Pattaya ligt op koers om de toeristische sector op 1 oktober opnieuw op te starten, hoewel dit kan worden uitgesteld, zegt de burgemeester van Pattaya, Sonthaya Khunpluem.

De zogenaamde ”Pattaya Moves On” toerisme-sandbox ligt op schema voor de heropening op 1 oktober, dit wordt bevestigd door de Tourism Authority of Thailand (TAT) en het Ministerie van Toerisme en Sport, aldus Sonthaya. Chon Buri is een van de vijf provincies die op het punt staan te heropenen op 1 oktober.

De vijf provincies zijn Bangkok, Chon Buri (Pattaya City, Bang Lamung district en Sattahip district), Phetchaburi (Cha-am district), Prachuap Khiri Khan (Hua Hin district) en Chiang Mai (Muang, Mae Taeng, Mae Rim en Doi Tao-districten). TAT-gouverneur Yuthasak Supasorn zei dat de vijf provincies, op Bangkok na, nu klaar zijn voor heropening.

Sonthaya voegde eraan toe dat de vaccinatiegraad cruciaal is voor het herstel van het toerisme. Hij zei dat 70% van de mensen die in Pattaya wonen ingeënt moeten zijn.

Bron: Bangkok Post 

18 reacties op “Pattaya op koers om op 1 oktober te heropenen voor gevaccineerde buitenlandse toeristen”

 1. Eric zegt op

  Dat is natuurlijk goed nieuws als dat ook bewerkstelligd gaat worden.
  Maar hoe zit het dan met de gevaccineerde buitenlanders die aankomen?
  Moeten zij dan nog in Quarantaine , en zo ja hoe lang?
  Is dit net zoals in Phuket dan heeft het weinig zin lijkt me om hier de vakantie verder door te brengen.
  Heeft iemand hier meer zicht op wat de kleine lettertjes in dit concept bevatten?

  • willem zegt op

   De geplande heropening is uitsluitend voor gevaccineerden. Daarmee hoeven ze niet op de hotelkamer te blijven maar is er een soort gebiedsquarantaine. Op Phuket en Samui is dat makkelijk te handhaven. De andere gebieden zoals Pattaya, Hua hin, Bangkok etc is dat toch wat lastiger. Er gaan momenteel de wildste verhalen rond op het internet en de TAT laat ook alleen maar dat horen wat ze het liefst zouden willen. Niets is al besloten en 1 oktober is echt nog maar de vraag of dat gaat lukken. Laten we de komende 2 weken afwachten. De CCSA zal snel duidelijkheid moeten geven. Niet te vroeg juichen!

  • Eddy zegt op

   Eerst zien dan geloven. De wens [70% gevaccineerd] is de vader van de gedachte [heropenen].
   En heropenen betekent een kopie van Phuket zandbak, dus 14 dagen in SHA+ hotel, of te combineren 7+7 [Bangkok, Phuket of Pattaya etc.]. Uiteindelijk zijn het communicerende vaten, als de SHA+ hotels vollopen, lopen de ASQ’s leeg. Zonder deze inkomsten, hebben ze helemaal niks, want de horeca ligt plat. Pas bij 80% gevaccineerd kunnen ze volledig open – zie Denemarken.

 2. Cok zegt op

  Ook van mij de vraag.hoe zit het met quarantaine?

 3. Marcel zegt op

  De klucht blijft maar doorgaan. Ik vraag me af wanneer we eindelijk horen wat de plan van aanpak is?
  Gevaccineerd en dan? Wederom genieten van 3 PCR tests?
  Dit blijft allemaal zo onduidelijk en volgende week is het al 1 oktober

  • Chris zegt op

   Of je als buitenlander gevaccineerd bent, doet er blijkbaar niet toe. Je kunt nog steeds besmet zijn en het virus overdragen.
   VEEL belangrijker is dat de lokale bevolking gevaccineerd is, voor 70, 75 of 100% en dat verschit per week.
   Waarom? Nou, niet omdat men dan zelf het virus niet kan overdragen maar omdat die ‘besmette’ buitenlanders de Thaise bevolking niet ziek kunnen maken, want die moeten dan – ziek of niet – naar een hospitel of hospitaal en dat moet de Thaise regering betalen.

   Voor elke besmetting via en buitenlander gaat het ‘veilige’ vaccinatiepercentage van de Thaise bevolking met 1% omhoog. Of je toerist bent of expat maakt niet uit: een witneus is een witneus.

   • Mark zegt op

    Je vergeet er nu nu wel even bij te vermelden dat buitenlanders die Thailand invliegen vooraf een negatieve PCR test moeten kunnen voorleggen en dat ze bij binnenkomst nog een PCR test ondergaan.

    Dubbel gevaccineerd en dubbel getest. Hoe groot is de kans dan nog dat die besmet zouden zijn?

    Waarom uitgerekend voor die mensen nog quarantaine opleggen? Volksgezondheid of cashen voor figuren die deze constructie opzetten. Zelf met enig gezond verstand invullen a.u.b.

  • ruud zegt op

   Op 1 oktober zal Pattaya toch niet volstromen, zelfs al zou alles duidelijk zijn.
   Er moet van alles worden geregeld voor je naar Thailand op vakantie kunt gaan, en dat kost tijd.
   En in een vliegtuig past maar een beperkt aantal mensen.

 4. Appel300 zegt op

  Hoe zit het met de 100.000 covid verzekering
  Buiten mondkapje op met 30+ graden 555
  Covid test voor vertrek?
  Covid test in Thailand etc
  Zodra deze niet meer hoeven vertrek ik vandaag nog
  Gr.oetje

  • janbeute zegt op

   Buiten met 30 graden en soms meer en dan ook nog met een mondkapje op, dat is erg.
   Hoe overleven wij het dan diegene die hier het hele jaar door wonen.
   Mij hoor je niet klagen.

