Thailand worstelt met de vraag hoe ze het toerime weer veilig kunnen opstarten. Er is een plan opgesteld om in augustus in de eerste fase slechts 1.000 toeristen per dag toe te staan in vijf provincies.

Phiphat Ratchakitprakarn, de minister van toerisme en sport, heeft de Association of Thai Travel Agents (Atta) en de Tourism Council of Thailand (TCT) gevraagd 6-7 daagse tourarrangementen samen te stellen. Deze kunnen worden aangeboden in de vijf gebieden die klaar zijn om deel te nemen aan de pilotproject, het gaat hierbij om Chiang Mai, Koh Samui, Krabi, Phuket en Pattaya.

Het aantal internationale toeristen die naar Thailand mogen zonder de quarantainemaatregel van 14 dagen is dan begrensd op 1.000 per dag en zal naar verwachting in augustus van start gaan. Als de testcapaciteit van een provincie toeneemt kan dat aantal verder vergroot worden.

Dit plan moeten nog wel worden goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, inclusief een lijst van veilig landen, waarvan de toeristen weer welkom zijn. Het moet dan gaan om landen die 30 dagen vrij zijn van virusbesmettingen.

De eerste fase wordt er na een maand geëvalueerd. In de tweede fase zullen meer bestemmingen toeristen kunnen ontvangen en ook de aantallen toeristen kunnen dan omhoog. Inde derde fase kan het hele land weer open voor internationale toeristen (groepreizen en individuele reizigers) wel zullen er dezelfde screeningnormen gelden als in de eerste twee fasen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Opstarten toerisme in Thailand medio augustus: 1.000 toeristen per dag in 5 provincies”

 1. Sjoerd zegt op

  In het artikel staat 30 dagen, in het plaatje 60 dagen

  • l.lagemaat zegt op

   Ze gaan uit van de World Health Organization.

 2. Marcia zegt op

  Staat voor iedere fase een maand? Zou het dan in oktober weer mogelijk moeten zijn om als toerist te reizen naar Puket?

 3. l.lagemaat zegt op

  Van de landen, volgens de Bangkok Post deze ochtend, die langer dan 30 dagen corona vrij zouden zijn, viel ook China, Japan en Taiwan.
  Terwijl in Peking juist weer een corona virus uitbrak! Dus of die toeristen welkom zijn?

 4. kop zegt op

  Marcia zegt op
  2 juli 2020 om 11:59

  Staat voor iedere fase een maand? Zou het dan in oktober weer mogelijk moeten zijn om als toerist te reizen naar Puket?

  Er zijn in Nederland nog iedere dag nieuwe besmettingen…dit moet eerst stoppen en vervolgens
  moeten er 30 dagen GEEN nieuwe besmettingen zijn.
  Zover zijn we nog lang niet..

  In de derde fase kan het hele land weer open voor internationale toeristen (groepreizen en individuele reizigers) wel zullen er DEZELFDE SCREENINGNORMEN gelden als in de eerste twee fasen.

 5. fred zegt op

  Welk land is al 30 dagen vrij van besmettingen ? Zuid Korea kende al opflakkeringen net als China en Japan. Australië eveneens tot zelfs Nieuw Zeeland.
  Naar het schijnt zijn er in Noord-Korea geen besmettingen. Zullen ze het daar moeten mee doen.

 6. MrChang zegt op

  Iemand een idee hoe ze de 1000 toeristen in de eerste fase toe willen laten? Misschien op basis van je salarisstrook? Ik denk dat de Thaise overheid echt bezig is om de hele economie om zeep te helpen. Ik denk dat ik me maar eens op andere landen ga concentreren want op deze manier wordt het meer een strafkamp dan een zuurverdiende vakantie.

 7. Stan zegt op

  Zoveelste proefballonnetje van die minister. Bijna geen enkel land zal 30 dagen virusvrij zijn de komende maanden. En hoeveel mensen zullen er naar Thailand op vakantie gaan als je alleen op een 6-7 daagse groepsreis mag en in dezelfde provincie moet blijven?!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website