Hoewel de grenzen van Thailand sinds eind maart voor de meeste buitenlanders gesloten zijn door de coronacrisis, stelt de regering voor om visa te verlenen aan buitenlanders die maximaal negen maanden in Thailand willen blijven, aldus Boon Vanasin, voorzitter van Thonburi Healthcare Group Plc.

Deze langdurige bezoekers zouden hun verblijf beginnen met een verplichte 14-daagse quarantaine en frequente virustests in Phuket. Na drie weken op het eiland en negatieve testresultaten, zijn ze  vrij zijn om naar andere Thaise regio’s te reizen, aldus dr. Boon. Dit plan zal voor de winter worden ingevoerd zegt Boon.

Hoewel de regering het plan in principe heeft goedgekeurd, legt het nog steeds de laatste hand aan maatregelen om het risico van nieuwe besmettingen te voorkomen, zegt Traisulee Traisoranakul, plaatsvervangend woordvoerster in het kabinet van de premier.

Deze opening voor overwinteraars moet de redding worden van de ingestorte toerisme- en horeca-industrie, die na vijf maanden zonder buitenlandse bezoekers worstelt om te overleven.

Het nieuwe plan zou het mogelijk maken voor veel senioren uit Europese landen zoals Duitsland en Zweden, die hun wintermaanden gewoonlijk in warmere mediterrane klimaten doorbrengen, om voor Thailand te kiezen omdat het land veilig is met een zeer laag infectierisico, zei dr. Boon.

Thai Airways International zal vanaf eind november ten minste twee vluchten per maand zou uitvoeren om Phuket te verbinden met landen als Denemarken, Duitsland en het VK.

Bron: Bangkok Post www.bangkokpost.com/thailand/general/1976599/long-stay-visits-possible-this-winter

20 reacties op “‘Overwinteraars welkom in Thailand: visum voor 9 maanden’”

 1. Cornelis zegt op

  De verwarring wordt steeds groter, iedereen lijkt maar weer wat te roepen, ook deze meneer Boon Vanasin.
  Iets verderop in het artikel blijkt dat hij niet meer doet dan weer een ballonetje oplaten, want ‘But it’s unclear if the government intends to let so many foreigners in. On Thursday, the deputy army chief said officials were considering plans to reopen to long-stay visitors and foreigners who own local property, but this would amount to only “hundreds” of people.‘ da’s weer een volstrekt anders geluid…….

  • Cornelis zegt op

   Op de website van De Telegraaf wordt het bovenstaande nieuws inmiddels als een plan van de Thaise regering gepresenteerd, terwijl het dat duidelijk niet is, nu.

 2. Ton Maai zegt op

  Prima plan, mag ipv 9 maanden ook 1 maand korter. Dan hoef ik me niet steeds uit- en in te schrijven. Het wachten is nu op een definitieve beslissing en dat er ook vanaf Schiphol vertrokken kan worden.

  • Martin zegt op

   Max. 9 maanden, dus je kunt zelf 8 doen. Niets geen in of uitschrijving!

 3. Jozef zegt op

  Overwinteraars mogen maximum 9 maanden in Thailand verblijven, goed nieuws, maar helaas kan niet iedereen 9 maanden overwinteren.
  Is er ook een minimumperiode vastgesteld. ??

  Groet,

 4. ruud zegt op

  Een 9 maanden visum.
  Dat hadden we nog niet, dus waarom een nieuw visum?

  Ik heb het donkerbruine vermoeden, dat je hier geen “extension of stay” mee kunt krijgen in Thailand, maar dat het puur een toeristenvisum is van maximaal 9 maanden en dan het land uit, want anders hadden ze geen nieuw 9 maandenvisum hoeven te bedenken.

  Maar misschien heb ik het mis en wilde Thailand gewoon eens iets nieuws.

  • Sjoerd zegt op

   Het is een visum voor 90 dagen dat 2 maal verlengd kan worden! Zo staat het er.

 5. Guido zegt op

  Er is al zoveel gemeld en voorgesteld.

  Wat is er allemaal officieel feitelijk?

 6. RonnyLatYa zegt op

  Ik zal misschien een eerdere reactie van mij vandaag nog eens herhalen. Vooral ook het laatste,Engelse gedeelte, is interessant en vooral door wie het gezegd wordt. Zie ook de link die dan volgt voor het volledige artikel..

  —————————————————————————————————————-
  Ik begrijp dat iedereen graag zo snel mogelijk terugkeert. Vooral zij die nu nog overal uit de boot vallen.

  Maar zoals ik al eerder zei hoef je niet meteen naar de ambassade te hollen als er iets verschijnt in de media. Het zijn allemaal voorstellen en denk pisten, die misschien beter niet zo snel overal bekend zouden gemaakt worden, maar graag de eerste met nieuws uitpakken zal daar ook wel niet vreemd aan zijn.

  Zolang er geen beslissing is van de Ministerraad en zolang dit niet getekend is door de PM en verschenen is in de Royal gazette zal er niks gebeuren en zal de ambassade je ook enkel antwoorden dat zij ook geen verdere info hebben.

  Het is misschien een magere troost, maar er wordt nu toch al over gesproken en nagedacht. Zie het toch als een klein lichtje aan het eind van de tunnel.

