Het stadsbestuur van Pattaya streeft er naar om het aantal strandstoelen en parasols op het strand te reduceren. Zo zal het aantal zones waar strandstoelen zijn toegestaan worden verminderd. 

Sriwisut Ratarun, vice-voorzitter van de stadsraad van Pattaya, laat weten dat de geplande reductie van zones gericht zijn op het vergroten van de openbare ruimtes waar toeristen van het strand kunnen genieten.

Momenteel kunnen 118 exploitanten stukken strand exploiteren op de daarop aangewezen zones die zo’n 44 procent beslaat van het 2.588 meter lange strand van Pattaya. Dit gebied  zal worden verkleind.

De reductie geldt ook voor het 5.535 meter lange strand van Jomtien. Momenteel zijn strandbedden toegestaan ​​op 44,7 procent van de strandlengte. Door de nieuwe maatregel blijft er voor strandstolen nog zo’n 2.259 meter over.

Bron: The Nation

No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Pattaya wil minder strandstoelen en parasols op het strand”

 1. Jan zegt op

  Zoveelste wijziging. We wachten wel af.

 2. Gerrit van den Hurk zegt op

  Als dit werkelijk zo is. Zoals ook wij dit ook in Phuket hebben meegemaakt, dan gaan wij op zoek naar een ander vakantieland.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Ze doen maar hoor. Volgens mij zijn zonaanbidders die voor een strandvakantie uitgerekend naar Pattaya komen toch al een behoorlijk de weg kwijt.

 4. Piet zegt op

  Hoe jaag ik de toeristen weg ??? Denken ze nu echt dat ik zonder stoel en parasol in 40C in de zon ga zitten ??? Wie verzint dat in godsnaam ??

 5. Henk Hauer zegt op

  Indien dit door gaat zal dit toch echt toeristen kosten. .De wat oudere Europeanen houden niet van op hun kont in het zand te zitten.

 6. Martien zegt op

  Tuurlijk, maak het voor de vakantiegangers zo onaantrekkelijk mogelijk om naar het strand te gaan.
  Het aantal toeristen loopt toch al flink terug en dit kan er ook nog wel bij.
  Vandaar dat heel veel toeristen naar andere landen verkassen waar men niet zo moeilijk doet!
  Had al via kennissen vernomen dat er ook geen biertje meer gedronken mag worden op het strand en dat
  er ook geen maaltijden meer besteld kunnen worden?
  Weet niet of het laatste ook inderdaad klopt, maar hoop het via deze site te horen.

  • l.lagemaat zegt op

   U kunt nog rustig van uw biertje en maaltijden genieten.

   Laat u niet van de wijs brengen door het bekende “kennissen circuit !”

   Voor de ondernemers zal het op dit moment niet veel uitmaken of er minder ligstoelen geplaatst
   mogen worden. De stranden zien er momenteel erg verlaten uit. Dus plaats genoeg voor de nieuwkomers!
   Ook in het “hoogseizoen” nog plaats genoeg! Zeker als men verderop de Jomtienbeach bezoekt.

 7. Kees 2 zegt op

  Kunnen we genieten van nog meer delen strand die weinig schoon gehouden worden !

 8. Jos zegt op

  Als ze het strand dan maar beter onderhouden, met al de vuiligheid, verblijf nu in Koh Samui, wat een verschil.
  Ook de luchtkwaliteit viel mij direkt op. Even uit Pattaya kan goed doen.

 9. HANS zegt op

  Afgelopen Februari verbleven wij voor 14 dgn in het Pinnacle Grand Jomtien Resort -Najomtien en het
  strand was – apart van alle aangespoelde rommel zoals plastic enz. een grote ‘peukenbak’ = vuil en vies! Het hotel maakte het strand in de tijd dat wij er waren nooit schoon.

 10. B.Elg zegt op

  Ik hoor van mijn thaise echtgenote dat sommige stoelverhuurders honderden duizenden bath betaald hebben om een zo’n bedrijf over te nemen.
  Raar natuurlijk, want het strand is geen prive-eigendom. Voor zover ik weet heeft de gemeente geen concessies uitgereikt.
  Daarom ben ik erg benieuwd welke eigenaar mag blijven en welke eigenaar z’n investering en broodwinning (rijstwinning?) kwijt is. Komt daar “special money” bij kijken?

 11. Corretje zegt op

  Iemand zegt hierboven dat een zonaanbidder die gekozen heeft voor Pattaya de weg kwijt is.
  Daar ben ik het nou volkomen mee eens.
  Er zijn zo veel mooie, schone stranden in Thailand. Waarom ga je dan in Pattaya zitten dat een heel andere bestemming heeft?
  Het is toch onlogisch te verlangen dat men daar het strand oberhoudt?

 12. Leo Th. zegt op

  U-tapao, het vliegveld bij Pattaya wordt uitgebreid om meer reizigers te kunnen verwerken. In Jomtien worden​ steeds meer hotels gebouwd. Maar de gehoopte aanwas van gasten zullen het met minder strandstoelen moeten doen en mogen zonder parasol op een handdoek lekker van de zon genieten. Garandeert werk voor de dermatoloog in de toekomst. Oh ja, shopping malls schieten in Pattaya als paddenstoelen uit de grond; kan de toerist daar zijn tijd slijten. Door de airco kan het daar wel eens frisjes zijn dus je moet je er wel op kleden. Benieuwd welke maatregelen het bestuur van Pattaya meer in petto heeft om het toerisme de nek om te draaien.

 13. bob zegt op

  Er zal weinig privacy overblijven als de exploitanten hetzelfde aantal stoelen en tafels op minder ruimte gaan neerzetten. Er blijven al velen weg en dat zullen er alleen maar meer worden. En nieuwe ouderen (overwinteraars of zelfs permanente) zie je al nauwelijks verschijnen. Het strand wordt weer alleen voor Thais. Tijd om de boel in Jomtien op te doeken (als er al kopers zijn?) en naar omgeving Rayong te verkassen of in de buurt van Trat.

 14. HANS zegt op

  wij verbleven afgelopen januari in het Novotel van Rayong maar ook daar had het hotel maar 6 parasols en bedjes langs de rand van het hotel op het strand en dat was heeeel vroeg handdoekleggen, de rest van de hotelgasten lagen om het mooie zwembad. Iets verder op bij Kim waren wel bedden en parasols (afbraak)
  We liepen langs het strand naar het Mariott hotel en ook daar stonden maar weinig bedjes. -het voordeel van een luxe strandhotel is het zwembad waar je gebruik van kunt maken.

 15. Jack G. zegt op

  Ik ken persoonlijk Pattaya Beach niet omdat ik er nog steeds niet ben geweest maar ik heb begrepen van artikelen op Thailandblog dat het strand daar toch uitgebreid zou worden met flink wat meters? Alleen was er iets met de zandkwaliteit dat ze wat vertraging hadden. Dan ontstaat er toch flink ruimte om aan alle wensen van westerse strandhangers, Thaise kleedzitters en aan mij als strandwandelaar te voldoen?

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat heeft u heel goed onthouden maar dergelijke berichten moeten altijd met een zout zandkorreltje worden genomen.
   Het ‘strand’ is hier een zandpad wat 10 graden schuin afloopt. Als je dat over 3 kilometer 30 meter breder wilt maken heeft de complete Nederlandse baggerindustrie er een meerjarenproject aan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website