Het is regentijd en dan komen, zoals ieder jaar, weer berichten over (mogelijke) overstromingen. Vooral nu de rivieren in verschillende provincies van het Noordoosten een hoog waterpijl hebben na een periode van aanhoudende zware regenval. De autoriteiten houden rekening met overstromingen van landbouwgrond en verspreiding van besmettelijke ziektes.

De gouverneur van Nakhon Phanom waarschuwt vooral bewoners die langs de Mekong wonen, vorige week is het waterniveaus in de provincie met 50 cm tot 1 meter gestegen. Het water staat nu drie meter onder het kritieke niveau. Duizend rai rijstakkers staan al onder water.

Minister Ormsin bracht gisteren een bezoek aan Ubon Ratchathani, waar de Chi en Mun samenkomen voordat het water in de Mekong stroomt. Het waterpeil is daar de afgelopen week met 64 cm gestegen.

In Kalasin is het waterpeil van de Chi met 29 cm gestegen (zie foto boven). Ook in Khon Kaen en Mara Sarakham is het waterpeil in de provincie tot kritieke hoogte gestegen. Omdat er de komende dagen meer regen wordt verwacht, zal de situatie daar nog verder verslechteren.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website