hoor het wel van jullie al vast bedankt

  • Cornelis zegt op

   ‘Ik hoor het wel van jullie’?? Grapje, deze vraag? Of denk je echt dat er iemand een glazen bol heeft en kan zien wat de situatie over viereneenhalve maand is?

  • fred zegt op

   Behalve een waarzegger zullen weinig mensen daar een sluitend antwoord op hebben denk ik.

  • Pat zegt op

   Niks doen. Gewoon afwachten. Als de reis wordt geannuleerd krijg je geld terug. Als je het zelf nu doet ben je je geld kwijt.

  • leen zegt op

   Piet Heijblom, even in je glazenbol kijken, die kan jou vertellen precies vertellen hoe het er over 5 maanden uitziet.

   groet Leen

 2. Jan zegt op

  Zou zeggen download de reisapp van Buitenlandse Zaken en volg het nieuws wat daarop uitkomt.

 3. Ton zegt op

  Moeilijk om u te adviseren.
  Augustus is nog een tijdje weg. We hebben geen glazen bol. Alles is mogelijk.
  Neem in uw afwegingen het reisadvies mee van Buitenlandse Zaken.
  Toch zou ik nu al in contact treden met uw reisorganisatie: bespreek de situatie + mogelijkheden.
  Mogelijk reis annuleren en geld terug (geen voucher). Weer boeken als alles genormaliseerd is.
  Indien u een reis -/annuleringsverzekering heeft afgesloten tegelijk met de boeking van de reis, dan lijkt mij dat wel zo comfortabel.
  Succes en hopelijk??? snel een mooie reis in Thailand

 4. rentenier zegt op

  Dit nieuws over afsluiting en vernoeming van de check-points herrinnerd me er aan toen ik Alcohol vrij bier in Thailand wou gaan importeren oen ik in de Bangkokpost las dat Thailand Alcohol gebruik in het verkeer ging controleren en bestraffen. Men vermelde toen ook waar de checkpoints zich zouden begeven. Natuurlijk zocht men sluiproutes waardoor men in een boog om de controles heen kon. en vriend van me die in Pattaya vertoefd zete foto’s op zijn Facebook die hij had gemaakt tijdens zijn bezoek aan de Immigratiedienst in Pattaya. Het is schandalig hoe men al de buitenlanders in lange rijen en zonder afstand ewaren in de hitte laat wachten, als het om Thai zou gaan, waren er tenten gezet of schaduw gecreeerd en lijnen gekalkt met borden met regels… ik denk dat er in Pattaya nog veel preventief te verbeteren is alvorens ment het afsluit voor buitenlanders. Ik ze in Ban Phe geen Chinezen of andere touristen die er voor een bezoek aan Koh Samed komen, het is een nationaal park en dus gesloten. Ik woon zelf omgeven door nationale parken die allen zijn gesloten dus hebben hotels en resorts ook geen gasten. Het strand mag ook niet worden betreden. Het voelt hier goed ten Zuiden van Rayong.

  • willem zegt op

   Pattaya wordt niet afgesloten voor buitenlanders. Alleen bewoners van de stad mogen er in.
   Dus ook mensen uit andere delen van Thailand mogen er niet in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website