   Jan Beute.

   • Chris zegt op

    Mij ook niet.
    Vind het ook niet zo erg meer als pakweg een half jaar geleden. Je went er aan.
    Zonder zou prettiger zijn ………

   • John Chiang Rai zegt op

    Als je voor een ander land,zoals ook Thailand als woonland kiest,blijft je niets anders over om je ook aan de maatregelen van de regering van het betreffende land te houden.
    Anders als je als toerist kiest voor het feit waar je een prettige vakantie houden kunt,spelen eventuele quarantaine,visa regels,en het verplichte dragen van een maskertje zelfs bij hoge temperaturen natuurlijk erg belangrijke factoren.
    Overleven doe je erg veel,maar is dit een maatstaaf voor een leuke vakantie?
    Het feit dat er veel vakantie bestemmingen zijn waar een vakantie op het ogenblik iets meer plezier bereidt,zullen daarom voor velen erg belangrijk zijn.

    • Chris zegt op

     Ik waag sterk te betwijfelen of visa regels en een verplichting om een masker te dragen belangrijke factoren zijn voor het kiezen van een vakantiebestemming. De toeristen zijn ook in eigen land bekend met een masker.
     Dat is anders voor een quarantaine (die vakantietijd, vrijheidsbeperking en wellicht extra geld kost) en de mogelijke beperkingen om binnen dat vakantieland vrij te reizen naar andere plaatsen. Daarnaast speelt de wispelturigheid van de autoriteiten een rol om deze quarantaine voorwaarden en reisvoorwaarden voortdurend aan te passen. Je bent met je gedachten voortdurend bezig met schakelen in plaats van met vakantieplezier.
     Thailand is daarom op dit moment geen ideale vakantiebestemming. En daar veranderen al die zandboxen niet heel veel aan.

     • John Chiang Rai zegt op

      Om überhaupt aan een visa te komen moet men een CoE aanvragen,en deze wordt alleen verstrekt als men een verzekeringsbewijs kan voorleggen waaruit uitblijkt dat men o.a voor 100.000 Dollar verzekerd is,en bovendien ook over hotelboekingen beschikt waarmen een verplichte quarantaine ondergaan wil.
      Als dat geen visa regels zijn,die samen met het verplichte mondmaskertje erg veel toeristen zullen afstoten,dan weet ik het niet meer.
      Ik denk dat de meesten die deze procedure ondergaan willen,hoogstens toeristen zijn die ten onrechte denken dat ze nog steeds een Thailand voorvinden, zoals ze die kenden van voor deze pandemie,
      De enigste groep waarvoor velen begrip zullen hebben dat ze deze procedure zullen ondergaan,zijn die mensen die vaak meer als een jaar hun familie niet gezien hebben.
      Voor een plezierige vakantie zijn er talloze landen waarmen zonder veel regels en een verplicht maskertje,dat bij hoge temperaturen niet meer als een lastig zweetdoekje is,zijn vakantie houden kan.

      • kop zegt op

       Je slaat de spijker op z’n kop, John.
       Het is precies de door jou genoemde procedure die toeristen afschrikt en niet alleen toeristen.
       In alle berichten dat Thailand weer open gaat, lees ik nergens dat de Thaise overheid ook maar enigszins van plan is het COE af te schaffen of visumvoorwaarden te versoepelen.
       Laat je niet blij maken met een dooie mus 🙂

 5. Alex zegt op

  De Thaise overheid heeft al zoveel zogenaamde plannen gehad, ze zijn volstrekt ongeloofwaardig. Iedere keer komt er weer iets naar buiten, een zoethoudertje in het kader van hoop doet leven, waar vervolgens niets van terechtkomt. Eerst zien, dan geloven. Als ze opengaan met restricties, is het nog steeds oninteressant.

  Het zou interessant zijn als er in die regio een ander land opengaat voor toeristen, zonder restricties. Concurrentie! Dat verhoogt de druk op de Thaise overheid. Dan zal Thailand ineens wat serieuzer moeten gaan kijken of ze vaart moeten maken, anders gaan hun klanten naar een alternatieve bestemming (en indien dat bevalt, gaan ze daar misschien vaker naartoe).

  Voorlopig laat de Thaise overheid de eigen bevolking al een hele tijd volledig in de steek. De hele toeristische sector – in de breedste zin van het woord – ligt volledig op z’n gat. Ze houden de boel gewoon dicht en daardoor hebben heel veel mensen geen inkomsten. De hoge pieffen zitten lekker te eten, maar veel gewone mensen hebben geen geld. Hotels, restaurants, bars, taxi’s, reisbureaus, entertainment, straatverkopers, marktlui, enz., enz. Het is een zeer slechte zaak!

 6. L den Brok zegt op

  Het zou prettig zijn als u zou kunnen aangeven wat Pattaya moves on concreet inhoud.
  Vwb. verblijf in hotel en bewegingsvrijheid.
  Moet dat een specifiek aangewezen hotel zijn.
  (ben in bezit van eigen Condo in Jomtien)
  Moet je een CO E aanvragen.

  Belangrijk om op korte termijn te weten hoe, wat en wanneer.
  Sta te popelen om naar Thailand terug te keren.
  En dus het dilemma met COE maar gewoon 14 dagen in
  quarantaine etc. of maar afwachten tot er eindelijk duidelijkheid komt
  omtrent Pattaya moves on.

 7. WM zegt op

  Hua Hin, Prachuabkhirikan zou open gaan, kan ik dan rechtstreeks naar mijn eigen huis of toch in een SHA keurmerk hotel?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website