De omstreden tijgertempel in Kanchanaburi deugt van geen kant. Een advocaat die voor de tempel werkte heeft een boekje open gedaan en zich van de tempel gedistantieerd. De man zegt over bewijs te beschikken dat de tempel betrokken is bij wildhandel. Sinds die tijd wordt hij, naar zijn zeggen, bedreigd. 

De tempel heeft hem aangeklaagd voor onprofessioneel gedrag en probeert zijn advocatenlicentie te laten intrekken. De zaak daarover lijkt met een sisser af te lopen omdat vertegenwoordigers van de tempel tijdens een rechtbankzitting wegbleven. De advocaat maakt zich dan ook geen zorgen; hij denkt dat de tempel de zaak niet durft door te zetten.

De tijgertempel krijgt veel kritiek van dierenbeschermers. De dieren worden in te kleine kooien worden gehouden en zouden door stroperij gevangen zijn. Ook zouden er tijgers illegaal verhandeld worden.

De tempel is een toeristische trekpleister.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Oud-advocaat Tijgertempel bevestigt illegale wildhandel”

  1. herbert zegt op

    Toeristen werd of wordt nog steeds wijsgemaakt dat de tijgers worden getraind om weer in de vrije natuur te leven. ( zeer bekrompen verstand als je dit nog geloofd )
    Dan zullen ze toch eerst moeten afkicken van de verdovende middelen want ben er geweest en vond het gewoon walgelijk hoe ze met de dieren daar omgaan en ben ook niet lang geweest en raad het andere die er naar toe willen ook zeer zeker af .

  2. math zegt op

    Ben er ook geweest . Wat heb ik mij geërgerd hoe zij met de beesten omgaan. Vond de entree ook heel hoog. In totaal ben ik 5 minuten binnen geweest als je die tijgers ziet liggen in de zon gaat je hart huilen. Voor mij mogen ze sluiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website