Boeren kunnen in de oogstmaanden november en december hulp krijgen van van het ministerie van Handel. Door middel van subsidie van het ministerie kan men oogstmachines tegen een redelijke prijs huren.

Voordeel van deze methode is dat de rijstoogst sneller van het land kan worden gehaald, daardoor is de rijst van betere kwaliteit en zal daardoor meer geld opleveren. Particuliere eigenaren van oogstmachines mogen ze tegen de laagst mogelijke prijs verhuren, aldus regeringswoordvoerder Buddhipongse. Het resterende deel van de huurprijs zal door het ministerie worden vergoed.

Volgens Buddhipongse zal de prijs van rijst dit jaar een recordhoogte bereiken. Premier Prayut denkt in ieder geval dat ze hoger zijn dan vorig jaar. Hij heeft alle diensten opgedragen de boeren voor te lichten over duurzame teeltmethodes zodat ze het hele jaar van een inkomen verzekerd zijn.

De kwalitatief hoogstaande hom mali rijst, zal vermoedelijk 16.000 tot 17.000 baht per ton opleveren. Ook de andere rijstsoorten scoren volgens Buddhipongse hoge prijzen.

Bron: Bangkok Post

4 reacties op “Overheid helpt boeren rijst oogsten met subsidie op landbouwmachines”

 1. rene zegt op

  Wij hebben zelf ook rijst, maar bovenstaande regeling is hier in Isaan (KhonKaen) volkomen onbekend.
  Kan de schrijver misschien aangeven waar eventueel meer informatie is te krijgen?
  Onze rijst zal binnen veertien dagen waarschijnlijk moeten worden geoogst.

  • Seb zegt op

   Ook in Chaiyaphum staat de rijst er weer mooi bij en subsidie slaan we niet af. Misschien kan de originele link vanuit de Bangkok Post gegeven worden? Na lang zoeken heb ik hier niets over kunnen vinden in de Bangkok Post.

   Dit jaar zou 800 Baht per rai de gangbare prijs zijn voor het oogsten van de rijst, als daar 200 baht vanaf kan is dat een slok op een borrel.

   Bedankt,
   Seb

   • Zie hier: https://www.bangkokpost.com/business/news/1569894/govt-to-provide-harvesting-machines-expects-record-high-rice-prices

 2. Harry zegt op

  Zal mij benieuwen hoe dat,geregeld gaat worden hier ,Hier in Chaiyaphum zijn ze al druk bezig , al een week zijn ze druk bezig van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat.
  Groet Harry


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website