Het Thaise kabinet heeft dinsdag ingestemd met de 95,1 miljard baht kostende ‘Orange Line’, deze nieuwe metrolijn moet over zeven jaar operationeel zijn. 

De door de staat gerunde Mass Rapid Transit Authority (MRTA) is verantwoordelijk voor het project. In augustus 2022 moet de 21,2 kilometer spoorlijn gereed zijn en deze zal zich uitstrekken van het Thailand Cultureel Centrum in de wijk Huai Khwang, in het centrum van de hoofdstad, naar het district Min Buri in het oosten van Bangkok. Ongeveer 12 kilometer gaat ondergronds en 9 km van de route van de Oranje lijn zal bovengronds zijn. Er komen zeventien stations langs de route.

De bouw wordt gefinancierd vanuit de nationale begroting en leningen die worden uitgeschreven door het ministerie van financiën. Regeringswoordvoerder Sansern Kaewkamnerd denkt dat er dagelijks 114.000 passagiers van de nieuw lijn gebruik zullen maken. Wanneer de route met 17.5 km westwaarts naar district Taling Chan wordt uitgebreid, zullen ongeveer 500.000 passagiers per dag vervoert worden. De kosten voor deze uitbreiding worden geraamd op 85,3 miljard baht.

Bron: Bangkok Post – http://goo.gl/RpGFEQ

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website