  “Thailand not opening to foreign tourists any time soon

  Thailand will not be fully reopened to foreign tourists along the lines of the so-called “Phuket Model” any time soon because the government has to consider too many details, deputy government spokesperson Traisulee Traisoranakul said on Friday (August 28).”
  “….Entry will also only be limited to tourists from Covid-free countries.”

  https://www.nationthailand.com/business/30393678

  • Nik zegt op

   Dank Ronny! Het is fijn om weer met beide voeten op de grond te worden gezet.

 7. Mo zegt op

  Ik zou zoiets top vinden met het oog op de toekomst. 4 maanden NL en 8 maanden Thailand.

 8. Eric zegt op

  Iedere dag hetzelfde opgewarmde voorstel wat aangepast en de volgende dag alweer iets anders.
  Die nietsnutten in bkk zijn oer dom en kunnen maar geen oplossing vinden om het toerisme weer op te starten. De emiraten hebben een goede en aanvaardbare manier om er heen te reizen.
  Vergeet dat die lang blijvers waarover nu gesproken wordt de thaise economie gaan redden. Intussen worden de retirement visa holders in alle scenarios vergeten, kunnen zij zogoed als niet uitreizen en terug reizen is al helemaal onmogelijk. Hoe nutteloos een regering toch kan zijn.

  • Cornelis zegt op

   ‘Zo goed als niet uitreizen’ is schromelijk overdreven, Eric. Je kunt vrijwel dagelijks met een reguliere vlucht Thailand uitreizen.

 9. peter zegt op

  Amazing, hier in Nederland kunnen ze niet eens de testjes aan en in Thailand dan wel?
  1 miljoen toeristen in quarantaine, waar dan?
  In de bestaande hotels enz.? Die lachen zich de schompes, verdubbelen gelijk de prijzen, verplicht 14 dagen te blijven. Ktsjing, of betaalt de Thaise overheid het?
  Elke dag? een wattenstaaf in je neus? Dat is in 14 dagen 14 miljoen wattenstaafjes en dan nog te checken?!
  En dan elke keer nog meer weer toeristen totdat alle hotels ed vol zitten??
  Volgens mij is Dr Boon in de bonen of in ieder geval ting tong.

 10. Heere zegt op

  “Speaking at a news conference during a tour arranged for several ambassadors in Samut Prakan, Mr Phiphat said the initial visa would be for 90 days and could be extended twice more for a total of 270 days”
  Dat was gisteren overigens ook op het nieuws in Thailand…

 11. Danny zegt op

  Wat is er mis aan de multiple entry “O” , die is 360 dagen geldig (plus evt 90 dagen extra, maar eenmaal eruit zijn die weg). Electronisch melden om de 90 dagen (ivm corona). Ze willen longstay nou, ik blijf graag een jaar, 9 mnd zijn er 3 te weinig. En graag die vingerafdruk kastjes verwijderen. Corona verspreider pur sang

  • RonnyLatYa zegt op

   Indien het er komt, zal dit nieuwe visum specifiek naar overwinteraars gericht zijn.
   Het zal waarschijnlijk wel een nieuwe naam/letter krijgen, maar gaat eigenlijk niks anders zijn dan een Non-immigrant O waarbij je bij binnenkomst 90 dagen bekomt en dat je maximum 2 x kan verlengen met 90 dagen binnen Thailand.
   Die mogelijkheid heb je nu niet met een Non-immigrant O. Het is ofwel verlengen met een jaar, eenmalig 60 dagen als je gehuwd bent, of een borderrun elke 90 dagen. Die laatste drie blijven ook gewoon bestaan, net als het Non-immigrant O ME en het Non-immigrant O-A ME. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Nergens staat er dat die afgeschaft worden.

   Het is nu de vraag weke voorwaarden je moet voldoen voor het aanvragen van dit visum of de verlengingen.

   Persoonlijk denk ik dat dit nieuwe visum een grote leegte zou opvullen.
   Iemand die 5 maanden wilde overwinteren was zo goed als verplicht een borderrun uit te voeren want kon maar maximum 90 dagen aan een stuk verblijven in Thailand. Dit visum kan dat oplossen zodat er geen borderruns meer nodig zijn bij een verblijf van pakweg 5 maanden. Vele overwinteraars, vooral die wat moeilijker te been zijn, zullen hier zeker gelukkig mee zijn en vooral omdat ze van die vervelende borderruns af zijn.

 12. stormyweather zegt op

  Het Phuket-model is aangepast.
  En ik kan me wel vinden in wat Ronny zegt: “Het is misschien een magere troost, maar er wordt nu toch al over gesproken en nagedacht. Zie het toch als een klein lichtje aan het eind van de tunnel.”

  https://www.nationthailand.com/business/30393727

 13. Jan Barendswaard zegt op

  Hallo allemaal ik lees veel de berichten en het wordt steeds verwarrender , ik vlieg 7 November naar Thailand en vier daar mijn verjaardag en wordt dan 78 jaar en maak me niet zo druk want om die tijd is alles weer anders groet Jan

 14. Cornelis zegt op

  Wat ik moeilijk te begrijpen vind is dat een buitenlander onder dit schema vóór vertrek al een Covid-test moet ondergaan en vervolgens pas na in totaal 3 weken vrij is om zonder beperkingen door Thailand te reizen, terwijl een naar zijn/haar land terugkerende Thai ongetest het(zelfde) vliegtuig in mag en na 2 weken ‘vrijgelaten’ wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website