De particuliere sector vraagt de Thaise regering op door te gaan met het versoepelen van de lockdown maatregelen en ook andere bedrijven toe te staan te heropenen, vooral bedrijven in de toerismesector en aanvoerketens, om zo de toenemende werkloosheid te beperken.

Thanavath Phonvichai, president van de University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC), zegt dat die twee sectoren het meest getroffen worden door de virusuitbraak, wat geresulteerd heeft in een groot banenverleis.

“De koopkracht van consumenten is sterk afgenomen. Wij verwachten dat het aantal werklozen enigszins zal afnemen als bedrijven in het toerisme deze maand mogen open gaan.””

Het Joint Standing Committee on Commerce, Industry and Banking meldt dat in juni circa 7 miljoen personen hun baan zullen hebben verloren (dat is exclusief de informele sector, waar het om ongeveer 3 miljoen banen gaat), van wie de meesten laagstbetaalden zijn. Het gaat om werknemers in de detailhandel (winkelcentra), bouwvakkers, hotel- en restaurantpersoneel, welness- en massagesalons, fabrieken en in de textielindustrie.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Particuliere sector wil snelle versoepeling van de lockdown”

  1. teun zegt op

    En welke toeristen worden dan zoal verwacht? En moeten deze toeristen ook eerst in quarantaine? Dan zal er al helemaal weinig animo zijn om op vakantie in Thailand te gaan.
    Heeft de heer Thanavath Phonvichai, (president van de University of the Thai Chamber of Commerce (UTCC)) daar ook een idee over?

  2. jan si thep zegt op

    Te beginnen met het binnenlandse toerisme? Niet iedereen is werkeloos en waarschijnlijk wel toe aan wat ontspanning. Ik wil in ieder geval wel een paar dagen naar het strand.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website