(Carlos l Vives / Shutterstock.com)

De Thaise Food and Drug Administration (FDA) zal naar verwachting deze week het Oxford-AstraZeneca Covid-19-vaccin goedkeuren.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van de afdeling ziektebestrijding (DCD) van het Ministerie van Volksgezondheid, bevestigd ook dat het ministerie waarschijnlijk volgende maand zou beginnen met het vaccineren met het AstraZeneca-vaccin.

Het ministerie wil personen die met Covid-19-vaccins zijn geïnjecteerd gedurende ten minste vier weken volgen, om te kijken of er mogelijke allergische reacties of complicaties optreden.

Dr. Opas reageerde op de bezorgdheid over een aantal sterfgevallen van kwetsbare ouderen in Noorwegen nadat ze waren gevaccineerd met het Pfizer-BioNTech-vaccin.

De eerste vaccins zullen worden gegeven aan risicogroepen in de vijf provincies die zijn aangewezen als Covid-19-controlezones. Prioriteit zal worden gegeven aan mensen van 60 jaar of ouder en mensen met chronische ziekten. Daarna volgen nog eens 800.000 vaccinaties in maart in andere provincies.

De inenting van de totale bevolking zal in juni en juli beginnen, aldus de plaatsvervangend minister van Volksgezondheid, Sathit Pitutechade.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Oxford-AstraZeneca vaccin deze week goedgekeurd door FDA”

 1. RonnyLatYa zegt op

  Gaat wel over een ander vaccin, nml dat van Pfizer maar de resultaten van dat onderzoek zijn toch belangrijk en hoopgevend naar de toekomst toe. Hopelijk volgen zulke resultaten ook voor de andere vaccins

  https://www.hln.be/medisch/israelisch-onderzoek-pfizer-vaccin-voorkomt-overdracht-van-coronavirus~a9fd4f55/

 2. LPEER zegt op

  Maar gisteren las ik nog dat premier Prayut het verbiedt om de Thaise bevolking tot proefkonijnen te maken?

 3. T zegt op

  Allemaal voor de show die proeven en testen in ieder land, alsof ook maar 1 land gaat zeggen dit gaan we niet gebruiken want… terwijl 20 andere landen het wel al goedgekeurd hebben en gebruiken.

 4. G.J. Krol zegt op

  Oppositieleider Thanathorn Juangroongruangkit twijfelt aan de producent van het AstraZeneca-vaccin .Siam Bioscience zou te weinig ervaring hebben met de productie van het vaccin en wijst naar de eigenaar van het bedrijf die hiervan zou profiteren. Siam Bioscience weigerde hierop in te gaan. Als een bedrijf niet op berichten in wil gaan is, zo is mijn ervaring, een kern van waarheid in de twijfel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website