Een voormalige schooldirecteur, die eerder dit jaar drie mensen heeft vermoord bij een overval op een goudshop, zie:  www.thailandblog.nl/, is donderdag door het Criminal Court ter dood veroordeeld.

Prasittichai Khaokaew, 38, werd schuldig bevonden aan het neerschieten van zeven mensen op 9 januari in een goudwinkel in het warenhuis Robinson in Lopburi, voordat hij vluchtte met gouden sieraden ter waarde van meer dan 600.000 baht. Onder de doden was een 2-jarige peuter te betreuren.

Hoewel de beklaagde zijn misdaden bekende, zei de rechtbank dat de straf niet was verminderd, omdat het gebruik van een geluiddemper op zijn pistool suggereerde dat het een misdaad met voorbedachten rade was. Zijn gewelddadige gedrag vormde ook een gevaar voor de samenleving en hij gaf zich na de moord niet over aan de politie, aldus de rechtbank.

De rechtbank gaf het doodvonnis aan Prasittichai, die ook nog een boete kreeg van 1.000 baht en de opdracht om alle slachtoffers schadevergoeding te betalen. Het was nog onduidelijk of de verdachte in beroep zou gaan. Volgens de wet kunnen executies alleen plaatsvinden nadat een beroep is behandeld door het Supreme Court.

De doodstraf in Thailand bestaat nog wel maar wordt nog zelden toegepast en werd voor het laatst uitgevoerd in 2018, toen een 26-jarige moordenaar werd geëxecuteerd door middel van een dodelijke injectie.

De voormalige directeur van een basisschool in de provincie Singburi werd door zijn collega’s omschreven als een ‘vriendelijk persoon’, hoewel ze erkenden dat hij een vuurwapenliefhebber is, die meerdere vuurwapens bezit.

Tijdens het proces bekende Prasittichaij, dat hij een pistool had afgevuurd om de weg vrij te maken en dat het een verdwaalde kogel was, die de 2-jarige peuter trof.

De moorden schokten Thailand. Hoewel er frequente vuurwapenincidenten zijn in het land, zijn dergelijke schietpartijen op openbare plaatsen een zeldzaamheid.

Bron: www.khaosodenglish.com/

2 reacties op “Overvaller goudshop in Lopburi, met 3 doden als gevolg, ter dood veroordeeld”

 1. janbeute zegt op

  Daar kwam nog bij dat hij van luxe en show hield.
  Reed in een dure BMW cabriosportwagen en had ook nog een speedboot waar je u tegen zegt.
  En dat allemaal van een lagere school leraren salaris, verdacht of niet.

  Jan Beute.

 2. teun zegt op

  Persoonlijk ben ik – zeker in dit geval – geen voorstander van de doodstraf. Als die wordt uitgevoerd, is het “over en uit” (korte straf0 voor deze dader. Beter is het levenslang opsluiten en de sleutel weggooien. Dan zal hij nog vele jaren de gevolgen van zijn idiote gedrag ervaren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website