Zes personen zijn bij overstromingen in 17 provincies om het leven gekomen en één persoon wordt nog vermist. In 14 van de 17 provincies is de situatie inmiddels verbeterd behalve in Chiang Rai, Chiang Mai en Phichit (foto homepagina).

De overstromingen zijn veroorzaakt door zware regens, te wijten aan een lagedrukgebied en de zuidwestelijke moesson. Ze troffen sinds 26 augustus 302 dorpen en 8.051 huishoudens. Vijf ziekenhuizen zijn deels beschadigd, waarvan drie in Chiang Rai, een in Nan en een in Lampang.

In Chiang Rai werden de districten Wiang Chiang Rung en Phaya Mengrai het zwaarst getroffen.

In Phichit stroomde het Wang Daeng kanaal over als gevolg waarvan de stad Thap Khlo onder water kwam te staan. Het bereikte een hooge van 50 tot 80 centimeter.

De politie verwacht dat de situatie woensdag weer normaal is. De gouverneur van de provincie heeft de lokale autoriteiten opgedragen waterhyacinth te verwijderen die de waterstroom in verschillende kanalen hindert.

In Chiang Mai kwam het water in Sri Ping Muang, Fa Mai en Pratu Kom en op de Siriyawong en Sri Ping Muang weg in de stad tot 50 cm.

Mobiele medische teams zijn ingezet in Lamphun, Chiang Rai, Nan en Phayao. Ze hebben tot nu toe 1.100 personen behandeld aan spierpijn, huiduitslag en hoofdpijn.

(Bron­: website Bangkok Post, 1 september 2014)

3 reacties op “Overstromingen in 17 provincies eisen zes levens”

 1. Aad zegt op

  Hallo,
  Wij hebben goeie vrienden in Chiang Mai en ze waren wat, om het voorzichtig uit te drukken, verbaasd over de overtstromingen in CM. Zijn er misschien foto’s van beschikbaar?

  • Cornelis zegt op

   Er wordt gesproken van overstromingen in de provincie Chiang Mai, niet specifiek in de stad CM.

 2. Aad zegt op

  Hallo Cornelis,
  Dan heb ik dit waarschijnlijk verkeerd begrepen: ‘op de Siriyawong en Sri Ping Muang weg in de stad tot 50 cm?.
  groeten,


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website